Projektbehörigheter

I den här artikeln beskrivs projektets sekretess- och behörighetsinställningar som kan tillämpas på projekt i Asana för att avgöra vilka användare som kan komma åt eller vidta åtgärder inom ett projekt.

Utforska projektbehörigheter kostnadsfritt. Påbörja en kostnadsfri provperiod med Asana i dag.

Relaterade artiklar

Sekretessinställningar för projekt

I Asana är det sammanhanget som definierar åtkomsten till ett projekt och det finns många olika omständigheter som påverkar vem som kan få åtkomst till ett projekt och dess uppgifter. En person som har åtkomst till ett projekt har åtkomst till alla uppgifter och meddelanden inom det.

Se tabellen nedan för en snabb översikt över hur olika projektsekretessinställningar avgör vilka användare som kan komma åt ett projekt.

Sekretessinställningar för projekt

Tillgängligt projekt för

Privat för medlemmar Projektets medlemmar, inklusive personer eller team
Delas med organisationen (till exempel Delas med Alpha, Inc.)

Projektmedlemmar, medlemmar i ett team och medlemmar i en organisation

Observera att dessa sekretessinställningar för projektet är åtskilda från skrivskyddade länkar. Eftersom kostnadsfria användare bara kan dela med ett enda team kommer de att se ett tredje sekretessinställningsalternativ för "Delat med team". 

Privat för medlemmar

Privat för medlemmar begränsar åtkomsten till projektet till de personer eller team som uttryckligen läggs till i projektet. När ett projekt är privat för projektmedlemmar måste icke-medlemmar begära åtkomst till projektet. Icke-medlemmar kommer inte att se projekt som är privata för medlemmar i sina sökresultat.

Användare har möjlighet att dela ett projekt med ett team när de skapar det, men det projektet kommer att bli privat för medlemmar med det team som läggs till som medlem efter skapandet.

Delas med team (endast gratis användare)

Delat med team ger åtkomst till projektet för medlemmar i det team där projektet finns. Med den här sekretessinställningen kan alla direkta medlemmar och team få åtkomst till projektet.

För offentliga team kan alla medlemmar eller gäster i organisationen välja att gå med i det offentliga team och därigenom få tillgång till projektet. Kontrollera behörigheterna för det team som projektet lever i för att verifiera om andra användare kan komma åt ett projekt genom att gå med i ett öppet team.

Delas med organisationen

Delat med organisationen gör att ett projekt kan delas med dem i Asana organisationen, oavsett projekt- eller team medlemskap.

De som har åtkomst till ett Shared with organization-projekt inkluderar:

  1. Medlemmar i en organisation (exkluderar gäster)
  2. Projektets medlemmar, som kan inkludera gäster som bjuds in direkt eller via team.

Sekretessinställningen som delas med organisationen är tillgänglig i betalande organisationer. Det är inte tillgängligt med en prenumeration på ett team eller en avdelning.

Delning av team 

Betalda användare i organisationer kan dela projekt med upp till tio team i Asana. Så här delar du ett projekt med ett team:

  1. Klicka på delningsknappen på ett projekt
  2. Sök efter och välj det eller de team som projektet ska delas med
  3. Välj åtkomstnivå för varje team 
  4. Klicka på Skicka för att dela projektet 

Medlemmar i ett team kommer att vara indirekta medlemmar genom deras team åtkomst. 

Obs: En indirekt medlem är en användare som beviljas åtkomst till projektet genom ett team

Aviseringar för delning med team 

När du bjuder in ett team till ett projekt har du möjlighet att anpassa deras aviseringsinställningar. Administratörer för projekt och team kan anpassa aviseringsinställningar för ett team genom att navigera till länken Hantera aviseringsinställningar i delningsrutan.

reactivation2 (2).png

Användare kan också alltid hantera aviseringar för sig själva genom att navigera till ett projekts inställningar för avisering. Här kan de aktivera eller inaktivera aviseringar för saker som statusuppdateringar, meddelanden och nya uppgifter.

Vem kan dela ett projekt med ett team?

Projektadministratörer och redigerare kan dela ett projekt med ett team i Asana. 

Betalda användare i organisationer kan dela projekt med upp till tio team, medan kostnadsfria användare är begränsade till att bara dela projekt med projektets team. 

  

Projektbehörigheter för enskilda användare

Det är möjligt att ge enskilda behörigheter till projekt medlemmar, oavsett projektets uppgiftsinställning.

För mer detaljerad information kan du besöka vår artikel om individuella projektbehörigheter.

 

Var denna artikel till hjälp?

Thanks for your feedback