Mina uppgifter fungerar som din individuella att göra-lista och samlar automatiskt uppgifter som har tilldelats till dig i alla projekt, så att du kan se och organisera ditt arbete på en central plats. Du kan visa dessa uppgifter i olika format, till exempel en lista, tavla eller kalender, vilket ger flexibilitet i hur du hanterar och prioriterar ditt arbete.

Relaterade artiklar

Klicka på Mina uppgifter i sidofältet för att komma åt dem.

How to access My tasks.png

Du kan anpassa Mina uppgifter genom att:

• Aktivera eller inaktivera funktionen för att visa olika fält
  • Omorganisera fälten
  • Ändra storleken på fältkolumnerna.

Reorganize my tasks.gif

Skapar uppgifter

Skapa en uppgift från Mina uppgifter genom att klicka på knappen + Lägg till uppgift uppe till vänster eller klicka på Lägg till uppgift under önskat avsnitt.

Alla nya uppgifter som du skapar i Mina uppgifter tilldelas automatiskt dig och är privata för dig. Lägg till dem i projekt för att göra dem synliga för resten av ditt team. När andra skapar uppgifter i dina Mina uppgifter tilldelas dessa uppgifter automatiskt dig och är privata för dig och alla medarbetare (t.ex. personen som skapade den).

Alla uppgifter som skapas i Mina uppgifter är automatiskt privata för dig. Men om du har flera hem för uppgiften blir den synlig för medlemmarna i det projektet. Det finns en kolumn för uppgiftssynlighet i Mina uppgifter där du kan se för vem uppgiften är synlig.

När du använder listvyn kommer olästa uppgifter att visa en blå prick bredvid uppgiftens namn. En blå prick indikerar att du inte har sett uppgiften sedan den tilldelades till dig. Klicka på uppgiften för att öppna uppgiftsdetaljfönster och den blå punkten försvinner.

Avsnitt i Mina uppgifter

Du kan skapa dina egna avsnitt i Mina uppgifter för att organisera arbetet. Byt namn, omorganisera, skapa och ta bort avsnitt för att utforma ditt perfekta personliga organisationssystem.

Nyligen tilldelade

När en uppgift först tilldelas till dig visas den under avsnittet Nyligen tilldelade i Mina uppgifter. Du kan byta namn på det här avsnittet till något annat, men glöm inte att detta är det ”speciella” avsnittet där uppgifter visas när de har tilldelats till dig. Du kan inte ta bort det här avsnittet.

Om du skapar en uppgift genom att skicka ett e-postmeddelande till x@mail.asana.com, visas den först under Nyligen tilldelade i dina Mina uppgifter.

Sortera, filtrera och gruppera efter

Sortera din lista med uppgifter för att visa uppgifterna på ett sätt som passar dig. Mina uppgifter kommer automatiskt att spara dina preferenser för sorteringfiltrering och vy till nästa gång.

Observera att projektvyer inte kommer att sparas automatiskt. Lär dig hur du sparar projektvyn.

För att sortera, klicka på knappen Sortera och välj ett alternativ.

Sorting your My tasks.png

Du kan filtrera över alla inbyggda eller anpassade fält som du har åtkomst till, som slutdatum, slutförda och ej slutförda uppgifter i list-, tavel- och kalendervy och använda flera filter åt gången.
My tasks quick filters.png

Att använda Sortera eller Gruppera efter när du är i listvyn gör att dina uppgifter grupperas efter avsnitt och att uppgifterna sorteras i de avsnitten.

Du kan också använda Sortera och Gruppera efter samtidigt, till exempel kan du gruppera dina Mina uppgifter efter prioritet och sedan sortera dessa grupper efter slutdatum.

Group by in My tasks.png

Du kan använda Gruppera efter i Mina uppgifter i tavel- och listvyn för att gruppera uppgifter efter avsnitt eller ett annat fält. Uppgifter kan grupperas olika över list- och tavla vyer. I exemplet nedan grupperas uppgifter efter ett prioriterat anpassat fält.

Frame 630819.png

Dra och släpp

Du kan omorganisera Mina uppgifter-listan genom att använda dra och släpp, om din uppgiftslista inte är sorterad efter slutdatum.

Appar i Mina uppgifter

Möjligheten att integrera de appar du använder mest är inte bara begränsad till projekt. Du kan lägga till appar i dina Mina uppgifter för att integrera dem med de verktyg som ditt team använder mest.

Du kan lägga till en app till Mina uppgifter genom att klicka på menyn Anpassa i det övre högra hörnet på sidan Mina uppgifter och välja en app från listan. Appens fält kommer att visas i var och en av uppgifterna i Mina uppgifter, så att du smidigt kan integrera appen i ditt arbetsflöde.

Medlemskap i Mina uppgifter

Med medlemskap för Mina uppgifter kan du begära åtkomst för att hantera någon annans Mina uppgifter. Du kan även bevilja åtkomst för att låta utvalda personer hantera dina Mina uppgifter.

Det här är användbart vid arbetsflöden där du behöver sortera, organisera eller skapa avsnitt för en annan persons Mina uppgifter-lista eller där du vill välja vilka individer som ska göra det åt dig.

Om du besöker en annan användares Mina uppgifter och användaren inte uttryckligen har beviljat dig åtkomst, har du endast tillgång till:

• En lista med användarens uppgifter.
  • Möjlighet att ändra sortering (för dig själv, påverkar inte ägaren till Mina uppgifter)
  • Möjlighet att filtrera (återigen, påverkar bara dig och din vy).
  • Du kommer inte att kunna omorganisera uppgifter, se avsnitt eller skapa avsnitt.

Innan du beviljas åtkomst kan du endast sortera efter Slutdatum och projekt och efter att du har beviljats åtkomst kan du även sortera efter Ingen och Gillningar.

Att beviljas åtkomst till en persons Mina uppgifter påverkar inte sekretessen för uppgifterna. Om du till exempel inte kunde se en uppgift innan du beviljades åtkomst, kommer du fortfarande inte att kunna se den uppgiften efter att du beviljats åtkomst.

Få tillgång till listvyn för en annan medlems Mina uppgifter

Så här får du tillgång till listvyn för en annan medlems Mina uppgifter:

1. Sök på namn i sökrutan
  2. Rulla ner och klicka på deras profil under Personer
  3. Du kommer då att se en lista med personens uppgifter.

Begär åtkomst till en annan medlems Mina uppgifter

För att begära åtkomst till en annan medlems Mina uppgifter navigerar du till listvyn för medlemmens Mina uppgifter, klickar på den nedrullningsbara pilen och väljer Begär åtkomst för att hantera. När du begär åtkomst skapas en uppgift för personen som mottar begäran.

Bevilja åtkomst till dina Mina uppgifter

1. Klicka på delningsknappen.
  2. Skriv in medlemmens namn och klicka på Bjud in

När du beviljar åtkomst skapas ett meddelande i inkorgen för den person som du har beviljat åtkomst.

Vill du lära dig mer? Upptäck alla funktionerna i Mina uppgifter i Asana.