Universell rapportering

Tillgänglig på nivåerna Asana Advanced, Enterprise och Enterprise+ och äldre nivåer Premium, Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Med universell rapportering kan du använda och översätta data i ett visuellt format. Personer i din organisation kan skapa sig en snabb överblick över de mätvärden som är viktigast för dem genom att skapa sig diagram i panelvyer. Med universell rapportering är det enkelt att få en korrekt bild av vad som händer i ditt team, vilket hjälper dig att anpassa ditt team efter tydliga mål och prioritera arbetet.

Gå med i vår virtuella utbildning om rapportering för att ta reda på mer om effektiv rapportering i Asana. Registrera dig nu.

Skapa paneler

Reporting

Klicka på Rapportering i sidofältet.

Dashboard view

Härifrån kan du:

1. Se paneler som du har skapat
  2. Se paneler som delas med dig (skrivskyddat)
  3. Klicka på ikonen med tre punkter för att ställa in färg och ikon, dela, ta bort, redigera din panel
  4. Klicka på Lägg till panel för att skapa en ny panel

Diagram

Om du vill lägga till ett diagram till en ny eller befintlig panel klickar du på Lägg till diagram.

Charts

Du kan välja ett förinställt diagram eller skapa ett anpassat diagram.

Rapportering om uppgifter

screen of report on tasks
  1. Klicka på Lägg till diagram.
  2. välj Rapportera om uppgifter.

screen of include tasks from

Du kan inkludera uppgifter från:

• En organisation
  • Team
  • Portfolior
  • Projekt ägda av en specifik person(er)
  • Ett ad hoc-urval av projekt

Anpassa ditt diagram

Chart Customization 1

Så här anpassar du ditt diagram:

1. Klicka på den nedrullningsbara menyn Diagramstil.
  2. Välj en färg
  3. Välj en ny diagramtyp
  4. Klicka på Spara
X-axis

Du kan anpassa X-axelgrupperingarna genom att:

• Tilldelad person
  • Skapare
  • Tid tillagd av*
  • Anpassat fält
  • Uppgiftstyp
  • Uppgiftsstatus
  • Projekt
  • Tidsperiod

Möjligheten att gruppera efter tidsperiod är tillgänglig för uppgifter och kunder på Asana Enterprise och Enterprise+ nivåer och äldre nivåer Business och Legacy Enterprise. För en tidsperiod startar klockan när det anpassade tidsfältet läggs till i uppgiften och stannar när antingen uppgiften är slutförd eller det anpassade tidsfältet tas bort från uppgiften.

Du kan bara gruppera globala anpassade fält

Y-axis

Du kan anpassa grupperingarna i Y-axeln genom att:

• Antal uppgifter
  • Tid: Mät hur lång tid det tar för en uppgift att slutföras efter skapandet.
  • Tidspost *. Du kan välja mellan Faktisk tid och Beräknad tid.
  • Summan eller medelvärdet av alla globala numeriska anpassade fält. Till exempel, ett globalt fält för att spåra timmar.

*Tid tillagd av och tidspost blir endast tillgängliga när du har lagt till tidsspårningsfält i ditt projekt.

Funktionen att gruppera efter "slutförandetid" är bara tillgänglig för uppgifter och kunder på nivåer som Asana Enterprise och Enterprise +, och på äldre nivåer som Business och Legacy Enterprise.

Filter

Du kan använda filter för att anpassa diagrammen. Du kan filtrera efter följande:

• Tilldelad person
  • Skapare
  • Tid tillagd av*
  • Anpassat fält
  • Underuppgift: välj om du vill exkludera eller bara se underuppgifter i diagrammet
  • Datum: detta kan vara datum för skapande, slutförande eller slutdatum
  • Exkludera uppgifter från portfolior, projekt som ägs av eller specifika projekt
  • Slutförandestatus för uppgift
  • Uppgiftsstatus

Ringdiagram

Ringdiagram kan inte använda medelvärden som mått, eftersom de är utformade för att visa proportionerna eller procentandelarna för en helhet. Varje datapunkt i ett munkdiagram representerar en del av totalen, och diagrammet är uppdelat i segment för att illustrera dessa delar. Eftersom medelvärden representerar en central tendens eller ett aritmetiskt medelvärde representerar de inte delar av en helhet.

Om en uppgift är multi-homed över flera projekt och ett diagram sedan grupperas efter projekt, kommer uppgiften att räknas separat för varje associerat projekt. Detta innebär att uppgiften kommer att dubbelräknas, eftersom den kommer att bidra till räkningen av varje projekt den tillhör.

Uppgiftsantalet som visas i ett munkdiagram (siffran i mitten) kommer att inkludera dessa dubbla uppgifter, eftersom uppgifter med flera hem kommer att redovisas mer än en gång i detta nummer.

Rapportering om faktisk tid efter tilldelad person och efter tidsbidragsgivare

Du kan skapa diagram och paneler för faktisk tid, grupperade efter uppgifts tilldelad person eller person som lagt till faktisk tid. På så sätt kan du se hur mycket total tid en specifik användare registrerade över uppgifter (som tilldelad person eller bidragsgivare).

