Asana för Jira Cloud

Asana för Jira Cloud-integreringen är tillgänglig på Asana Starter, Advanced, Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise.

Jira Cloud tvåvägssynkroniseringsfunktionalitet är tillgänglig på Asana AdvancedEnterprise och Enterprise+ -nivåer, samt och tidigare abonnemang på Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Installera Asana för Jira Cloud-integreringen för att skapa transparens mellan verksamhets- och teknikteam och bygga interaktiva och anslutna arbetsytor.

Asana för Jira Cloud-integreringen gör det möjligt för affärs- och produktteam som planerar arbetet i Asana att samarbeta och jobba sömlöst med ingenjörs- och teknikteam som utför arbetet i Jira.

Främja synlighet och transparens mellan Asana och Jira Cloud

• Anslut Asana och Jira för att skapa transparens mellan verksamhets- och teknikteam, i stället för att förlora tid på statusuppdateringsmöten och att manuellt uppdatera två olika verktyg.
  • Öka synligheten i produktutvecklingsprocessen och minska den onödiga tiden du lägger på att kommunicera fram och tillbaka.
  • Skapa interaktiva och anslutna arbetsflöden mellan båda teamen.

Förena teknik- och verksamhetsteam

• Samordna arbetet mellan team för att säkerställa ett transparent arbetsflöde.
  • Dra nytta av ett sömlöst spårningssystem som fungerar tvärfunktionellt.

Installationsprocess och krav

För att installera Jira Cloud-appen i Asana:

• Du måste ha ett Jira Cloud-konto för att kunna installera Jira Cloud-integreringen.
  • När du konfigurerar ett Jira-projekt med ett Asana projekt måste du ha redigeringsåtkomst till Jira-projektet för att kunna konfigurera det.

Hur fungerar godkännandemodellen?

• Integreringen använder OAuth som auktoriseringsstandard. Användare behåller sin behörighet tills OAuth-token går ut eller tills någon upphäver den.
  • Du måste auktorisera ett Jira-konto för att länka befintliga Jira-ärenden till en uppgift i Asana eller för att skapa ett nytt Jira-ärende i Asana.

Obs: Om din organisation använder Jira Data Center, vänligen använd Asana för Jira Data Center-integreringen. Vet du inte om din organisation använder Jira Cloud eller Jira Data Center? Ta en titt på den här Atlassian Community-sidan för att ta reda på det.

Installera Jira Cloud

installation via customize menu

Gå till projektet där du vill installera Asana för Jira Cloud-integreringen.

1. Klicka på Anpassa
  2. Navigera till Apps, klicka på +Lägg till app och välj Jira Cloud
  3. Klicka på Lägg till i projekt
  4. Auktorisera ditt Jira-konto

Användare kan skapa nya Jira-ärenden direkt från en uppgift i Asana i Asana, eller helt enkelt länka till ett befintligt Jira-ärende. Vi stöder alla olika olika olika ärendetyper för Jira programvara, inklusive Bug, Epic, underuppgift, historik och uppgift.

Jira Cloud-datasynkronisering

Jira Cloud tvåvägssynkroniseringsfunktionalitet är tillgänglig på Asana AdvancedEnterprise och Enterprise+ -nivåer, samt och tidigare abonnemang på Business och Legacy Enterprise.

Vad innebär ”tvåvägssynkronisering”?

En tvåvägssynkronisering avser automatiska uppdateringar mellan angivna fält i Asana och Jira. Detta uppnås genom möjligheten att automatiskt skapa och uppdatera en uppgift eller ett problem från Asana →Jira, Jira→Asana eller Asana←→Jira på projektbasis.

Välja en enkelriktad eller dubbelriktad uppgiftssynkroniseringsriktning

task sync direction

Välja en enkelriktad eller dubbelriktad fältsynkroniseringsriktning

field sync direction

Ärendetyper och fält som stöds

Varje Asana projekt är kartlagt för att synkroniseras med en viss typ av Jira-ärende från ett Jira-projekt. Asana Jira Cloud-integreringen stöder vanliga ärendetyper (t.ex. Epic, historik) och anpassade ärendetyper. Synkroniserade fält visas i både list-  och tavelvyer.

