Polityka przechowywania danych

Funkcja zasad przechowywania danych jest obecnie w fazie testów beta i jest włączona tylko dla wybranej grupy klientów.

Polityka przechowywania danych ma na celu usunięcie nieaktywnych danych roboczych i spowoduje usunięcie nieaktywnych danych. Użytkownicy mają możliwość odzyskania usuniętych danych w ciągu pierwszych 30 dni, jeśli dane są nadal potrzebne.

Typy danych, których to dotyczy

Polityka ta obejmuje obecnie nieaktywne projekty i zadania w Asana, które nie są częścią projektów w Asana.

Czas trwania bezczynności

Zadanie lub projekt będą kwalifikowały się do kosza, a następnie zostaną usunięte po określonym okresie bezczynności.

What qualifies as inactive?

  • Nie wystąpiło żadne z następujących działań projektowych:
    • Edycje pól projektu - w tym aktualizacje lub edycje nazw, opisów, archiwizacji, zespołu projektowego/właściciela, aktualizacji statusu i wiadomości itp.,
    • Dowolna aktywność w zadaniach w ramach projektu - patrz działania zadaniowe wymienione poniżej
    • Data wykonania projektu przypada w okresie przechowywania danych przez projekt
  • Nie wystąpiło żadne z następujących działań zadaniowych:
    • Edycje pól zadań - w tym aktualizacje lub edycje nazwy zadania, osoby odpowiedzialnej, daty wykonania, zależności zadań, opisu, załączników, pól niestandardowych, komentarzy, współpracowników, polubień itp.,
    • Zmiany w przypisaniach zadań - w tym aktualizacje lub zmiany w przypisaniach projektów, zmiany w sekcji zadań lub nowe podzadania
    • Inne działania - w tym zduplikowane lub nieusunięte zadanie
    • Data wykonania na zadanie przypada w okresie przechowywania

Usuwanie danych

Nieaktywne dane zostaną przeniesione do kosza, a następnie trwale usunięte po 30 dniach, jeśli nie zostaną odzyskane. Proces usuwania danych będzie przebiegał w partiach tygodniowych.

Użytkownicy, których projekty lub zadania zostaną przeniesione do kosza, otrzymają powiadomienia przed usunięciem danych. Jeśli użytkownicy podejmą działania w tych projektach lub zadaniach, te projekty lub zadania nie zostaną usunięte. Użytkownicy mogą również przywrócić zniszczone projekty lub zadania w ciągu 30 dni.

Powiadomienia użytkownik

Użytkownicy, których to dotyczy, będą powiadamiani o wszelkich usuniętych danych planowanych do usunięcia co miesiąc. Aby zachować dane, użytkownik musi podjąć działania przeciwko zadaniu lub projektowi, zanim zostaną one usunięte. Po usunięciu elementu można go łatwo odzyskać za pomocą hiperłącza.

Użytkownicy, których dotyczy problem, otrzymają zadanie w Asana zawierające wszystkie elementy zaplanowane do usunięcia. Każdy element będzie miał hiperłącze w opisie. Po prostu kliknij na link i wybierz Cofnij usunięcie, aby przywrócić usunięty element i zresetować nieaktywność.

Uwaga: w powiadomieniu pojawi się lista pozycji do usunięcia w ciągu najbliższych 30 dni. Jeśli chcesz ponownie aktywować pozycję, po prostu podejmij wszelkie działania (na przykład polubienie, skomentowanie itp.) w odniesieniu do tej pozycji. Jeśli ponownie przejdziesz do zadania powiadamiania po 30 dniach, elementy zostaną usunięte. W tym przypadku możesz kliknąć link i cofnąć usunięcie elementu.

Wyświetlanie i odzyskiwanie danych

Zadania

Twórcy i współpracownicy mogą odwołać się do dostarczonego powiadomienia lub przejść do paska wyszukiwania i wybrać opcję Usunięte zadania i wiadomości w sekcji Zapisane wyszukiwania. Z tego miejsca możesz wyświetlać i przywracać zadania w koszu. 

Projekty

Administratorzy i redaktorzy projektu mogą przywrócić projekt do kosza. Link do odzyskania zniszczonego projektu znajduje się w opisie comiesięcznego zadania w Asana, o którym mowa w powyższych powiadomieniach dla użytkowników.
Użytkownicy,
których to dotyczy, otrzymają powiadomienie w skrzynce odbiorczej po utworzeniu i przypisaniu do nich tego zadania. To zadanie zawiera listę wszystkich elementów (zadań/projektów) do usunięcia. Po usunięciu projektu możesz odwołać się do tego zadania, aby znaleźć link do projektu. Po kliknięciu na link do zadania lub projektu pojawi się opcja
Cofnij usunięcie lub Usuń na stałe.

Exclusions

Niektóre dane i funkcje, takie jak aktualizacje statusu, wiadomości, portfolio i cele, są obecnie wyłączone z zasad.

Jeśli masz ogólne pytania dotyczące Asana lub odzyskiwania danych, skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta.

Czy ten artykuł był pomocny?

Thanks for your feedback