Rapportering efter tidsbidragsgivare

Du kan använda filtret för tidsbidragsgivare som heter Tid som lagts till senast när faktisk tid väljs i rullgardinsmenyn Y-axel. Tillgänglig i alla dashboards, inklusive projekt, portfolio och universell rapportering.

Time Contributor

För att rapportera efter tidsbidragsgivare:

1. Klicka på Tidspost och välj Faktisk tid från rullgardinsmenyn Y-axel.
  2. Välj Tid tillagd av från rullgardinsmenyn för X-axeln (detta visas som ett alternativ när du har valt Faktisk tid från rullgardinsmenyn för Y-axeln.

Du kan också använda det som ett filter. Filtrera efter tidsbidragsgivare genom att välja Tid tillagd av från filterrullgardinsmenyn.

Add Chart

Från diagramanpassningar kan du klicka på:

1. Avbryta för att avsluta läget för att skapa diagram
  2. Skapa för att spara diagrammet till din panel.

Läs vår artikel om paneler för projekt om du vill veta mer om olika diagramtyper.

Rapportering om projekt

Att skapa diagram över projektmetadata är tillgängligt på nivåerna Asana  Advanced, Enterprise och Enterprise+ och äldre nivåer Business och Legacy Enterprise.

Genom att skapa diagram för projekt kan du förstå, spåra och jämföra viktig information i olika projekt, portfolior och team.

screen of report on project

Om du vill skapa diagram över projektmetadata väljer du Rapport om projekt.

screen of report on project owner

Klicka på Lägg till diagram och välj det projekt du vill skapa en rapport om. Du kan inkludera projekt från:

• En organisation
  • Team
  • Portfolior
  • Projektägare
  • Specifika projekt
screen of measurement

Du kan mäta antingen med hjälp av projektantal eller numeriska anpassade fält.

Gruppera efter projektantal när du vill jämföra numeriska värden i anpassade fält.

Rapportering om mål

Att skapa diagram över målmetadata är tillgängligt på Asana Advanced, Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang på Business och Legacy Enterprise.

Genom att skapa diagram över målen kan du spåra resultaten i hela organisationen och få insikter om hur det går för dem.

goal chart 1

Du kan skapa diagram för mål-metadata genom att välja Rapportera mål.

goal chart 2

Från typ av mål kan du välja:

• Alla mål
  • Företagsmål
  • Teammål
goal chart 3

För X-axeln kan du välja mellan:

• Status
  • Ägare
  • Team
  • Tidsperiod för mål

Om du väljer tidsperiod för mål kan du visa per kvartal, halvår, år, eller alla.

Du kan också använda filter för att anpassa diagrammen. Du kan filtrera efter följande:

• Målägare
  • Team
  • Delmål
  • Målstatus
  • Tidsperiod

Få en korrekt bild av vad som händer i ditt team med universell rapportering. Börja med en gratis provperiod av Asana. Prova gratis

Rapportering om portföljer

Inom universell rapportering kan du skapa diagram baserade på portföljmetadata, vilket innebär att du kan rapportera om portfolior, uppgifter, projekt och mål.

Tillgänglig på Asana Advanced, Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Business och Legacy Enterprise.

Skapa ett portfolio-diagram

Portfolio charts.png

När du skapar ett portföljdiagram behöver du välja var portföljer ska ingå och kan välja mellan följande alternativ:

• Hela domänen
  • Portfolioägare
  • Portfolior i
  • Specifika portfolior

Anpassa ditt portföljdiagram

Portfolio X Axis.png

Du kan anpassa X-axelgrupperingarna genom att:

• Portfolioägare
  • Portfoliostatus
  • Portfolio
  • Specifik portfolio
  • Anpassat fält

Portfolio Y Axis.png

Du kan anpassa grupperingarna i Y-axeln genom att:

• Antal portfolior
  • Anpassade fält  (endast numeriska fält)

Portfolio filters.png

Du kan filtrera efter följande:

• Portfoliostatus
  • Portfolioägare
  • Datum
  • Anpassade fält

Panelinteraktioner

Dashboard Interactions
  1. Håll muspekaren över diagrammet och klicka på trepunktsikonen för att ta bort eller duplicera det
  2. Klicka och dra diagrammen för att ändra ordningen.

Du kan också klicka på valfritt avsnitt av diagrammen som du har åtkomst till för att visa relevanta underliggande data.

Dela paneler

Som standard är alla paneler privata för panelens ägare.

Share

För att ändra sekretessinställningen på din panel:

1. Klicka på Dela
  2. Du kan dela denna panel med medlemmar i ditt team.
  3. Du kan ta bort medlemmar från panelen eller ställa in en ny panelägare.
Collaborator

När medarbetare visar en delad panel har de endast läsåtkomst. Diagrammen kommer att se likadana ut för alla som tittar på panelerna och återspeglar de behörigheter som beviljats av panelens skapare.

När medarbetare klickar på ett diagramavsnitt ser de endast de underliggande data som de har åtkomst till.

Admininställningar för att inaktivera

Administratörer kan stänga av universell rapportering på domännivå i adminkonsolen. Om universell rapportering är avstängd kommer användarna inte att se fliken Rapportering.

Om du inte ser fliken Rapportering och tror att det är ett misstag kan du kontakta din administratör och fråga hur du kan aktivera den.