Formulär

Tillgänglig på Asana StarterAdvancedEnterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise. Vissa funktioner i formulären, t.ex. förgrening, anpassning av sidhuvud, flera formulär per projekt och bekräftelsemeddelanden, är endast tillgängliga för nivåerna Advanced, Enterprise och Enterprise+ samt och tidigare abonnemang för Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Formulär standardiserar hur arbetet startas upp för ditt team, samlar in nödvändig information som du behöver och säkerställer att inget arbete glöms bort. Ni kan använda formulär med interna och externa team för att samla in och förena information, minimera krångel och slippa kommunikation fram och tillbaka.

Utforska allt som Asana formulär har att erbjuda. Påbörja en kostnadsfri provperiod med Asana i dag.

Relaterade artiklar

Så här skapar man ett formulär

Formulär är en del av Asana-projekt. När någon fyller i formuläret blir det inlämnade formuläret en ny uppgift i det projekt som det är kopplat till.

reactivation2 (1).png
Så här skapar du ett formulär:
  1. Öppna ett projekt och gå till menyn Anpassa
  2. Navigera till Lägg till och klicka på formulär

Härifrån kan du anpassa innehållet i formuläret.

customize the content of your asana form.png

I fliken Formulär kan du skapa, redigera och dela formulär. Formuläret kommer att ha samma namn som projektet det är kopplat till, men du kan döpa om formuläret och lägga till en beskrivning för att ge anvisningar eller information till den som har skickat in formuläret.

För formulär medföljer två standard frågor, namn och e-postadress, så att du alltid får kontaktuppgifterna till beställarna. Du kan välja att ta bort de här frågorna när du skapar ditt formulär.

Gå med i vår virtuella utbildning Skapa grundläggande arbetsflöden i Asana för att lära dig hur du standardiserar hur du kan komma igång med arbetet med formulär. Registrera dig nu.

Om du tar bort frågan om e-post innebär det att de som skickar in ett bidrag inte får någon e-postbekräftelse för sitt bidrag.

Lägga till rubriker i dina formulär

Lägg till rubriker i dina formulär för att organisera dina frågor i avsnitt.

headers
Så här lägger du till en rubrik:
  1. Klicka på fliken Formulärinnehåll
  2. Rulla nedåt till avsnittet innehåll och klicka på rubrik
  3. Dra och släpp din rubrik dit du vill att den ska placeras

Du kan också hålla muspekaren över formuläret och klicka på + Lägg till en rubrik.

Widget för formulär på sidan startsida

Du kan komma åt formulär direkt från sidan startsida med widgeten formulär.

Forms in the Home page

1. Widgeten visar dina senaste formulär och favoritformulär, och du kan skapa ett nytt formulär direkt från widgeten via knappen + Lägg till ny.
  2. Du kan lägga till widgetar till din startsida genom att klicka på knappen Anpassa i det övre högra hörnet.

Lägg till den som skickar in formuläret som medarbetare

Involvera den som lämnat in formuläret i din organisation genom att automatiskt lägga till personen som medarbetare på den uppgift som skapats av deras inlämnade formulär. Aktivera eller inaktivera inställningen på fliken Inställningar.

add submitters in my organization as form collaborators toggle.png

Formulärförgrening

Tillgänglig på Asana AdvancedEnterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Business och Legacy Enterprise.

Med formulär förgreningar kan du skapa uppföljningsfrågor som är kopplade till vissa svar på frågor med ett eller flera alternativ.

Svep över och tryck på ikonen Lägg till förgrening.
adding a branch in a form.png

Du kan ha upp till fem nivåer av förgreningar inom förgreningar.

Formulärinställningar

options from the setting tab in forms.png

I fliken inställningar kan du:

1. Välj ett fält för uppgiftstiteln
  2. Utse en standard tilldelad person för varje inlämnat formulär
  3. Kopiera alla svar till uppgiftsbeskrivningen
  4. Välj vem som kan få åtkomst till formuläret
  5. Lägga till ett anpassat bekräftelsemeddelande
  6. Inkludera en knapp så att de som lämnar in ett formulär enkelt kan fylla i ett till formulär.

