Privacy en delen van doelen

Bepaal de privacy van je doel door te kiezen tussen privé en openbaar. Doelen kunnen openbaar zijn voor je hele bedrijf of juist privé. Privédoelen zijn alleen zichtbaar voor de eigenaar en de leden. Beschikbaar op Asana Advanced, Enterprise, en Enterprise+ evenals legacy tiers Premium, Business, en Legacy Enterprise.


Kies de privacy-instellingen voor een nieuw doel

Als je een nieuw doel maakt, kun je kiezen of het openbaar of privé is. Door Openbaar te kiezen, maak je het doel zichtbaar voor het hele bedrijf. Als je Privé kiest, is het doel alleen zichtbaar voor de eigenaar en de leden.

privacy setting

De privacyinstellingen van een bestaand doel
bewerken

edit privacy setting

De privacyinstellingen van een doel bewerken:

  1. Klik op het gewenste doel in de doelenlijstweergave.
  2. Klik hiervandaan op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek.
  3. Kies vervolgens of je je doel openbaar of privé wilt maken.


Alleen reageren doelen

Met alleen reageren doelen kunnen leden van een doel reageren op doelen zonder bewerkingstoegang te hebben. Doeleigenaren kunnen nu beslissen wie bewerkingstoegang of alleen reageren toegang heeft. Alleen-reageren-toegang zorgt ervoor dat doelen niet per ongeluk verwijderd of bewerkt worden door doel-leden.

Een doel
delen

Door een doel met anderen te delen, geef je hen toegang tot het doel. Leden van het doel ontvangen ook statusupdates over het doel en andere meldingen in hun inbox.

share goal

Om een doel te delen:

  1. Klik op het gewenste doel
  2. Klik op Delen
  3. Voer de naam of het e-mailadres in van de leden die je wilt toevoegen en kies tussen Kan bewerken of Kan reageren
  4. Om de leden van het doel en hun toestemming te bekijken, klik je op het tabblad Leden.

Een openbaar doel
delen

Openbare doelen hebben een standaard privacy-instelling bovenaan de ledenlijst. Deze optie bepaalt de standaard privacy voor iedereen in je organisatie. U kunt het instellen op Kan bewerken of Kan reageren.

share  public goal

Als je een Can-reactiemachtiging van het bedrijf krijgt naast een individuele Can-bewerkingsmachtiging, dan is je effectieve toestemming die met het hoogste niveau: Kan bewerken.

Een doel
delen met een team

Deel doelen met hele teams in plaats van alleen individuen. Door doelen met teams te delen, kunt u tijd besparen en ervoor zorgen dat iedereen in uw team op de hoogte is van het doel.

Wanneer iemand via een team toegang krijgt tot een doel, behoudt hij die toegang zolang het team lid van het doel blijft en de persoon lid van het team blijft.

adding teams

Om een doel met een team te delen:

  1. Ga naar het tabblad Team goals en klik op +Add goal
  2. Navigeer naar het veld Leden, typ de naam van het team of scrol naar beneden om het team te vinden.

Je kunt ook een doel delen vanaf de detailpagina van het doel door op de knop Delen te klikken en het team toe te voegen.


Leden met toegang tot Bewerken kunnen teams toevoegen of verwijderen en hun bewerkingsmachtigingen wijzigen. Leden met Reactietoegang kunnen alleen andere leden met Reactietoegang verwijderen en kunnen de bewerkingsmachtigingen niet wijzigen.


Doelen met verantwoordelijke teams

Wanneer je een doel maakt, kun je een team selecteren om het Accountable team voor dat doel te zijn. Als u het verantwoordelijke team later wijzigt, wordt het team niet uit het doel verwijderd.

accountable team

Zo wordt het accountable team ‘Product Designers’ vervangen als het accountable team door ‘Design Managers.’ In het veld Leden ziet u‘Design Managers ’en‘ Product Designers ’.


Bewerkingstoegang vs. alleen-reageren-toegang

De tabel hieronder toont het verschil tussen bewerkingstoegang en alleen reageren-toegang.

 

Actie Toegang bewerken Alleen reageren <mmt:gls_c:9>-toegang
Een doel een like geven.
Link naar referentiewerk
Doellink kopiëren
Like / reageer op statusupdate
Deel met anderen via deelmodule of @ vermeiding (alleen reageren-rol)
Verwijder alleen reageren-gebruikers
Doelnaam wijzigen
Link naar bijdragend werk
Meeteenheid voor voortgang bewerken
Status bijwerken
Geef bewerkingstoegang aan anderen
Privacy-instelling veranderen
Doel sluiten
Doel verwijderen
Doelbeschrijving bewerken
Subdoelen toevoegen
Eigenaar of team verwijderen
Tijdsperiode bijwerken

Veelgestelde vragen over privacy van
Doelen

Wie kan een privédoel zien?

Alleen de eigenaar van het doel en de leden van het doel kunnen een privédoel zien. Leden moeten expliciet aan het doel worden toegevoegd.

Wie kan een privédoel bewerken?

Alleen leden van een doel met bewerkingstoegang kunnen een privédoel bewerken.

Wie kan een openbaar doel bekijken?

Openbare doelen kunnen door iedereen in de organisatie bekeken worden.

Wie kan een openbaar doel wijzigen?

Als het doel een Standaard privacy-instelling heeft van "Iedereen in je bedrijf kan reageren", dan kunnen alleen leden met Bewerktoegang het doel bewerken. Als de Standaard privacy-instelling "Iedereen in je bedrijf kan bewerken" is, dan kan iedereen het doel bewerken.

Hoe krijg ik weer toegang tot een privédoel als ik mezelf per ongeluk heb buitengesloten?

Vraag de eigenaar van het doel of een ander lid om je opnieuw toe te voegen.

Hoe krijg ik weer toegang tot een privédoel als de eigenaar mijn organisatie heeft verlaten of alle leden de toegang zijn kwijtgeraakt?

Neem contact op met Asana 's klantenondersteuning. Zij zullen je helpen weer toegang te krijgen door samen te werken met je beheerdersteam.

Hoe verschijnt een privédoel voor een gebruiker die er geen toegang toe heeft?

Als je geen toegang hebt tot het doel, kun je het niet zien. Het zal niet verschijnen in de lijstweergave, op de doelendetailpagina (als subdoel of als bovenliggend doel), of op de voortgangspagina van een project of portfolio.

Het zal niet meetellen voor de telling van het aantal subdoelen van een bovenliggend doel. Je zal het niet kunnen vinden door te zoeken. Als een link verschijnt in een taak of reactie, zal je enkel 'privélink' zien als linknaam. Als u de URL erin plakt, krijgt u een scherm met "Toegang geweigerd" te zien.

Nieuw bij Asana Doelen? Uitchecken Aan de slag met Asana Doelen.

Was dit artikel nuttig?

Thanks for your feedback