Alle Asana-functies

Dit is een lijst van Asana functies voor alle abonnementen om u te helpen begrijpen wat Asana kan doen, met links naar meer bronnen om ze te leren gebruiken. Deze lijst groeit voortdurend. Om op de hoogte te blijven van releases van functies, ga je naar ons artikel Release notes, dat maandelijks wordt bijgewerkt.

Werk-, project- en taakbeheer

• Projecten- Organiseer uw werk in gedeelde projecten als lijsten of kanbanborden voor uw initiatieven, vergaderingen en programma 's.
  • Taken-Krijg duidelijkheid over wie wanneer wat aan het doen is.
  • Subtaken-Verdeel een taak in kleinere delen of toon extra stappen om een grote taak te voltooien.
  • Taak verantwoordelijken - Geef taken een duidelijke eigenaar, zodat iedereen weet wie verantwoordelijk is.
  • Secties en kolommen-Groepeer taken in secties in lijstweergave, of kolommen in bordweergave om taken georganiseerd te houden, of overeen te stemmen met uw workflowfasen.
  • Aangepaste velden-Maak in projecten en portfolio 's aangepaste velden met één keuze, meerdere keuzes, getalvelden of tekst om informatie uniform vast te leggen, de status bij te houden, en informatie te sorteren en filteren (zoals kolommen in spreadsheets). U kunt ook meldingen krijgen wanneer aangepaste velden worden bijgewerkt.
  • Formulieren- Leg elke keer de juiste gegevens vast voor elke werkaanvraag. Formulieren zijn direct gekoppeld aan projecten, zodat je formulierinzendingen op één plek kunt bijhouden.
  • Vervaldatums -Vervaldatumszorgen dat elke taak op tijd af is. U kunt taken weergeven op een Asana-agenda, of zelfs op uw werkagenda.
  • Vervaltijden -Specificeerde tijd dat iets klaar moet zijn, zodat u geen deadline mist en iedereen weet wanneer u het nodig heeft, ongeacht de tijdzone.
  • Startdatums - Startdatums geven aan wanneer u aan het werk moet beginnen om uw deadlines te halen zonder dat u zich op het laatste moment nog moet haasten.
  • Tijdlijn-Een Gantt-stijlweergave van taken en projectdeadlines om u te helpen beter te plannen, schema 's te bekijken en deadlines te halen.
  • Bijlagen: voeg bestanden van uw computer, Google Drive, OneDrive, Dropbox of Box toe aan een taak of bericht.
  • Likes- Bevestig een taak of opmerking, zeg bedankt, geef een duimpje of stem in met een taak met een like.
  • Multihoming-taken - Houd dezelfde taak in meerdere projecten om het werk in verschillende contexten te tonen zonder dubbel werk te doen.
  • Afhankelijkheden- Taakafhankelijkheden maken duidelijk welke taken klaar zijn om aan te beginnen en welke taken op anderen wachten.
  • Regels- Maak regels om handmatige processen te automatiseren, zoals sorteren, toewijzen van taken, bijwerken van Asana velden en meer.
  • Sjablonen—Teams kunnen snel aan de slag met sjablonen en deze telkens hergebruiken als ze een project uitvoeren. U kunt ook uw eigen projecten opslaan als sjabloon om er zeker van te zijn dat u nooit een stap mist.
  • Goedkeuringen-Vraag en geef goedkeuringen voor werk in Asana.

Bevalt het wat je ziet? Ga vandaag nog aan de slag met een gratis Asana proefperiode van 30 dagen. Probeer het gratis

Communicatie

• Taak reacties-Reageer direct op een taak, om te verduidelijken wat er precies moet gebeuren, en @vermelding van teamgenoten of ander werk in Asana, zodat iedereen en alles met elkaar verbonden blijft.
  • Proofing-Geef heldere feedback door reacties direct op afbeeldingen of pdf 's achter te laten. Deze reacties worden omgevormd tot taken zodat je ze gemakkelijk kunt bijhouden.
  • Project messages - Bespreek de voortgang van een project om het momentum gaande te houden.
  • Team pagina 's -Bekijk alle projecten van je team op één plaats, beschik over een ruimte voor berichten en mededelingen van het hele team en voeg een beschrijving van je team toe.
  • Talen—Asana is momenteel beschikbaar in het Engels, traditioneel Chinees, Russisch, Nederlands, Pools, Italiaans, Zweeds, Koreaans, Frans, Duits, Portugees, Spaans en Japans.
  • Tekst met opmaak-Gebruik tekst met opmaak in grotere tekstvelden om uw boodschap duidelijk te maken en organiseer uw gedachten met genummerde lijsten en opsommingstekens.

Weergaven

• Mijn taken- Plan uw dag met een lijst waarop taken op prioriteit zijn geordend.
  • Inbox-Ontvang en filter alleen meldingen voor de projecten, gesprekken en taken die u volgt.
  • Lijst-De rasterachtige structuur maakt het gemakkelijk om taken te maken, te filteren en op te maken om actief samen te werken met uw team.
  • Zoekopdracht -Vind snel het werk dat u nodig hebt, zonder het moeizaam te moeten ordenen.
  • Opgeslagen zoekopdrachten-Sla zoekopdrachten op op basis van specifieke criteria om u te helpen opnieuw werk te vinden, of maak beoordelingen op basis van uw zoekcriteria.
  • Werkbelasting—Asana 's functie voor middelenbeheer biedt één enkele weergave van de bandbreedte van het team. Het helpt u geïnformeerde beslissingen te nemen over de personeelsbezetting en werkbelastingen indien nodig opnieuw te verdelen.
  • Agenda 's: bekijk een lijst met taken in een agenda om een duidelijk beeld te krijgen van wanneer werk moet worden uitgevoerd.
  • Bestandsweergave - Zoek snel de projectbestanden die u nodig hebt in een galerijweergave met alle bijlagen van het project.
  • Kleurenblindvriendelijke modus -Bekijk het volledige kleurenpalet van Asana duidelijk in kleurenblindvriendelijke modus.

