Chrome-tillägget + Asana

Asana Chrome-tillägget är ett kraftfullt verktyg som effektiviserar arbetsintaget, upprätthåller en central referenskälla och förenklar tvärfunktionellt samarbete. Med det här tillägget kan du skapa uppgifter direkt från Gmail-trådar eller valfri webbsida, redigera befintliga uppgifter och dela information med medarbetare utan att lämna webbläsaren.

Detta hjälper till att effektivisera arbetet genom att skapa strukturerade uppgifter från organiska konversationer, minska tidsåtgången för att duplicera information i olika verktyg och se till att alla arbetar med den senaste informationen när arbetet fortskrider eller ändras.

Asana Chrome-tillägget stöds fullt ut i Chrome-webbläsaren och är kompatibelt med Microsoft Edge-webbläsaren.

Chrome ext v2 gif.gif

Använd Asana Chrome-tillägget för att:

• Skapa uppgifter från vilken webbsida som helst
  • Automatisk ifyllning av viktigt arbetsinnehåll
  • Visa, redigera och söka efter uppgifter

Installation

1. Klicka här eller sök efter ”Asana” i Chrome Web Store.
  2. Klicka på Lägg till i Chrome för att installera integreringen.
  3. Acceptera begärda behörigheter.
  4. Vid installationen klickar du på Asana -ikonen högst upp till höger för att öppna tillägget. Du kommer att bli ombedd att logga in.
  5. Nu kan du skapa, redigera och söka efter uppgifter var du än befinner dig.

Obs! Asana Chrome-tillägget är också kompatibelt med Microsoft Edge-webbläsaren.

Om du är förhindrad att installera ett Chrome-tillägg i din webbläsare på grund av IT-begränsningar kan du kontakta din IT-administratör för att ge dig tillstånd att installera tillägget.

Skapa uppgifter från vilken webbsida som helst

Du kan skapa uppgifter från vilken webbsida som helst på följande sätt:

1. Klicka på Asana -ikonen för att öppna Chrome-tillägget.
  2. Markera önskad text.
  3. Högerklicka för att öppna den nedrullningsbara menyn och välj Skapa uppgift.

När du skapar en uppgift kan du lägga till en tilldelad person, ett slutdatum, ett projekt, ett projektavsnitt eller en medarbetare i en uppgift.

Automatisk ifyllning av viktigt arbetsinnehåll

När du skapar en uppgift fyller vi automatiskt i webbsidans titel som uppgiftstitel och lägger till länken till webbsidan i uppgiftsbeskrivningen.

Visa, redigera och söka efter uppgifter

Redigeringsuppgifter

När arbetet fortskrider eller projektets omfattning ändras kan du snabbt uppdatera befintliga uppgifter direkt från vilken webbsida som helst. Detta säkerställer att alla arbetar med den senaste informationen i Asana.

Söker efter uppgifter

Du kan söka efter uppgifter var som helst i Chrome, vilket gör det enkelt att hitta och uppdatera relevant information när nya arbetskontexter uppstår. Du kan söka efter en uppgift i Asana medan du visar pågående arbetsinnehåll och redigera den här uppgiften för att återspegla det uppdaterade sammanhanget.

Chrome - Task search.png

Söka med Chrome-tillägg och klistra in Asana länkar som smarta marker i Google Dokument

När du kopierar länken till en Asana uppgift kan du klistra in den i ett Google Dokument, Kalkylark eller Bildspel för att omvandla den till ett Google smart chip. Länken konverteras automatiskt till ett Google smart chip, vilket ger ett bekvämt sätt att referera och komma åt uppgifter i dina dokument.

Använd Chrome-tillägg i Gmail

Om du använder Chrome-tillägget i Gmail kan du använda den här genvägen för att effektivisera dina arbetsflöden för intag med Asana:

Använd genvägen Skapa uppgift ovanför e-postmeddelandet för att enkelt skapa uppgifter. Genom att använda denna genväg fyller vi automatiskt i e-posttiteln och e-postmottagarna (till och cc) i uppgiftstiteln och lägger till medarbetare. Dessa fält kan ändras innan du avslutar uppgiften.

Vanliga frågor

Hur installerar jag Asana Chrome-tillägget V2?

Du kan installera tillägget från Chrome Web Store här eller söka efter ”Asana” i Chrome Web Store.

Kan jag skapa uppgifter från vilken webbsida som helst?

Ja, du kan skapa uppgifter från vilken webbsida som helst genom att markera önskad text, högerklicka och välja Skapa uppgift i Asana.

Hur lägger jag till medarbetare i en uppgift med Chrome-tillägget?

När du skapar eller redigerar en uppgift med tillägget kan du lägga till medarbetare direkt i uppgiftsfönstret/redigeringsfönstret genom att klicka på + -knappen längst upp till höger i fönstret. På så sätt kan du dela uppgiftsdetaljer med relevanta intressenter, så att alla är överens om mål och framsteg.