Universele rapporten

Beschikbaar op Asana Advanced, Enterprise en Enterprise+ niveaus en legacy niveaus Premium, Bedrijf en Legacy Enterprise.

Ga naar onze pagina met prijzen voor meer informatie.

Universele rapporten stellen u in staat om gegevens te consumeren en te vertalen in een visueel formaat. Personen in je organisatie kunnen grafieken combineren in dashboard weergaven om een snel overzicht te krijgen van de cijfers die zij het belangrijkst vinden. Met universele rapporten is het eenvoudig om een nauwkeurig beeld te krijgen van wat er in je team gebeurt, zodat je je team kunt afstemmen op duidelijke doelstellingen en prioriteiten kunt stellen.

Doe mee met onze virtuele training Inzichten verwerven met Rapportage om meer te weten te komen over effectief rapporteren in Asana. Registreer nu.

Dashboards maken

Reporting

Klik op Rapportage in je zijbalk.

Dashboard view

Van hieruit kunt u:

1. Door u gemaakte dashboards bekijken
  2. Met u gedeelde dashboards bekijken (alleen bekijken)
  3. Op het driepunten-pictogram kunt klikken om een kleur en pictogram in te stellen, te delen, te verwijderen, je dashboard te bewerken
  4. Klik op Dashboard toevoegen om een nieuw dashboard te maken

Grafieken

Om een grafiek toe te voegen aan een nieuw of bestaand dashboard, klik je op Grafiek toevoegen.

Charts

U kunt een voorgeprogrammeerde grafiek kiezen of een aangepaste grafiek maken.

Rapportage over taken

screen of report on tasks
  1. Klik op Grafiek toevoegen.
  2. selecteer Rapporteren over taken.

screen of include tasks from

U kunt taken opnemen van:

• Een organisatie
  • Teams
  • Portfolio 's
  • Projecten van een bepaalde persoon(personen)
  • Een ad hoc selectie van projecten

Je grafiek aanpassen

Chart Customization 1

Om je grafiek aan te passen:

1. Klik op het vervolgkeuzemenu Grafiekstijl
  2. Een kleur kiezen
  3. Kies een een nieuw type grafiek
  4. Klik op Opslaan.
X-axis

U kunt de X-as groeperingen aanpassen door:

• Verantwoordelijke
  • Maker
  • Tijd toegevoegd door*
  • Aangepast veld
  • Type taak
  • Taakstatus
  • Project
  • Tijdperiode

De mogelijkheid om te groeperen op Tijdperiode is beschikbaar voor taken en klanten op Asana Enterprise, en Enterprise+ niveaus, en legacy niveaus Bedrijf en Legacy Enterprise. Voor Tijdperiode begint de klok wanneer het aangepaste tijdveld aan de taak wordt toegevoegd en stopt wanneer de taak is voltooid of het aangepaste tijdveld uit de taak is verwijderd.

U kunt alleen globale aangepaste velden groeperen.

Y-axis

U kunt de Y-as groeperingen aanpassen door:

• Aantal taken
  • Tijd: meet hoe lang het duurt om een taak te voltooien nadat ze werd aangemaakt.
  • Tijdinvoer*. U kunt kiezen tussen Werkelijke tijd en Geschatte tijd.
  • De som of het gemiddelde van een willekeurig globaal numeriek aangepast veld. Bijvoorbeeld: een globaal veld om uren bij te houden.

*Tijd toegevoegd door en Tijdinvoer worden alleen beschikbaar wanneer u tijdregistratievelden aan uw project hebt toegevoegd.

De mogelijkheid om te groeperen op "tijd om te voltooien" is alleen beschikbaar voor taken en klanten op Asana Enterprise en Enterprise+ niveaus, en verouderde niveaus Bedrijf en Legacy Enterprise.