Asana Jira
Uppgiftsnamn Sammanfattning
Beskrivning Beskrivning
Anpassat fält för status app Status
Anpassat fält för prioriterad app Prioritet
Anpassat fält för tilldelad person Tilldelad person
Slutdatum Slutdatum
Åtgärda anpassat fält för version Korrigeringsversion
Andra anpassade fälttyper i Asana: Datum, Personer, Nummer, Enkelval, Flerval Andra Jira anpassade fälttyper: Datum, Nummer, Rullgardinsmeny, Kryssruta, Kort text, Lång text
Jira sprint anpassat fält Sprint

Obs! Vi stöder inte tidsstämpel eller beroende nedrullningsbara fälttyper i någon av synkroniseringsriktningarna. URL, Sprint, uppskattningsfält för historik och fälttyper är endast tillgängliga för Jira → Asana SYNC

Ställa in JIRA-datasynkronisering för dina arbetsflöden

Starta arbete från ett Jira projekt

Om du vill starta arbetet från ett Jira projekt och hålla pågående data synkroniserade, välj följande inställningar.

kick off from Jira
  1. När du väljer hur du vill synkronisera uppgifter och ärenden väljer du När ett Jira-ärende läggs till → Skapa en ny uppgift i Asana
  2. För att skapa en tvåvägssynkronisering väljer du När en Asana -uppgift uppdateras → Uppdatera Jira-ärendet

Kom igång med jobbet från Asana

Om du vill komma igång med ett projekt i Asana och hålla löpande data synkroniserade väljer du följande inställningar.

kick off from asana
  1. När du väljer hur du vill synkronisera uppgifter och ärenden väljer du När en Asana -uppgift läggs till → Skapa ett nytt Jira-ärende
  2. För att skapa en tvåvägssynkronisering väljer du När ett Jira-ärende uppdateras → Uppdatera Asana -uppgiften

Att hålla ett Asana projekt och ett Jira projekt synkroniserat

Om du vill spegla ett Asana projekt och ett Jira projekt ska du välja följande inställningar.

mirror
  1. När du väljer hur du vill synkronisera uppgifter och ärenden väljer du Asana → Jira Tvåvägssynkronisering av nya uppgifter och ärenden
  2. I fält synkroniseringsriktning väljer du Asana ←→Jira Tvåvägssynkronisering av uppdaterade uppgifts- och ärendefält

Jira Cloud kommentarsynkronisering

Synkronisering av kommentarer

Synkronisering av kommentarer gör det möjligt för användare att stanna kvar i sitt föredragna verktyg (oavsett om det är Jira eller Asana) och samarbeta tvärfunktionellt utan friktion. Användare i Jira och Asana kan lämna kommentarer om uppgifter eller problem i ett länkat projekt och få den kommentaren automatiskt återspeglad i det andra verktyget.

Aktiverar kommentarsynkronisering

Jira Cloud comment sync.png

1. Öppna ett Asana projekt och klicka på Anpassa
  2. I menyn Anpassa väljer du Appar > Jira Cloud
  3. Aktivera Jira Cloud-appen i projektet genom att logga in på ditt Atlassian-konto
  4. Öppna fliken Inställningar för datasynkronisering på Jira Cloud-appens sida
  5. Välj ett Jira-projekt och ärendetyp
  6. Välj uppgifts- och fältsynkroniseringsanvisningar
  7. Markera kryssrutan Synkronisera kommentarer och klicka på spara och stäng

Använda kommentarsynkronisering

Synkronisering av kommentarer sker för alla uppgifter i Asana som är anslutna till ett Jira-ärende i det länkade projektet.

1. Skapa en ny uppgift i Asana. Om projektet är inställt på att synkronisera uppgifter från Asana till Jira skapas ett nytt motsvarande Jira-ärende automatiskt.
  1. Jira → Asana kommentarsynkronisering
    • Kommentera Jira-ärende skapat ovan
    • Kommentaren kommer att visas i Asana -uppgiften, skriven av Jira-integreringen
  2. Synkronisering → av Asana Jira-kommentarer
    • Kommentera Asana uppgift skapad ovan
    • Kommentaren kommer att visas på Jira-utgåvan

Exempel på användningsfall

Användningsfall 1: sprintplanering med tvärfunktionella team

• Ingenjörer arbetar för närvarande i Jira och har inga Asana licenser.
  • En projektledare samordnar sprintplanering mellan team i Asana.
  • Projektledaren kan ställa in sprintprioriteringar medan han eller hon stannar i Asana, medan ingenjörerna kan ställa frågor och ge statusuppdateringar utan att lämna Jira.

Användningsfall 2:

• Ingenjörer arbetar för närvarande i Jira och har inga Asana licenser.
  • En marknadsförare arbetar med en produktlansering i Asana.
  • Marknadsförare kan följa utvecklingsförloppet medan de stannar i Asana, och ingenjörerna kan spåra tidsfrister för lansering utan att lämna Jira.

