Jira Server

Tillgänglig på Asana StarterAdvanced, Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Asana för Jira Server är en integrering som förstärker samarbetet och synligheten mellan team som arbetar i Asana och Jira.

Integreringen erbjuder Jira Server-användare liknande funktioner som i Jira Cloud-integreringen.

Den gör det möjligt för företags- och produktteam (som ägnar största delen av sin tid åt att planera och hantera arbete i Asana) att sömlöst samarbeta och spåra arbete med teknikteam (som planerar och utför arbete i Jira). Syftet är att optimera planeringen genom att spåra sprintar och i slutändan ge Asana -användare insyn i utvecklingsfasen i Jira.

Asana för Jira Server överbryggar klyftan mellan planeringsfaserna i Asana och utvecklingsfaserna i Jira, från utförande till leverans.

Den skapar och övervakar Jira-ärendenas status i Asana-uppgifter.

Relaterade artiklar

Vanliga vanliga frågor och svar om Jira-servern

Asana för Jira Cloud

Asana för Jira Cloud - vanliga frågor och svar

Installationskrav

Asana-krav:

Jira-administratören måste ha följande tillgängligt för de första stegen i installationen:

• Ett Asana-konto
  • Ett betalabonnemang

Letar du efter ett bättre sätt att hantera ditt arbete? Börja med en 30-dagars gratis Asana -provperiod. Prova gratis.

Jira-krav:

Jira Software Server eller Data Center-instanser stöds och konfigureras enligt kraven som anges i länken nedan. Om du vill ha support för en speciell version kan du se listan på Jira Marketplace .

Välj Asana för Jira Cloud-integreringen om du använder Jira Cloud.

Installera

Föra att skapa applikationslänken måste Jira-administratören installera insticksprogrammet från Jira Server Marketplace. Jira-administratören måste slutföra de första stegen och därefter kan Asana-användarna lägga till integreringen till projekten de har åtkomst till.

Jira-administratörens installering:

Jira-administratören måste sedan klicka på ”Connect to Asana” för att autentisera applikationen.

• Du kommer att bli uppmanad att ge behörighet med Asana.
  • När det är gjort kan du välja en lämplig Asana-domän att ansluta till den nya integreringen.
  • När du ser en bekräftelse i Jira innebär det att du har slutfört de nödvändiga stegen från Server. Resten kan slutföras av Asana-användarna.

Asana användare:

1. Gå till projektet i Asana du vill lägga till integreringen i.
  2. Klicka på Anpassa längst upp till höger på skärmen, bläddra ned i menyn och klicka på Lägg till app add apps

Om du under autentiseringen får meddelandet ”Din Asana har inte lagts till i Jira Server” kan du gå tillbaka till steget för Jira-administratörens installering. Se till att Asana Org är autentiserad, att rätt arbetsyta är vald och att den visas i ”Administration” i Jira Server.

Jira server

När det är klart läggs appen till i projektet. Användarna bör se ett Jira Server-fält i uppgifter där de kan lägga till befintliga eller skapa nya Jira-ärenden i Asana.

Jira Server field

Om det är första gången du försöker lägga till en app i ett projekt kommer du att gå igenom flera autentiseringsflöden i Jira och Asana. Du kommer därefter att kunna länka ärenden till uppgifter i projektet.

OAuth 2.0 för Jira Server och Jira Data Center

Vi har stöd för OAuth 2.0 för versionerna 8.22 eller senare av Jira Server och Jira Data Center.

Det finns två olika sätt att installera en integrering för Jira Server och Jira Data Center. Med installationsprocessen för OAuth 1.0 måste kunderna installera Asana för Jira Server-tillägget från Atlassian Marketplace.

Med OAuth 2.0 är det här steget inte nödvändigt för att aktivera installationsprocessen, vilket innebär att en Jira-administratör kan utföra hela installationsprocessen direkt från sin Jira-instans.

Installationsinstruktioner steg för steg

Det är endast Jira-administratörer som kan utföra den här processen.

