Voorwaarden en vertakkingen in regels

Beschikbaar op Asana StarterAdvancedEnterprise en Enterprise+ niveaus, evenals legacy-niveaus Bedrijf en Legacy Enterprise.

Ga naar onze pagina met prijzen voor meer informatie.

Met voorwaarden en vertakkingen hebben regelmakers meer controle over hoe hun regels precies worden geactiveerd en welke acties ze uitvoeren. De nieuwe regelbouwer biedt de flexibiliteit om eenvoudige automatiseringen of complexe configuraties te maken op basis van uw behoeften.

Nieuwe regelbouwer van Asana

Simple blank trigger + condition + action.png

De nieuwe regelbouwer introduceert 3 kaarttypen die je kunt gebruiken om je regel op te bouwen:

+ Wanneer... staat voor een trigger.
Klik op + Wanneer... om een trigger toe te voegen die de regel activeert.

+ Controleer of... een voorwaarde vertegenwoordigt.
Klik op + Controleren of... om een voorwaarde toe te voegen waaraan moet worden voldaan om deze regel uit te voeren.

+ Doe dit... vertegenwoordigt een actie.
Klik op + Doe dit... om een actie toe te voegen die optreedt als gevolg van de regel.

Naar de nieuwe regelbouwer bijwerken

Om bij te werken naar de nieuwe regelbouwer, klikt u op de knop in de linkerbovenhoek wanneer u de klassieke regelbouwer gebruikt.Frame 629721.png

Terugkeren naar de klassieke regelbouwer door te klikken op het pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van de nieuwe regelbouwer en → Overschakelen naar de klassieke regelbouwer te selecteren

Voorwaarden in regels gebruiken

Frame 629722.png

In het onderstaande voorbeeld is een voorwaarde opgenomen in de regel. Hoewel er een trigger en actie zijn ingesteld, kan de regel niet worden uitgevoerd totdat aan de voorwaarde is voldaan.

Simple trigger + condition + action.png

De voorwaarde is dat het aangepaste veld Ontwerpondersteuning moet worden ingesteld op de waarde Afdrukken. Als de trigger wordt geactiveerd door een taak die aan het project wordt toegevoegd en de waarde van het aangepaste veld aan de voorwaarde voldoet, kan de regel de actie op de taak uitvoeren; in dit geval wordt de vervaldatum ingesteld op 10 dagen in de toekomst.

Meerdere voorwaarden gebruiken

In het onderstaande voorbeeld moet aan beide voorwaarden worden voldaan om deze regel uit te voeren. Regelmakers kunnen kiezen of aan beide voorwaarden moet worden voldaan of dat aan een van deze voorwaarden moet worden voldaan om deze regel uit te voeren. Binnen de conditiekaart kunnen regelbouwers En selecteren om aan te geven dat aan alle voorwaarden moet worden voldaan, of Of om aan te geven dat aan elke voorwaarde kan worden voldaan om deze regel uit te voeren.

Voorwaarden en vertakkingen gebruiken

Simple trigger + condition + branch + action.png

In het onderstaande voorbeeld wordt vertakking gebruikt om de regel in twee verschillende scenario's uit te voeren, elk met verschillende acties.

Conditions on conditions.png

Beide vestigingen delen dezelfde trigger - het aangepaste veld Legal Review Status is gewijzigd. Beide vestigingen hebben ook een gemeenschappelijke voorwaarde, de Status van de juridische beoordeling moet worden gewijzigd in Aangevraagd.

Er is een extra voorwaarde toegevoegd, zodat de regel verschillende acties kan uitvoeren op basis van verschillende scenario's, ook al zijn beide het gevolg van dezelfde trigger.

In dit geval, als het aangepaste veld Prioriteit geen waarde krijgt, wordt de taak toegewezen en krijgt deze een vervaldatum 5 dagen in de toekomst. In de onderste tak zien we echter dat wanneer het aangepaste veld Prioriteit is ingesteld op Hoog, de taak wordt toegewezen, een kortere vervaldatum van 2 dagen in de toekomst krijgt en de verantwoordelijke wordt getagd in een reactie.

Regels maken zonder voorwaarden

Regels kunnen ook zonder voorwaarden worden opgesteld. In het onderstaande voorbeeld wordt de actie uitgevoerd telkens wanneer het aangepaste veld Status van juridische beoordeling wordt gewijzigd. In dit geval wordt de regel geactiveerd wanneer de aangepaste veldwaarde wordt gewijzigd, ongeacht de geselecteerde waarde.

De conditiekaart verwijderen

Without conditions.png

Verwijder de conditiekaart door op de X aan de rechterkant van de kaart te klikken.

How to remove condition card.png

Een voorwaarde toevoegen

Voeg uw eerste voorwaarde toe door te klikken op de knop + aan de rechterkant van de triggerkaart.

Screenshot 2023-09-08 at 16.10.46.png

Voeg aanvullende voorwaarden toe door te klikken op de knop + aan de rechterkant van een situatiekaart.

Een voorwaarde aan het verwijderen

How to add a condition.png

Verwijder de conditiekaart door op het pictogram voor de prullenbak aan de rechterkant van de conditiekaart te klikken.

Voorwaarden toevoegen en vertakken naar bestaande regels

How to remove a condition.png

Bestaande regels die zijn gemaakt in de klassieke regelbouwer ondersteunen momenteel geen voorwaarden en vertakkingen. Later in 2024 zal Asana die bestaande regels naar de nieuwe regelbouwer migreren, zodat voorwaarden en vertakkingen in elke regel kunnen worden gebruikt.

In de tussentijd willen gebruikers mogelijk voorwaarden en vertakkingen opnemen in bestaande regels die zijn gebouwd in de klassieke regelbouwer. In dit geval is het noodzakelijk om de automatiseringslogica opnieuw te maken in de nieuwe regelbouwer, voorwaarden toe te voegen en indien nodig te vertakken.

Bij het testen van de nieuwe regel, pauzeer eerst de oude en controleer of de nieuwe automatisering werkt zoals verwacht. U kunt dan veilig de oude regel verwijderen.

Regels maken binnen bundels, sjablonen en workflow builder

Regels met voorwaarden kunnen worden gemaakt vanuit het menu Aanpassen van elk project, vanuit een bundel, een projectsjabloon of vanuit de workflowbouwer.