Filter

Je kunt filters gebruiken om je grafieken aan te passen. Je kunt filteren op:

• Verantwoordelijke
  • Maker
  • Tijd toegevoegd door*
  • Aangepast veld
  • Subtaak: kies of u subtaken wilt uitsluiten of alleen subtaken in uw grafiek wilt zien
  • Datum: dit kan de aanmaak-, voltooiings- of vervaldatum zijn
  • Taken uitsluiten van portfolio 's, projecten eigendom van, of specifieke projecten
  • Voltooiingsstatus van taak
  • Taakstatus

Donutgrafieken

Donutgrafieken kunnen geen gemiddelden als maatstaf gebruiken, omdat ze zijn ontworpen om de verhoudingen of percentages van een geheel weer te geven. Elk gegevenspunt in een donutdiagram vertegenwoordigt een deel van het totaal en het diagram is verdeeld in segmenten om deze delen te illustreren. Aangezien gemiddelden een centrale tendens of een rekenkundig gemiddelde vertegenwoordigen, vertegenwoordigen ze niet inherent delen van een geheel.

Als een taak over meerdere projecten is verdeeld en een grafiek vervolgens op project is gegroepeerd, wordt de taak voor elk gekoppeld project afzonderlijk geteld. Dit betekent dat de taak dubbel geteld wordt, omdat het bijdraagt aan het tellen van elk project waartoe het behoort.

Het aantal taken dat wordt weergegeven in een donutdiagram (het nummer in het midden) bevat deze dubbele taken, omdat taken met meerdere homeruns meer dan één keer in dit aantal worden opgenomen.

Rapportage over werkelijke tijd op verantwoordelijke en op tijdbijdrager

U kunt grafieken en dashboards maken voor werkelijke tijd, gegroepeerd op verantwoordelijke van de taak of persoon die werkelijke tijd heeft toegevoegd. Zo kunt u zien hoeveel tijd een specifieke gebruiker in totaal heeft opgenomen voor verschillende taken (als verantwoordelijke of bijdrager).

Rapportage op tijdbijdrager

U kunt het tijdbijdragefilter Time added by gebruiken wanneer Actual Time (Werkelijke tijd) is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Y-as. Beschikbaar in alle dashboards, inclusief project-, portfolio- en universele rapporten.

Time Contributor

Rapporteren op tijdbijdrager:

1. Klik op Tijdinvoer en kies Werkelijke tijd in de vervolgkeuzelijst van de Y-as.
  2. Kies Tijd toegevoegd door in de vervolgkeuzelijst X-as (dit verschijnt als een optie zodra u Werkelijke tijd hebt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Y-as.

Je kunt dit ook gebruiken als filter. Filter op tijdbijdrager door Tijd toegevoegd door te selecteren in de vervolgkeuzelijst met filters.

Add Chart

Vanuit grafiekaanpassingen kun je klikken op:

1. Annuleren om de modus voor het maken van grafieken te verlaten
  2. Maken om deze grafiek in uw dashboard op te slaan

Lees ons artikel over Project dashboards voor meer informatie over de verschillende grafiektypes.

Rapportage over projecten

Grafieken maken op projectmetadata is beschikbaar op Asana  Advanced, Enterprise en Enterprise+ niveaus, en legacy niveaus Bedrijf en Legacy Enterprise.

Door het maken van grafieken in projecten kunt u belangrijke gegevens van projecten, portfolio 's en teams begrijpen, bijhouden en vergelijken.

screen of report on project

Om grafieken over projectmetadata te maken, selecteert u Rapport over Projecten.

screen of report on project owner

Klik op Grafiek toevoegen en selecteer het project waarover u wilt rapporteren. Je kunt projecten opnemen van:

• Een organisatie
  • Teams
  • Portfolio 's
  • Projecteigenaars
  • Specifieke projecten
screen of measurement

U kunt meten op projectaantal of op numeriek aangepast veld.

Groepeer op projectaantal wanneer u numerieke aangepaste veldwaarden wilt vergelijken.

Rapportage over doelen

Grafieken maken van metagegevens van doelen is beschikbaar op Asana Advanced, Enterprise en Enterprise+ niveaus, evenals legacy tiers Bedrijf en Legacy Enterprise.

