Teambehörigheter

I Asana är det sammanhanget som definierar åtkomsten till ett team och det finns några olika inställningar som påverkar vem som kan få åtkomst till ett team, dess öppna projekt och meddelanden från team.

En person som tillhör ett team har åtkomst till alla meddelanden i ett team och projekt som endast tillhör ett team i det team.

Relaterade artiklar

Gäster i en organisation måste tillhöra ett team för att få åtkomst till teamets projekt endast för team och meddelanden från team. Om gästerna inte tillhör teamet har de inte åtkomst till det och kan inte heller begära att gå med i teamet, oavsett vilka behörighetsinställningar teamet har.

Team: Tillgänglig för: Kan begära att gå med:
Medlemskap genom förfrågan Teamkollegor Ja
Privat Teamkollegor Nej
Öppet för organisation Team- och organisationsmedlemmar Ja

Identifiera ett teams behörighetsinställningar

För att identifiera vem som tillhör ett team i Asana och vem som kan se teamets projekt måste du gå in på teamets inställningar för team.

För att komma åt inställningar för team:

Från sidofältet, klicka på team namn, klicka sedan på ton inbjudningsknappen i det övre högra hörnet och välj Allmänt.

Du kan också göra detta genom att hålla muspekaren över pilen bredvid teamets namn i sidofältet, välja bjuda in team och välja Allmänt.

Vem har åtkomst till ett team?

Team som kräver medlemskap genom förfrågan

Innan en användare kan få åtkomst till ett team med projekt och meddelanden i ett team som kräver medlemskap genom förfrågan måste ansökan om medlemskap godkännas av en aktiv team medlem eller en administratör i ett team. Endast team medlemmar kan få tillgång till ett medlemskap genom förfrågan team team endast projekt och team meddelanden. Du kan se en lista över alla team medlemmar i fliken team inställningar.

Privata team

Endast team medlemmar kan komma åt ett privat team team endast projekt och team meddelanden. Du kan se en lista över alla team medlemmar i fliken team inställningar.

Öppna team

I ett öppet team kan tekniskt sett endast team medlemmar ha åtkomst till team endast projekt och team meddelanden. Dock kan organisationsmedlemmar bli medlemmar utan att behöva godkännande och därmed få åtkomst till team only-projekt och team meddelanden.

Vem kan begära att gå med i ett team?

Team som kräver medlemskap genom förfrågan

Team som kräver medlemskap genom förfrågan är sökbara för alla medlemmar i en organisation. Alla medlemmar i en organisation begär att få gå med i ett team som kräver medlemskap genom förfrågan.tp3y.png

För att ansöka om att gå med i ett medlemskap genom förfrågan team:

1. Rulla till botten av sidofältet och välj Bläddra bland fler team
  2. Leta efter ett team som du vill gå med i och klicka på Ansök om medlemskap.

Innan någon kan få tillgång till ett medlemskap genom förfrågan team team endast projekt och team meddelanden, måste deras begäran om att gå med godkännas av en aktiv team medlem.

Privat team

Det enda sättet att få åtkomst till ett privat team är att bli inbjuden av en av medlemmarna i detta team.

Användare kan inte upptäcka privata team som de inte har åtkomst till. Därför kan de inte ansöka om medlemskap eller se ett privat team i sidofältet.

Öppet team

Alla medlemmar i en organisation kan se öppna team i sidofältet och gå med i dem utan godkännande.

För att gå med i ett öppet team:

1. Rulla till botten av sidofältet och välj Bläddra bland fler team
  2. Leta efter ett team som du vill gå med i och klicka på Gå med.

Du kan gå med i ett öppet team utan godkännande, så att du har tillgång till det teamets team endast projekt och team meddelanden omedelbart efter att du har gått med.

Gäster i en organisation kan inte se team som de inte har åtkomst till i sidofältet. Därför kan de inte ansöka om medlemskap eller ens se ett öppet team i sidofältet.