Hantera sessionslängd

Tillgänglig på Asana StarterAdvancedEnterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise. Besök vår prissättningssida för mer information.

Möjligheten att välja en sessionslängd är tillgänglig för superadministratörer för organisationer och avdelningar. En sessionslängd är hur länge användare kan vara inloggade på Asana innan de automatiskt loggas ut av systemet. För mer kontroll och flexibilitet kan superadministratörer styra sessionslängden för Asanas webb- och skrivbordsanvändare. Med inställningarna för kontroll av sessionslängd kan superadministratören bestämma sessionslängder med hänsyn till företagets egna riktlinjer, och välja om sessionslängden för användare ska vara 14 dagar eller oändlig (då användarna aldrig loggas ut automatiskt).

Hantera sessionslängder

Så här kan superadministratörer i organisationer hantera sessionslängder:

setting sdc

Så här kan superadministratörer i organisationer hantera sessionslängder:

1. Navigera till adminkonsolen
  2. Gå till avsnittet om säkerhet i adminkonsolen och bläddra till Sessionens varaktighet
  3. Här kan du välja mellan två alternativ: Logga aldrig ut automatiskt, där användarna är inloggade under en oändlig tid Logga ut efter 14 dagar
  4. När du har valt mellan de två alternativen klickar du på Spara konfiguration

Om du är superadministratör för en avdelning kan du kontakta Asana Support för att ställa in avdelningens sessionslängd.

Hur det fungerar för en befintlig användare

Om superadministratören ändrar sessionslängden för organisationen kommer alla befintliga användarsessioner att avslutas. När användarna loggar in igen kommer de att få den nya sessionslängden framöver. Om superadministratören till exempel väljer automatisk utloggning efter 14 dagar, kommer alla befintliga användarsessioner att upphöra omedelbart, och när användarna loggar in igen har de en 14 dagar lång sessionslängd.

En användare med flera domäner kommer att ha den kortaste sessionslängden i alla domäner.

Hur det fungerar med SAML-inloggning

Användare som loggar in med SAML i sin organisation påverkas inte av sessionslängdsinställningarna. Deras sessionslängd kommer fortsätta att definieras av SAML-konfigureringen.