Portfolio werkbelasting en Universele werkbelasting

Portfolio workload is beschikbaar op Asana Advanced, Enterprise en Enterprise+ tiers, evenals legacy tiers Bedrijf en Legacy Enterprise.

Ga naar onze pagina met prijzen voor meer informatie.

Werkbelasting geeft je een visuele momentopname van de teamcapaciteit, en een beter inzicht in waar je team aan werkt in de verschillende projecten, alles op één plek.

U kunt de werkbelasting bekijken op basis van het aantal taken of de inzet. U kunt ook de capaciteit per team lid instellen om snel te zien wanneer iemand te veel werk heeft.

Leer hoe je werklast kunt benutten in onze Inzichten verwerven met virtuele training Rapportage. Registreer nu.

Toegang tot werkbelasting vanuit portfolio 's

Klik op portfolio 's in de zijbalk, selecteer een portfolio en navigeer dan naar het tabblad Werkbelasting.

Portfolios

Gebruikerslijsten worden bevolkt door iedereen die werk toegewezen heeft gekregen in de projecten in de portfolio.

Maak een team portfolio om het werk van uw team over projecten heen te zien. Maak een teamoverschrijdende portfolio om belangrijke projecten te zien die u bezit en die door meerdere teams gedeeld worden.

Aangepaste velden

Stel aangepaste velden in op basis van prioriteit om een idee te krijgen van hoe zwaar een taak is.

custom

Filter

Je werkbelastingweergave filteren op rol en persoon.

filter
  • Filteren op persoon
  • Zoek op "Rol".
  • Een weergave opslaan als de Standaard weergave voor iedereen. Vanuit het vervolgkeuzemenu naast de projectnaam, selecteer je Indeling opslaan als Standaard.
filter result

Universele werkbelasting

Universele werkbelasting is beschikbaar op Asana Enterprise en Enterprise+ niveaus, evenals legacy tier Legacy Enterprise. Ga naar onze pagina met prijzen voor meer informatie.​​

Met universele werkbelasting kunt u de wereldwijde capaciteit van een team bekijken door gegevens uit taken en subtaken over alle projecten naar een werkbelastingweergave te halen. Taken en subtaken moeten toegewezen zijn, een vervaldatum hebben en behoren tot een project dat in de capaciteitstrendlijn moet worden opgenomen.

Maak een universele werkbelasting

universal workload

Van rapportage:

1. Klik op + Maken
  2. Voeg personen toe om hun werkbelasting te zien
  3. Werkbelasting bewerken door op de vervolgkeuzelijst naast de naam te klikken en Werkbelastingdetails bewerken te selecteren.

Klik op de knop Delen in de rechterbovenhoek van uw werkbelastingweergave om uw universele werkbelasting te delen. Degene die naar de werkbelastingweergave kijkt, moet toestemming hebben om de taak te zien. Anders verschijnt de taak niet in de werkbelastingweergave.

Filters in universele werkbelasting

Screenshot 2023-08-29 at 10.23.05.png

Klik in de werkbelastingweergave op Filteren. Kies uit:

• Voltooiingsstatus van taak
  • Taken opnemen uit: Taken weergeven van een specifiek project, portfolio, team of de hele organisatie.
  • Taken uitsluiten van: sluit taken uit van specifieke teams, portfolio 's, projecten en projecten die eigendom zijn van specifieke mensen.
  • Taaktype: Taak, mijlpalen of goedkeuringen weergeven.
  • Subtaken filter: Toon subtaken in de resultaten, of sluit subtaken uit van de resultaten.
  • Personen: je kunt de personen selecteren die je in je werkbelastingweergave wilt zien en op naam en rol zoeken.
  • Projecten verbergen: u kunt bepaalde projecten verbergen voor weergave in uw werkbelasting. Als de taak echter in een ander project wordt opgenomen, wordt deze nog steeds weergegeven.
  • Taken uitsluiten van specifieke projecten: dit filter sluit alle taken in het geselecteerde project uit. Zelfs als ze multi-homed zijn in andere projecten, zullen taken niet verschijnen.

De inzet voor uw team instellen

Bekijk en bewerk de inspanning van uw team leden via werkbelasting. Gebruik uren, punten of percentages als uw werkbelasting.

effort
  1. Klik op het pictogram Inzet
  2. Klik op Inzet bijwerken.

Toewijzing van uren en punten

Wanneer u uren of punten als inspanning kiest, worden ze gelijkmatig verdeeld over de dagen waarop ze zijn verdeeld. Als een taak meer dan één dag in beslag neemt, zal de inzet gelijk verdeeld worden over de weekdagen. Als een taak van vrijdag tot maandag loopt, zullen er 5 uur op vrijdag en 5 uur op maandag vallen.

Percentagetoewijzing

Bepaal het percentage tijd dat aan een specifieke taak moet worden besteed en verdeel het over zoveel dagen als nodig is. Als u van plan bent om in een week 50% van uw tijd aan een taak te werken, zal die taak de hele week 50% van uw tijd in beslag nemen.

Gebruik startdatums om rekening te houden met taken die meer dan één dag in beslag nemen.

Weekenden in werkbelasting

Werkbelasting verdeelt de inspanning niet tijdens het weekend, tenzij het nodig is. Als u een taak van 10 uur hebt met een startdatum van maandag en een vervaldatum van zondag, duurt dit op weekdagen 2 uur per dag. Als een taak echter een startdatum van zaterdag en een vervaldatum van zondag heeft, dan duurt het 5 uur per dag.

Blader over statussen

Beweeg met de muis over de grafiek van een persoon om een aantal van zijn of haar taken op een bepaalde dag te zien.

hover

Beweeg met de muis over een kolom voor een bepaalde dag om het totaal aantal taken van meerdere team leden op die dag te zien. Beweeg met de muis over de naam van een persoon om het totaal aantal taken of de inzet van die persoon in de loop van de tijd te zien

Drill-down weergave

Klik op het dakje om projecten en taken per persoon te tonen in een detailweergave.

drill

U kunt de projectstatusmodule openen door op de projectnaam te klikken.

Taken slepen en neerzetten

Sleep taken en zet ze neer om de tijd opnieuw te plannen of de taken aan iemand anders binnen een project toe te wijzen.

Workload

• Wanneer u taken opnieuw toewijst, wordt het schema vergrendeld om fouten te verminderen. Na het opnieuw toewijzen, kunt u de taak verslepen om opnieuw in te plannen.
  • Je kunt taken aanmaken in de werkbelastingweergave door direct op je werkbelasting te klikken onder de verantwoordelijke, datum en het project dat je wilt plannen, en de naam van je taak in te typen. Je kunt vervolgens in de details van de taak klikken om extra informatie toe te voegen.

Meerdere keuzes voor herplannen in bulk: druk op de Command/Control-toets en klik op alle taken die je opnieuw wilt plannen en/of toewijzen terwijl je de Command/Control-toets ingedrukt houdt.

Zoom

zoom

Klik op de zoomknop om te kiezen tussen dagen, weken, maanden, kwartieren, halve of hele jaren. Klik op Vandaag om snel terug te gaan naar de dag van vandaag.

Gebruik de zoomfunctie om uw weergave aan te passen aan de planning van uw werk en de tijd die u nodig hebt.

Aantal subtaken op werkbelasting

Je kunt het aantal subtaken voor een bepaalde taak rechtstreeks vanuit werkbelasting bekijken.

screenshot focusing on subtask count on workload

Het aantal subtaken verschijnt naast de naam van de taak op de werkbelasting in de detailweergave.

Meer weten? Bekijk alle functies van Asana Werkbelasting.