Uppgiftsberoenden

Tillgänglig på Asana StarterAdvancedEnterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Beroenden är relationerna mellan uppgifter som bestämmer i vilken ordning aktiviteterna behöver utföras. Med uppgiftsberoenden kan du markera en uppgift som blockerad av en annan uppgift eller blockerad av en annan uppgift.

Team med arbetsflöden för samarbete kan enkelt se vilka uppgifter de väntar på och vet när de ska börja med sin del av arbetet. När den första uppgiften är slutförd får tilldelad person för nästa uppgift ett meddelande om att arbetet med uppgiften kan påbörjas.

Gå med i vår virtuella utbildning  Skapa grundläggande arbetsflöden i Asana och lär dig hur man länkar relaterat arbete med hjälp av beroenden. Registrera dig nu.

Relaterade artiklar

Märk uppgifter som beroende av

Så här märker du en uppgift som beroende av:

1. Klicka på uppgiften och klicka sedan på Lägg till beroenden i sidofältet

Nästa:

1. Börja skriva namnet på den uppgift som du vill ska vara den föregående uppgiften
  2. Välj uppgiften i textförslaget som visas
  3. Den här uppgiften kommer nu att visa vilken uppgift den är Blockerad av

Indikationsbannern visas endast i den beroende uppgiftens detaljfönster.

Skapa beroenden på tidslinjen

Du kan ställa in beroenden direkt på tidslinjen genom att klicka på kopplingsikonen som visas när du håller markören över en uppgift och sedan dra den till en annan uppgift.

Drawing Dependencies Gif

För att rita beroenden på tidslinjen:

• Klicka på ikonen för koppling som visas när du håller markören över en uppgift.
  • Dra kopplingen till uppgiften som du vill märka som beroende av.

Flera beroenden

En enskild uppgift kan vara beroende av flera uppgifter och flera uppgifter kan vara beroende av en enskild uppgift.

Den föregående uppgiften visar nu uppgifterna som den blockerar, vilket indikerar att andra uppgifter väntar på att den ska slutföras. Om en enskild uppgift är beroende av flera uppgifter kommer varje föregående uppgift att visas i detaljfönstret för den beroende uppgiften.

Om du vill ta bort ett beroende, håll muspekaren över en befintlig indikationsbanner och klicka på X-symbolen som visas.

Aviseringar

Den som är tilldelad person till den beroende uppgiften kommer att få en avisering om något av följande sker:

• Den föregående uppgiften märks som slutförd.
  • Ett slutdatum ändras eller tas bort för den föregående uppgiften

Om en uppgift är beroende av flera uppgifter, får du endast en avisering när alla föregående uppgifter är slutförda.