Portfolior

Tillgänglig på nivåerna Asana AdvancedEnterprise och Enterprise+, samt på och tidigare abonnemang på nivåerna Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Besök vår dedikerade artikel för information om portföljanvändning.

Portfolior ger dig en helhetsbild över alla dina viktiga projekt, på ett och samma ställe. Med projektportfoliohantering kan du organisera dina viktigaste projekt, övervaka projektstatus i realtid, söka efter mer information och samtidigt hålla ditt team uppdaterat om förloppet. Du har även åtkomst till portfolior på Android- och iOS-enheter.

Lär dig hur du utnyttjar portföljer i vår Få insikter med Rapportering av virtuell utbildning. Registrera dig nu.

Skapa en portfolio

How to create a portfolio.gif

Det finns olika sätt att skapa en portfolio:

1. Klicka på knappen projekt + i sidofältet och klicka på Ny portfolio
    2. Klicka på knappen insikter + i sidofältet och klicka på Ny portfolio
    3. Gå till Portfolior i sidofältet och klicka på +Skapa

Lägg till projekt i portfolior

Du kan lägga till projekt från en portfolio på följande sätt:

1. Klicka på Lägg till arbete för att söka efter ett befintligt projekt
  2. Skapa ett nytt projekt genom att klicka på den nedrullningsbara pilen bredvid + Lägg till arbete och välja Skapa nytt projekt

Du kan ta bort ett projekt från din portfolio när som helst.

Ta bort ett projekt från en portfolio:

1. Högerklicka på projektnamnets kolumn och välj Ta bort från portfolio
  2. Klicka på projektet och klicka på trepunktsikonen i det övre högra hörnet och välj Ta bort från portfolion

Så här lägger du till en projektmall i en portfolio

Addprojtemplate (1).png
  1. Klicka på Anpassa
  2. Rulla ned till projekt mallar
  3. Klicka på + Lägg till projektmall
  4. Välj en mall och klicka på knappen+ Lägg till i portfolio

När en projektmall har lagts till i portfolion kommer den att visas i rullgardinsmenyn bredvid Lägg till arbete och kan användas för att skapa nya projekt från portfolion.

Om du vill ta bort en mall från portfolion klickar du på knappen Ta bort från portfolion. Alternativet Ta bort från portfolio visas endast för mallar som har lagts till i portfolion.

Inbäddade portfolior

Att lägga till portfolior till portfolior gör att du smidigt kan integrera och spåra ditt arbete i flera projekt. På så sätt kan du enkelt bevaka ditt arbete och kommunicera framsteg till intressenter.

port2port (1).png
  1. Klicka på +Lägg till arbete och välj eller skriv in en portfolios namn
  2. Klicka på den nedrullningsbara pilen bredvid +Lägg till arbete och välj Skapa ny portfolio

Flikarna Tidslinje och Arbetsbelastning är inaktiverade för portfolior som innehåller andra portfolior. Inaktiveringen kan upphävas genom att ta bort inbäddade portfolior.

Projektöversikt

Klicka på ett projekt i portfoliovyn för att visa den högra rutan.

För projekt från portfolions högra fönster kan du:

• Få direkt åtkomst till projektet för att se dess uppgifter, resurser och tidslinje
  • Dela projektet med andra intressenter
  • Kopiera länken, ta bort och byt namn på projektet
  • Stäng höger fönster
  • Lägg till eller redigera ett slutdatum eller datumintervall.
  • Uppdatera eller begär en statusuppdatering
  • Visa, kommentera och dela den senaste statusuppdateringen
  • Visa tidigare statusuppdateringar
  • Visa projektbeskrivning från projektöversikt
  • Visa medlemmar i projektet

För kapslade portfolior från portföljens högra fönster kan du:

• Få direkt åtkomst till projektet för att se dess uppgifter, resurser och tidslinje
  • Dela projektet med andra intressenter
  • Kopiera länken, ta bort och byt namn på projektet
  • Stäng höger fönster
  • Lägg till eller redigera ett slutdatum eller datumintervall.
  • Uppdatera eller begär en statusuppdatering
  • Visa, kommentera och dela den senaste statusuppdateringen
  • Visa tidigare statusuppdateringar
  • Visa projektbeskrivning från projektöversikt
  • Visa medlemmar i projektet
  • Visa kapslade portfolioinnehållsobjekt och deras associerade status