Wanneer je grafieken over doelen maakt, kun je hun prestaties in je hele organisatie bijhouden en inzicht krijgen in hun gezondheid.

goal chart 1

Om grafieken over metagegevens van doelen te maken, selecteer je Doelen rapporteren.

goal chart 2

Vanuit het type Doel kun je het volgende selecteren:

• Alle doelen
  • Bedrijfsdoelen
  • Teamdoelen
goal chart 3

Voor de X-as kunt u kiezen tussen:

• Status
  • Eigenaar
  • Team
  • Tijdperiode van het doel

Als je Tijdperiode Doel selecteert, kun je het doel per kwartaal, half jaar, jaar, enz. bekijken.

Je kunt ook filters gebruiken om je grafieken aan te passen. Je kunt filteren op:

• Doeleigenaars
  • Team
  • Subdoelen
  • Doelstatus
  • Tijdperiode

Krijg een nauwkeurig beeld van wat er in je team gebeurt met universele rapportage. Begin met een gratis proefperiode van Asana. Probeer het gratis

Rapportage over portefeuilles

Binnen universele rapportage kunt u grafieken maken op basis van portfolio-metagegevens, wat betekent dat u kunt rapporteren over portfolio 's, taken, projecten en doelen.

Beschikbaar op Asana Advanced, Enterprise en Enterprise+ niveaus, evenals legacy tiers Bedrijf en Legacy Enterprise.

Een portfolio-grafiek maken

Portfolio charts.png

Bij het maken van een portfoliodiagram moet u kiezen waar portefeuilles moeten worden opgenomen en kunt u kiezen uit de volgende opties:

• Gehele domein
  • Portfolio-eigenaar
  • Portfolio 's in
  • Specifieke portfolio 's

Je portfoliodiagram aanpassen

Portfolio X Axis.png

U kunt de X-as groeperingen aanpassen door:

• Portfolio-eigenaar
  • Portfoliostatus
  • Portfolio
  • Specifieke portfolio
  • Aangepast veld

Portfolio Y Axis.png

U kunt de Y-as groeperingen aanpassen door:

• Aantal portfolio 's
  • Aangepaste velden  (alleen numerieke velden)

Portfolio filters.png

Je kunt filteren op:

• Portfoliostatus
  • Portfolio-eigenaars
  • Datum
  • Aangepaste velden

Dashboardinteracties

Dashboard Interactions
  1. Beweeg met de muis over het diagram en klik op het driepunten-pictogram om het te verwijderen of te dupliceren
  2. Klik en sleep de grafieken om ze opnieuw te ordenen

Je kunt ook klikken op elk segment van de grafieken waartoe je toegang hebt, om de relevante onderliggende gegevens te bekijken.

Dashboards delen

Standaard zijn alle dashboards privé voor de eigenaar van het dashboard.

Share

Om de privacy-instelling op uw dashboard te wijzigen:

1. Klik op Delen
  2. U kunt dit dashboard delen met leden van uw team
  3. Je kunt leden van het dashboard verwijderen of een nieuwe eigenaar van het dashboard instellen
Collaborator

Wanneer Medewerkers een gedeeld dashboard bekijken, hebben ze alleen lezen toegang. Grafieken zien er hetzelfde uit voor iedereen die de dashboards bekijkt, en weerspiegelen de toestemmingen van de maker van het dashboard.

Wanneer u in een grafieksegment klikt, zien Medewerkers alleen de onderliggende gegevens waartoe zij toegang hebben.

Beheerderinstellingen om uit te schakelen

Beheerders kunnen universele rapporten uitschakelen op domeinniveau in de beheerdersconsole. Als universele rapporten uitgeschakeld is, zullen de gebruikers het tabblad Rapporten niet zien.

Als u het tabblad Rapporten niet ziet en denkt dat dit een vergissing is, neem dan contact op met uw beheerder om te praten over het inschakelen ervan.