Möjligheten att lägga till en standard tilldelad person och ett anpassat bekräftelsemeddelande är tillgängligt på Asana AdvancedEnterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Business och Legacy Enterprise.

Lägga till bilagor i ett formulär

Lägg till en bifogad fråga i ditt formulär, så att de som skickar in den kan bifoga kreativa sammanfattningar, bilder, dokument, PDF-filer med mera. Alla bilagor i formuläret hamnar i den genererade uppgiften i projektet efter inskickning.

Om du vill lägga till en bilaga klickar du på ikonen Bilaga under frågelistan.

Attachments
attachment 2

När du har lagt till din fråga kan du:

1. Ändra eller redigera frågans namn och lägg till en beskrivning av frågan
  2. Tillåt att flera bilagor läggs till
  3. Aktivera eller inaktivera fältet Krav.

Förhandsgranska ett formulär

Du kan alltid förhandsgranska ett formulär medan du skapar det, för att se hur det kommer att se ut.

preview a form.png

Formulär som en mall

Asana-skapade projektmallar inkluderar formulär.

creative requests

Så här skapar man en formulärmall:

1. Klicka på Kreativa förfrågningarVälj en projektmall
  2. Klicka på knappen Använd mall när du navigerar till formulärmallen.

Från projektmallarna blir du omdirigerad till ett formulär för kreativa förfrågningar som samlar in alla kreativa förfrågningar och organiserar dem åt teamet.

view 2

När du väljer Använd mall kan du döpa om mallen och komma igång med det nya projektet i formulärmallen.

Flera formulär per projekt

Tillgänglig på Asana AdvancedEnterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Business och Legacy Enterprise.

Eftersom varje projekt har olika syfte och funktion är det viktigt att konsolidera olika typer av intag och information så att projekten används effektivt. Du kan skapa flera formulär per projekt för att stödja olika typer av jobbförfrågningar inom ett visst projekt. Att ha möjlighet att skapa flera formulär kan vara till hjälp för att effektivisera arbetsflöden och minimera ”jobb om jobb” som ofta kan öka användarens arbetsbelastning.

Skicka in och hantera jobbförfrågningar på ett ställe. Börja med en 30-dagars gratis Asana -provperiod. Prova gratis

Kopiera ett formulär

Att kopiera formulär kan hjälpa till med att spara tid när du itererar intagningsprocessen.

duplicate form

Klicka på trepunktsikonen i det övre högra hörnet och välj Kopiera formulär för att kopiera ett formulär.

duplicate form 2

Härifrån kan du ändra formulärets namn och klicka på Kopiera formulär.

När du befinner dig i det kopierade formuläret kan du klicka på Ändra för att aktivera formulärlänken. I dina formulärinställningar väljer du vem som kan få åtkomst till formuläret.

duplicate form 3

I menyn Anpassa kan du visa alla dina formulär.

Du kan ha högst fem formulär i ett projekt.

När du kopierar ett projekt har du också möjlighet att kopiera ditt formulär. Markera helt enkelt kryssrutan Formulär när du kopierar det önskade projektet.

duplicate
Formulär dupliceras automatiskt via Asana-skapade mallar, anpassade mallar och API: et.

Kopiera en fråga i ett formulär

Klicka på + -ikonen för att kopiera en fråga. Därefter kan du redigera den kopierade frågan och dess förgreningar.

duplicate question

Rapportera missbruk i ett formulär

Om du vill rapportera missbruk i ett formulär klickar du på Rapportera missbruk. Asanas säkerhetsteam kommer att meddelas och sedan vidta åtgärder.

report abuse 1

Vill du lära dig mer? Upptäck alla funktionerna i Asana-formulär.