Teamadministratör

Att bli administratör för ett team

Användare som skapar ett nytt team blir automatiskt team admin. Team administratörer har kontroll över team och rollen som team medlemmar.

Administratörer för team kan bjuda in andra användare till ett team och utse deras rollnivå inom detta team, antingen som team medlem eller annan administratör för team. Endast team administratörer kan utse andra att vara ytterligare team administratörer eller nedgradera befintliga team administratörer tillbaka till team medlemmar. Superadministratörer är ett undantag från detta eftersom de kan fungera som team administratörer i vilket team som helst, men bara inifrån adminkonsolen.

Administratörer för team är inte ett krav. Om det inte finns något team admin, kan team medlemmar vidta åtgärder inom team. Men om det team som tidigare hade ett team admin som begränsade team medlemmarnas förmågor, dessa begränsningar kommer att stanna på plats även om team admin tas bort. När ett team inte har ett team admin, kan alla icke-gäst team medlem hävda team admin roll inifrån team inställningar modal. Observera att gäster inte kan bli team admin. De kan endast bjudas in till team som teammedlemmar.

become team admin

Team admin vs team medlem

Följande är en uppdelning av hur behörigheterna för team administratörer och team medlemmar skiljer sig åt.

Teamadministratörer

Administratörer för team kan vidta följande åtgärder:

• Redigera team namn och team beskrivning
  • Redigera sekretesstypen för team eller ta bort team.
  • Redigera en team medlem eller team administratörer roll inom team
  • Lägga till eller ta bort en användare
  • Redigera någon av behörighetsinställningarna som finns på fliken Avancerat i dialogrutan för team inställningar

Administratörer för team kan inte vidta följande åtgärder:

• Ta bort organisationens betalningsansvarig från ett team om det är det enda team som betalningsansvarig är medlem i
  • Gör en gäst på domänen till administratör för ett annat team

Teamkollegor

Medlemmar i team kan vidta följande åtgärder om team administratören tillåter det:

• Redigera team namn och team beskrivning
  • Redigera sekretesstypen för team eller ta bort team.
  • Bjud in gäster och medlemmar till vårt team, men dessa inbjudningar kan först behöva granskas och godkännas av en administratör för ett team.
  • Ta bort andra team medlemmar från team
  • Gör anspråk på team admin roll (icke gäster) om team inte redan har ett team admin

Medlemmar i ett team kan inte vidta följande åtgärder:

• Alla samma begränsningar som gäller för team administratörer, och även:
  • Ta bort eller degradera befintliga team administratörer
  • Främja en annan team medlem till team admin
  • Redigera någon av behörighetsinställningarna som finns på fliken Avancerat i dialogrutan för team inställningar

Redigeringsbehörighetskontroller

Tillgänglig på Asana StarterAdvancedEnterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Administratörer för team kan hantera följande redigeringsbehörigheter under fliken Avancerat i teaminställningar:

• "Vem kan redigera team ets namn och beskrivning?"
  • "Vem kan redigera sekretessnivån för team och ta bort team?"

Det finns två alternativ för dessa inställningar: Endast alla team medlemmar eller team administratörer

När ett nytt team skapas är dessa inställningar inställda på Alla team medlemmar som standard.

edit permissions

Behörighetskontroller för medlemskap

Sekretesstyper för team

Ett team kan ställas in på en av tre olika integritetstyper:

• Medlemskap genom förfrågan
  • Öppet för organisation
  • Privat
membership permissions

Förfrågningar om att få gå med

Den här funktionen är tillgänglig på alla prisnivåer.

För team med förfrågningar om medlemskap kan teamadministratörer hantera vem som kan godkänna eller neka förfrågningar om att gå med i team med hjälp av kontrollen Vem som kan godkänna förfrågningar om att gå med i det här team.

• När kontrollen är inställd på Alla team medlemmar får alla team medlemmar meddelandet och kan godkänna/neka begäran när en Asana användare utanför team ber om att gå med i team.
  • När kontrollen är inställd på Endast team administratörer, endast team administratörer inom team får meddelandet och kan godkänna/neka begäran när en Asana användare utanför team ber att gå med i team.
request to join

Bjuda in och ta bort

Tillgänglig på nivåerna Asana Enterprise och Enterprise+, samt på och tidigare abonnemang på Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Administratörer för team kan också hantera hur användare läggs till eller tas bort från team. På alla typer av team (offentliga, medlemskap genom förfrågan och privata) kan följande reglage hittas:

Nya gäster som bjuds in till det här teamet måste godkännas av en teamadministratör

• När reglaget är avstängt kan team medlemmar fritt lägga till gäster i team.
  • När reglaget är aktiverat måste team medlemmar begära att få lägga till gäster till team. En team administratör måste godkänna begäran.

Viktiga anmärkningar

• En domänmedlem är en användare vars e-postadress matchar en av din organisations verifierade domäner.
  • En domängäst är en användare vars e-postadress inte matchar din organisations verifierade domäner.
new guests invited

Endast teamadministratörer kan ta bort medlemmar eller gäster från det här teamet

• När reglaget är avstängt kan alla team medlemmar ta bort alla andra team medlemmar (förutom team administratörer) från team.
  • När reglaget är aktiverat får endast team administratörer ta bort andra team medlemmar från team.
only team admins

Medlemskap genom förfrågan och privata team har ytterligare en kontroll som offentliga team inte har:

Nya medlemmar som bjuds in till det här teamet måste godkännas av en teamadministratör

• När reglaget är avstängt kan team medlemmar fritt lägga till domänmedlemmar till team.
  • När reglaget är aktiverat måste team medlemmar begära att lägga till domänmedlemmar till team. En team administratör måste godkänna begäran.
new members invited

Sekretesstyp för team och medlemskapskontroller

Teamadministratörer för offentliga team kan inte genomdriva godkännande av teammedlemskap eftersom domänmedlemmar enkelt kan söka efter och gå med i offentliga team.

• När team sekretess typ ändras från medlemskap genom förfrågan eller privat till offentlig, växla för nya medlemmar som bjuds in till detta team måste godkännas av ett team admin kommer att återställas till OFF.
  • Att ändra sekretesstypen för team från offentlig tillbaka till medlemskap genom förfrågan eller privat kommer inte att återställa reglaget till på-positionen.

Administratörer för team och superadministratörer

I adminkonsolen:

• Administratörer kan fungera som teamadministratörer för alla team som de redan är medlemmar i.
  • Superadministratörer kan fungera som en teamadministratör i vilket team som helst i Asana, oavsett deras medlemskapsstatus i det team eller dess integritetstyp.

Till skillnad från administratörer och superadministratörer kan team administratörer inte komma åt adminkonsolen.