Je Asana-account

Asana-accounts zijn gratis en zijn gekoppeld aan personen. Asana-accounts verlenen toegang tot gedeelde werkruimtes en organisaties om het mogelijk te maken om samen te werken met andere Asana-gebruikers.

Met een enkel Asana-account kun je meerdere werkruimtes en organisaties aanmaken of er lid van worden om samen te werken met verschillende groepen van Asana-gebruikers. Deze werkruimtes en organisaties waartoe je behoort zijn hun eigen afzonderlijke entiteiten, elk met hun eigen unieke verzameling mensen, projecten en taken.

Ontdek gratis de betaalde functies van Asana. Begin vandaag nog met een gratis proefversie van Asana.

Gerelateerde artikelen

asana account diagram

Omdat elke werkruimte en organisatie hun eigen aparte entiteiten zijn, kunnen je collega 's de andere ruimtes waartoe jij behoort niet zien, en jij kunt de andere ruimtes waartoe je collega' s kunnen behoren niet zien. Leer meer over privacy tussen deze ruimtes.

Een account maken

U kunt zelf registreren voor Asana of een uitnodiging accepteren. Het is gratis om een Asana-account te maken.

We vragen je naam en e-mailadres als je je registreert. U kunt later andere e-mailadressen aan uw account toevoegen. Gebruik je werke-mail als je bij de Asana-organisatie van je bedrijf wilt horen. Als je je registreert met je werke-mail en er is een bestaande organisatie ingesteld onder dit bedrijfsdomein, dan kun je vervolgens een verzoek indienen om lid te worden van de teams binnen de organisatie.

U hoeft niet meerdere accounts te onderhouden. Je kan elk aantal organisaties of werkruimtes vanuit één enkele account maken, er lid van worden of ze verlaten.

Vanaf de startpagina

Om een account voor uzelf te maken gaat u naar https://asana.com en selecteert u Aan de slag.

create account from homepage

Je kunt ervoor kiezen om te registreren:

• Door een e-mailadres in te vullen en een nieuw wachtwoord te maken dat uniek is voor Asana.
  • Met je Google-account als je al een betaald Asana -abonnement hebt.
  • Met SAML voor gebruikers op Asana Enterprise en Enterprise+ niveaus, evenals legacy tier Legacy Enterprise.

Als je ervoor kiest om te registreren met je Google-account:

• We gebruiken de inloggegevens voor het Google-account waarmee je op dat moment bent ingelogd, of we vragen je in te loggen op je Google-account.
  • Je zal geen uniek Asana wachtwoord hebben, maar je kan er op elk gewenst moment een maken via het proces voor vergeten wachtwoorden.

Vanuit een uitnodiging

Wanneer u een uitnodiging ontvangt:

Het uploaden van een profielfoto is optioneel. U kunt dit altijd later doen vanuit uw instellingen.

Inloggen

Om in te loggen op Asana, ga je naar https://app.asana.com/ of https://asana.com. Misschien wil je er een bladwijzer van maken.

log in page

U kunt inloggen door:

1. Te klikken op de knop Doorgaan met Google.
  2. Het e-mailadres van je Asana-account in te voeren.

Als je op dit moment op je account inlogt via Google en voortaan met een wachtwoord wilt inloggen, kan je een link aanvragen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen met SAML

Beschikbaar op Asana Enterprise en Enterprise+ niveaus, en legacy niveau Legacy Enterprise.

Als uw organisatie SAML heeft ingeschakeld, is er geen wachtwoord nodig om op uw account in te loggen. Uw account zal met uw e-mailadres worden geverifieerd.

Om in te loggen op uw account met SAML ingeschakeld:

Gebruikers in organisaties die SAML hebben ingeschakeld, kunnen ook op hun accounts inloggen met een aangepaste URL. Voeg voor toegang tot uw aangepaste inlogportal gewoon het e-maildomein van uw bedrijf toe aan het einde van de URL https://app.asana.com/a/

Leden van de organisatie acme.com kunnen bijvoorbeeld op hun account inloggen vanaf https://app.asana.com/a/acme.com

Leden van organisaties met SAML-vereisten moeten op hun account inloggen met hun e-mailadres voor SAML, ongeacht hoeveel andere andere e-mailadressen je in je account hebt.

Inlogdetectie

Gebruikers ontvangen een e-mail met de waarschuwing dat we een nieuwe login op hun account werd waargenomen. Dit is een beveiligingsfunctie die inlogactiviteit detecteert.

Deze e-mail wordt naar gebruikers verzonden wanneer ze:

• Voor de eerste keer een bepaalde browser + IP-adres-combinatie gebruiken

Dit geldt voor aanmeldingen met gebruikersnaam en wachtwoord, Google SAML-gebaseerde single sign-on (SSO) authenticatie.

Uitloggen

log out

Om uit te loggen van Asana:

1. Klik op uw profielfoto
  2. Klik op Uitloggen.

Wanneer u uitlogt van Asana, wordt u uitgelogd van alle actieve sessies, inclusief mobiele sessies.

Wachtwoord resetten

Je maakt je Asana wachtwoord aan wanneer je je registreert. Als je via je Google-account hebt geregistreerd, dan heb je geen Asana wachtwoord. Je kan er eentje maken door je wachtwoord opnieuw in te stellen via de link Wachtwoord vergeten?.

Als u uw wachtwoord bent vergeten of het wilt veranderen, kunt u vanaf de inlogpagina uw wachtwoord opnieuw instellen.

forgot password

Een link genereren om een wachtwoord opnieuw in te stellen:

Klik op de inlogpagina op de link Wachtwoord vergeten? en volg de prompt op de volgende pagina

Klik hier om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Controleer de inbox van je e-mail voor een e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord.

Organisatie leden met meerdere e-mailadressen in hun account zullen de link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord ontvangen naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan het domein van uw organisatie.