Rapporteren

• Doelen -Stel doelen, houd ze bij en beheer ze, terwijl je ze verbindt aan het werk dat nodig is om ze te bereiken. Zo zorg je voor een single source of truth voor leidinggevenden, managers en medewerkers.
  • Mijlpalen-Maak projectdoelen duidelijk en houd uw team gemotiveerd door mijlpalen voor taken vast te stellen als belangrijke markeringen van de voortgang.
  • Portfolio 's- Organiseer strategische initiatieven en volg de status van al je belangrijke projecten als een lijst of op een tijdlijn op één plek.
  • Status updates -Stelin enkele seconden een statusupdate op om te delen met relevante belanghebbenden en om portfolio 's te vullen. Je kunt ook update-sjablonen opslaan en grafieken van een dashboard gebruiken om updates te vullen.
  • Dashboard: biedt aangepaste realtime grafieken om je te helpen begrijpen waar het werk geblokkeerd of ontspoord kan zijn, met de mogelijkheid om grafieken te exporteren.

Teambeheer

• Teams-Maak teams om uw projecten te organiseren en verbind teamgenoten met een gedeelde agenda en gesprekken. U kunt ook de privacy-instellingen van uw teams beheren.
  • Medewerkers-Voeg teamgenoten toe als Medewerkers, zodat ze het werk aan de taak kunnen volgen en relevante meldingen met taakupdates ontvangen.
  • Gasten-Werk gratis samen met verkopers, aannemers en partners in Asana.
  • Toestemmingen- Beperk de toegang tot elk project, maak privéteams voor gevoelig werk of maak teams en projecten openbaar voor toegang door uw hele organisatie.
  • Besturing beheerder - Wijs superbeheerders en beheerders van organisaties aan die leden en hun instellingen kunnen toevoegen, verwijderen en beheren en wachtwoordcomplexiteit kunnen afdwingen. Klanten kunnen aanvullende besturingselementen hebben met SAML en onze Admin API.
  • Privacy - Beperk de toegang tot elk project, maak privéteams voor gevoelig werk of maak teams openbaar.
  • Gegevensbeveiliging- Exporteer of verwijder eenvoudig gegevens uit Asana en maak een back-up van uw gegevens op een afzonderlijke server.

Integraties

Bezoek onze apps-pagina om alle integraties te zien, of onze ontwikkelaarspagina om meer te leren over het bouwen van uw eigen app.

Bestanden aanmaken en delen

• DropboxGoogle Drive en Box -Voegbestanden rechtstreeks aan taken toe met een ingebouwde bestandskiezer.
  • Adobe Creative Cloud- Bekijk nieuwe taken, deel ontwerpen en incorporeer feedback die in Asana wordt geleverd, zonder uw Creative Cloud-tools te verlaten.

Communicatie

• Slack- Werk sneller door taken rechtstreeks vanuit Slack te maken, te voltooien en te bewerken. Als er updates zijn voor taken en projecten in Asana, worden die automatisch naar een Slack-kanaal gestuurd.
  • Asana voor Gmail Invoegtoepassing of Asana voor Outlook-Zet e-mails met cliënten, klanten en teamgenoten om in uitvoerbare taken die in Asana worden bijgehouden - zonder uw inbox te verlaten.
  • Zoom - Maak Zoom-vergaderingen of maak er een link naar, rechtstreeks vanuit een Asana taak. Als de vergadering voorbij is, hebt u ook het transcript en de opname in de bijlage bij de taak.

Andere top integraties

• GoogleVerbind uw Google Drive met Asana, log in met Google SSO of SAML, voeg taken toe aan Asana vanaf elke webpagina in Chrome en meer.
  • Microsoft—Asana integreert met een reeks Microsoft-tools zoals TeamsOffice 365 en OutlookOneDrive en Power BI om ervoor te zorgen dat uw team het werk effectief kan coördineren over uw meest essentiële tools.
  • Salesforce-Stimuleer betere samenwerking binnen al uw verkoopcyclussen door opvolgingswerk bij te houden, automatisch projecten te maken wanneer klanten belangrijke leadfasen bereiken, en meer.
  • JIRA Cloud -Zorg voor een vlotte synchronisatie in twee richtingen tussen Asana en JIRA om dubbel werk te voorkomen en informatie te bewaren waar teams die willen zien.
  • Harvest-Een ingebouwde timer, zodat u de tijd voor elke taak kunt bijhouden zonder Asana te verlaten.

Mobiel

Naast de web-app biedt Asana ook mobiele apps voor iOS en Android. De meeste functies zijn beschikbaar op mobiel, maar ze kunnen verschillen tussen apparaattypen en met onze volledige webapp.

Wilt u onze mobiele functionaliteit zien? Ga naar de Help-sectie en navigeer naar onze iOS- of Android-handleidingen.

Bevalt het wat je ziet? Ga vandaag nog aan de slag met een gratis Asana proefperiode van 30 dagen. Probeer het gratis.