Åtkomstnivå för redigerare

Behörighetsnivån för redigerare i projekt gör det möjligt för projektmedlemmar att lägga till och uppdatera innehåll, men begränsar dem från att ändra projektets struktur.

Redaktörer kommer att kunna lägga till uppgifter och uppdatera uppgiftsbeskrivningar, men kommer inte att kunna ta bort ett projekt eller göra det offentligt.

Endast projektadministratörer har möjlighet att ändra ett projekts struktur. Du kan visa varje användares behörighetsnivå genom att klicka på knappen Dela i projektet.

För att uppdatera projektbehörigheter:

project permissions
  1. Klicka på delningsknappen i det övre högra hörnet av ditt projekt .
  2. Klicka på den nedåtgående pilen bredvid varje medlems namn och uppdatera deras behörighetsnivå till projekt adminredigerare eller kommentator.

Användare som tidigare hade Kan redigera åtkomst är nu projekt administratör. Detta säkerställer att alla har samma åtkomst som de hade före den här uppdateringen. Vi rekommenderar att du uppdaterar behörighetsnivåerna så att de återspeglar rätt behörigheter för varje projekt.

Så här begränsar du redigerare från att ändra projektets arbetsflöden (anpassade fält, regler osv.):

restrict editors
only project admins
  1. Klicka på den nedrullningsbara pilen bredvid projektnamnet.
  2. Navigera till Granska projektbehörigheter.
  3. Välj Endast projektadministratörer och klicka på Spara.

Detta innebär att redigerare inte kommer att se anpassningsmenyn när de navigerar till projektet och kommer inte att kunna lägga till, ändra eller ta bort anpassade fält, regler, formulär, appar, uppgiftsmallar eller arbetsflöden.

Du måste vara projektadministratör för att komma åt alternativet Granska projektbehörigheter.

Vilka restriktioner gäller för projektredigerare?

Redaktörer är begränsade från att ändra följande projektdetaljer:

• Projektnamn
  • Startsida team
  • Ägare
  • Slutdatum
  • Arkivera eller ta bort projekt
  • Ändrar projektöversikt
  • Lägga till roller på översiktssidan
  • Skapa en projektsammanfattning
  • Ändra projektikon och färg för alla

Åtkomstbegränsningar:

• Förändrar projektintegritet
  • Lägga till medlemmar som administratörer eller uppgradera andra medlemmar till administratörer
  • Skapa skrivskyddade länkar

Begränsningar i process - Redaktörer kan inte "anpassa" projektet om en projektadministratör har begränsat detta. Om det är begränsat kan redaktörer inte lägga till / redigera / ta bort:

• Anpassade fält
  • Regler
  • Formulär
  • Uppgiftsmallar
  • Appar

Vanliga frågor och vanliga frågor och svar om åtkomst till redigerare

Vilken är standard behörighetsnivå för nya projekt?

Redigerare kommer att vara standard behörighetsnivå för nya projekt. Skaparen av projektet kommer att vara en administratör, men när projektet delas eller andra ansluter sig till det kommer dessa medlemmar att vara redaktörer.

Jag kan inte använda den här funktionen eftersom alternativen för att uppdatera behörigheter är inaktiverade.

Du kan ändra standard projektbehörigheter för att använda den här funktionen. Lär dig hur det går till här.

Kan det finnas flera administratörer per projekt?

Ja, det finns ingen gräns för antalet administratörer per projekt.