Mijn taken fungeert als je individuele takenlijst en verzamelt automatisch taken die aan jou zijn toegewezen voor alle projecten, zodat je je werk op één centrale plaats kunt zien en organiseren. U kunt deze taken in verschillende indelingen weergeven, zoals een lijst, bord of agenda, zodat u flexibel kunt beheren en prioriteiten kunt stellen voor uw werk.

Gerelateerde artikelen

Om Mijn taken te openen, klikt u op Mijn taken in de zijbalk.

How to access My tasks.png

U kunt uw Mijn Taken aanpassen door:

• De weergave van een bepaald veld in- of uit te schakelen
  • De velden opnieuw te ordenen
  • De grootte van de kolommen van de velden wijzigen

Reorganize my tasks.gif

Taken worden gemaakt

Om een taak te maken vanuit Mijn taken, klikt u op de knop + Taak toevoegen linksboven of klikt u op Taak toevoegen onder de gewenste sectie.

Alle nieuwe taken die je in Mijn taken maakt, worden automatisch aan jou toegewezen en zijn privé voor jou. Voeg ze toe aan projecten om ze zichtbaar te maken voor de rest van uw team. Wanneer anderen taken in uw Mijn taken maken, worden deze taken automatisch aan u toegewezen en zijn ze privé voor u en alle Medewerkers (b.v. de persoon die ze gemaakt heeft).

Elke taak die in je Mijn taken wordt gemaakt, is automatisch privé voor jou. Als u de taak echter multi-homet, wordt deze zichtbaar voor leden van dat project. Er is een kolom met taakzichtbaarheid in je Mijn taken waar je kunt zien voor wie de taak zichtbaar is.

Wanneer u de lijstweergave gebruikt, zullen ongelezen taken een blauwe stip naast de naam van de taak weergeven. Een blauwe stip geeft aan dat u de taak niet hebt bekeken sinds deze aan u is toegewezen. Klik op de taak om het Deelvenster met taakdetails te openen en de blauwe stip verdwijnt.

Secties in mijn taken

U kunt uw eigen secties maken in Mijn taken om uw werk te organiseren. Hernoem, herschik, maak en verwijder secties om uw perfecte persoonlijke organisatiesysteem te ontwerpen.

Recent toegewezen

Wanneer een taak aan jou wordt toegewezen, verschijnt ze in je Mijn taken in de sectie Recent toegewezen. Je kunt de naam van deze sectie wijzigen in wat je maar wilt, zolang je maar niet vergeet dat dit de 'speciale' sectie is waar je taken verschijnen wanneer ze aan jou worden toegewezen. U kunt deze sectie niet verwijderen.

Als u een taak aanmaakt door een e-mail te sturen naar x@mail.asana.com, dan verschijnt hij eerst onder Recent toegewezen in uw Mijn taken.

Sorteren, filteren en groeperen op

Sorteer uw takenlijst om uw taken te bekijken op een manier die u past. Mijn taken zal automatisch uw voorkeuren voor SorterenFilteren en Weergeven opslaan voor de volgende keer.

Merk op dat projectweergaven niet automatisch opgeslagen worden. Leer hoe u uw projectweergave kunt opslaan.

Om te sorteren, klikt u op de knop Sorteren en kiest u een optie.

Sorting your My tasks.png

U kunt filteren op elk ingebouwd of aangepast veld waartoe u toegang hebt, zoals vervaldatum, voltooide en onvolledige taken in de lijst-, bord- en agendaweergave en meerdere filters tegelijk gebruiken.
My tasks quick filters.png

Als u in de lijstweergave Sorteren of Groeperen op gebruikt, blijven uw taken per sectie gegroepeerd en worden de taken binnen die secties gesorteerd.

U kunt ook Sorteren en Groeperen op tegelijkertijd gebruiken, u kunt bijvoorbeeld uw Mijn taken op prioriteit groeperen en deze groepen vervolgens op vervaldatum sorteren.

Group by in My tasks.png

U kunt Groeperen op gebruiken in Mijn taken in de bord- en lijstweergave om taken te groeperen op sectie of een ander veld. Taken kunnen anders worden gegroepeerd in de weergaven Lijst en Bord. In het onderstaande voorbeeld worden taken gegroepeerd op een aangepast veld voor prioriteit.

Frame 630819.png

Slepen en neerzetten

Je kunt de volgorde van je Mijn taken-lijst op elk moment opheffen door taken te verslepen, op voorwaarde dat je takenlijst niet op vervaldatum gesorteerd is.

Apps in Mijn taken

De mogelijkheid om je meest gebruikte apps te integreren, beperkt zich niet tot projecten. Je kunt apps toevoegen aan Mijn taken om ze te integreren met de tools die je team het meest gebruikt.

Om een app toe te voegen aan Mijn taken, klik je op het menu Aanpassen in de rechterbovenhoek van je Mijn taken-pagina en kies je een app uit de lijst. Het veld van de app zal verschijnen in elk van de taken in je Mijn taken zodat je de app naadloos kunt integreren in je workflow.

Lidmaatschap van mijn taken

Met het lidmaatschap Mijn taken kun je toegang vragen en krijgen om de Mijn taken van iemand anders te beheren. U kunt ook toegang verlenen om geselecteerde personen toe te staan uw Mijn taken te beheren.

Dit is handig voor workflows waarin u de lijst Mijn taken van een andere persoon moet sorteren, ordenen of rubrieken moet maken, of waarin u wilt dat geselecteerde personen dit voor u doen.

Als u de Mijn taken van een andere gebruiker bezoekt, zult u zien dat, tenzij die gebruiker u uitdrukkelijk toegang heeft verleend:

• Een lijst van hun taken
  • Mogelijkheid om de sorteervolgorde te veranderen (voor uzelf, heeft geen invloed op de eigenaar van de Mijn taken)
  • Mogelijkheid om te filteren (nogmaals, dit heeft alleen gevolgen voor u als kijker)
  • U zult geen taken meer kunnen herschikken, secties zien, of secties aanmaken

Voordat u toegang krijgt, kunt u alleen sorteren op Vervaldatum en Project en nadat u toegang hebt gekregen, kunt u ook sorteren op Geen en Vind ik leuk.

Als je toegang krijgt tot de Mijn taken van iemand anders, heeft dat geen invloed op de privacy van de taken. Als je bijvoorbeeld een taak niet kon zien vóór je toegang kreeg, zal je die taak nog steeds niet kunnen zien nadat je toegang hebt gekregen.

Toegang tot de lijstweergave Mijn taken van een ander lid

Toegang tot de lijstweergave Mijn taken van een ander lid:

1. Zoek op naam in de zoekbalk
  2. Scroll naar beneden en klik op hun profiel onder Mensen
  3. Een lijst van hun taken zal dan voor u zichtbaar zijn

Toegang vragen tot de Mijn taken van een ander lid

Om toegang te vragen tot de Mijn taken van een ander lid, ga je naar de lijstweergave Mijn taken, klik je op de vervolgkeuzelijst en selecteer je Toegang aanvragen om te beheren. Het aanvragen van toegang creëert een taak voor de aangezochte persoon.

Toegang verlenen tot uw Mijn taken

1. Klik op de knop Share (delen).
  2. Typ de naam van het lid in en klik op Uitnodigen

Het verlenen van toegang creëert een inbox-notificatie voor de persoon aan wie toegang is verleend.

Meer weten? Bekijk alle functies van Asana Mijn taken.