1. Generera länken för applikationens autentiseringsuppgifter:
  • Klicka på kugghjulsikonen för att öppna den nedrullningsbara menyn Applications (
  • Öppna applikationslänkar i den nedrullningsbara menyn
  • Skapa en ny inkommande applikationslänk med följande parametrar:
  1. När du har tryckt på ”Save” får du tillgång till autentiseringsuppgifterna: kund ID och kund hemlighet. Håll sidan öppen eftersom du behöver informationen i steg 5.
  2. Öppna installationssidan genom att ange https://jira-api.integrations.asana.plus/setup i en separat flik i webbläsaren.
  3. Logga in på ditt Asana konto och bekräfta att du godkänner att bevilja behörigheter genom att klicka på Tillåt. Välj en Asana-arbetsyta som du vill integrera din Jiira-instans med.
  4. Du behöver ange följande information:
  • JIRA-domän: JIRA-domänen du vill ansluta till. Din Jira-instans måste vara tillgänglig från det offentliga internet. Om din Jira-instans endast är tillgänglig via ditt företagsnätverk eller ett VPN kommer det inte att fungera.
  • ”Client ID”: från steg 2.
  • ”Client secret”: från steg 2.
  • Klicka på Spara
  1. Du blir därefter ombedd att ge Asana behörighet att komma åt din Jira-domän. Klicka på Tillåt om du vill fortsätta.

Funktioner

Du kan nu använda integreringen för att länka en befintlig Asana-uppgift till ett befintligt Jira-ärende, eller skapa ett nytt ärende.

Länka en Asana-uppgift till ett befintligt Jira-ärende

Du kan lägga till ett befintligt ärende i den nedrullningsbara menyn i Jira Server-fältet.

add field

Du behöver bara ange Jira-ärendets URL eller skriva ärendets namn i textfältet.

url

Härifrån kan du öppna ett Jira-ärende, ge feedback och ta bort ett ärende från en uppgift.

Skapa Jira-ärende i Asana -uppgiften

Välj Skapa nytt ärende i Jira Server-fältet i uppgiften i Asana.

create issue

En ny popup-ruta visas som du behöver fylla i. Försök att fylla i alla fälten (särskilt projekt- och ärendetyp). Du kan även lägga till bilagor från Asana-uppgiften.

create issue

Klicka på ”Create issue”.

Asana kommer att skapa ett ärende med relevant information från de ifyllda fälten.

När du har skapat eller länkat ett ärende ser du den uppdaterade informationen om ärendet i Asana -uppgiften. Du kan bara lägga till ett Jira-ärende i varje Asana-uppgift.

När du har skapat Jira-ärendet får du information i realtid om ärendets status, prioritet och tilldelade person från en Jira-widget. Klicka på den för att se mer.

asana changes

Alla ändringar som gjorts i Jira-ärendet kommer att synas i Asana nästa gång du laddar sidan.

Huvudfunktioner

• Överbrygga klyftan mellan planeringsfas och överlämnande: Projektledare kan sömlöst skapa ett Jira-ärende i Asana när teknikuppgifterna är redo att utföras. Planeringen har redan skett i Asana och produktchefen kan enkelt gå över till teknikavdelningen för att göra sprintplaneringen i Jira. Integreringen sparar tid och förhindrar inkonsekvent information.

• För att spara tid och optimera ditt arbetsflöde kan du automatisera skapandet av Jira-ärenden via funktionen Regler. Läs mer.

Adding rules jira

I popup-fönstret Lägg till regel:

1. Klicka på Skapa nytt ärende under Jira Server
  2. Fyll i alla fält i rutan Skapa nytt ärende
  3. Klicka på Skapa regel för att automatisera skapandet av Jira Server-ärenden.
  • Ökad transparens i utvecklingsarbetet i Jira: Asana användare har insyn i arbetet som sker i Jira och de kan uppdatera intressenter och kunder om viktiga utgivningsdatum, buggfixar, etc. På samma sätt vill produktchefen ha flexibiliteten att kunna spåra, planera och utföra Jira-arbete i Asana. Det är en win-win.

Gå till vår artikel om vanliga frågor om Asana för Jira Server-integreringen.