Förstå uppgifter

Uppgifter representerar genomförbara steg eller att göra-listor för att klargöra vem som är ansvarig för vad och när - men de kan även representera idéer och referensobjekt. Om du är van vid att skicka e-postmeddelanden varje gång du behöver något från en teamkollega kan du prova en uppgift i stället.

I uppgifter lagras alla instruktioner, kommentarer och bilagor som är relaterade till uppgiften, så att informationen finns samlad på ett och samma ställe. Vanligtvis är uppgifter en del av ett projekt, vilket gör dem lätta att hitta och synliga för dina teamkollegor.

Skapa uppgifter

Det finns tre huvudsakliga sätt att skapa uppgifter på:

1. Från den orangea knappen Snabbinfoga i det övre fältet
  2. Från knappen Lägg till uppgift i ett projekt
  3. Klicka på  + intill avsnittet

Du kan också skapa uppgifter från e-postmeddelandenSlack-meddelanden och andra externa appar.

Tilldelad person

En uppgift kan ha endast en tilldelad person men den kan ha många medarbetare.

Både en tilldelad person och medarbetare kan se uppgiften, och även redigera den enligt uppgiftens behörighetsinställningar. Uppgiftsskaparen och den tilldelad person läggs automatiskt till som uppgiftsmedarbetare. Uppgiftsmedarbetarna får aviseringar när uppgiften uppdateras.

Tilldelade uppgifter kommer att synas i Mina uppgifter.

För att tilldela en uppgift:

1. Klicka på fältet tilldelad person i uppgiftsdetaljfönstret.
  2. Börja skriva personens namn eller e-postadress
  3. Välj personen från resultatet i det automatiska kompletteringsfältet.

Gå till fältet tilldelad person och klicka på X för att ta bort tilldelningen av en uppgift.

Använd flik+M för att tilldela en uppgift till dig själv.

Tilldela duplicerade uppgifter

Du kan skapa flera likadana uppgifter för flera personer.

Assign to multiple people.png

För att tilldela flera kopior av en uppgift:

1. Öppna uppgiftsdetaljfönster och klicka på fältet tilldelad person.
  2. Klicka på Tilldela duplicerade uppgifter
  3. Välj vem du vill tilldela en kopia av uppgiften
  4. Klicka på Tilldela

Att tilldela kopior innebär inte att den ursprungliga uppgiften tilldelas till flera personer - man skapar flera kopior av uppgiften och tilldelar dem till varje person.

Uppgiftsmedarbetare

Bli medarbetare på en uppgift för att hålla dig informerad om följande ändringar av uppgiften:

• En bilaga läggs till.
  • En ny kommentar publiceras.
  • Någon gillar uppgiften
  • Uppgiften är märkt som slutförd

Medarbetare kommer att ta emot aviseringar i inkorgen och kan ta emot aviseringar via e-post beroende på vilka inställningar de har.

För att lägga till en medarbetare till en uppgift klickar du på knappen + bredvid Medarbetare för att lägga till eller ta bort medarbetare.

Om du får aviseringar om en uppgift som du inte längre är intresserad av kan du ta bort dig själv från uppgiftens medarbetare genom att klicka på knappen Lämna uppgift.

Om du @omnämn en annan person i en uppgiftsbeskrivning eller i kommentarerna till en uppgift kommer den personen automatiskt att läggas till som medarbetare för uppgiften.

Skapa ett projekt, en uppgift eller underuppgift?

Se vår struktur nedan för att hjälpa dig att välja rätt tillvägagångssätt för dig:

Skapa ett projekt... Skapa en uppgift... Skapa en underuppgift... Exempel
Insatsnivå Det är krävande att hantera en grupp intressenter som arbetar mot ett mål över tid, eller så vill du ha en central plats för att spåra arbetet. Du vill skapa en enskild, snabbt genomförbar uppgift och tilldela den till en person. Flera personer bidrar till att slutföra en uppgift. Projekt: redaktionell kalender
uppgift: publicera blogg
Underuppgift: Samla in kundcitat till bloggen
Komplexitet Det du gör innehåller många steg, faser, intressenter eller lager. Du vill kommunicera med en del av intressenterna om en specifik del av arbetet (och inte om hela projektet). Du försöker bryta ner en uppgift i mer lätthanterliga portioner. Projekt: Nyårskampanj
Uppgift: Slutför kampanjmeddelanden
Underuppgift: Granska kampanjmeddelanden

Fler resurser för att hantera uppgifter