Importera befintliga ärenden

Du kan importera befintliga Jira-ärenden som Asana uppgifter och tillämpa datasynkroniseringsinställningen på dessa uppgifter, så att du mer exakt kan återspegla hur ett Asana projekt spårar ett Jira-projekt med alla relevanta ärenden fångade som Asana uppgifter.

Exempel på användningsfall

När du skapar ett Asana projekt som ska synkroniseras med ett befintligt Jira-projekt, importera befintliga Jira-ärenden samt nya ärenden som ska synkroniseras framöver.

Använda ärendeimport

1. Öppna ett nytt Asana projekt och klicka på knappen Anpassa .
  2. Välj Appar och sedan Jira Cloud app.
  3. Aktivera Jira Cloud app i projektet genom att logga in på ditt Atlassian konto.
  4. På sidan Jira Cloud app, öppna fliken Datasynkroniseringsinställningar.
    • Välj ett Jira-projekt och ärendetyp
    • I avsnitt 2 markerar du kryssrutan Importera befintligt problem från Jira
    • Spara datasynkroniseringskonfigurationen genom att klicka på Spara och stäng

Viktiga kommentarer

• Problem som matchar Jira-projektet och ärendetypen importeras som nya uppgifter med Jira-widgetar. De kommer att utföra en första synkronisering för alla synkroniserade fält:
  • Importen är inte omedelbar så det kan ta några minuter.
  • Antalet importerade ärenden är begränsat till 150. När denna gräns har överskridits kommer de 150 senaste utgåvorna att visas. Kontakta vårt support team om du stöter på problem med denna gräns.

Sprintfält för fältmappning

Rapportera per sprint med hjälp av sprintfältet i Jira. Sprintfältet är ett enstaka anpassat fält i Asana.

Exempel på användningsfall

• Filtrera uppgifter i ditt Asana projekt efter sprint
  • Aggregera berättelsepoäng efter sprint med projektpanel

Använda sprintsynkronisering

1. Öppna ett Asana projekt och klicka på knappen Anpassa .
  2. Välj Appar och sedan Jira Cloud app.
  3. Aktivera Jira Cloud app i projektet genom att logga in på ditt Atlassian konto.
    • Om du redan har autentiserat kan datasynkroniseringsfliken uppmana dig att autentisera om du saknar sprintläsningsomfånget.
  4. På sidan Jira Cloud app, öppna fliken Datasynkroniseringsinställningar.
    • Välj ett Jira-projekt och ärendetyp.
      • Obs: Sprintfältet kommer inte att visas om Jira-projektet inte stöder sprintar. Se den här Atlassian-artikeln för hur man skapar sprintar.
    • Välj sprintfältet under Mappa uppgiftsfält och ärendefält.

Viktiga kommentarer

Det här fältet ska synkroniseras precis som alla andra synkroniserade envalsfält.

Asana uppgift

Jira-ärende

Synkronisera för befintliga uppgifter

Det finns scenarier där uppgifter redan är kopplade till Jira-problem innan en datasynkroniseringsinställning uppdaterar värdena för den här uppgiften. Till exempel: uppgifter kan kopplas till problem innan en datasynkroniseringsinställning tillämpas på projektet, eller uppgifter kan redan skapas innan de kopplas till ett problem i ett projekt där datasynkroniseringsinställningen är aktiv. För att synkronisering ska kunna tillämpas på dessa problem utan att värden skrivs över tillämpar vi synkronisering på följande sätt:

Om enkelriktad fältsynkronisering har valts

En envägssynkronisering utförs för alla fält, som användaren har angett via datasynkroniseringsinställningarna att ena sidan är källan till sanning.

Om tvåvägs fältsynkronisering har valts

En enkelriktad synkronisering utförs för alla anpassade Jira-appfält i Asana, men standardfält kommer inte att synkroniseras för att undvika oväntad dataförlust.

• De nyskapade anpassade fälten i Jira-appen bör uppdateras med de senaste värdena från Jira.
  • Namn på uppgift och beskrivning bör förbli oförändrade tills användaren gör ändringar från Asana eller Jira enligt fältkartan i datasynkroniseringsinställningen.

Använda synkronisering för befintliga uppgifter

1. Skapa ett nytt Asana projekt och multihome eller skapa uppgifter som redan har Jira-widgetar bifogade  (innan du konfigurerar datasynkroniseringsinställningar).
  2. Öppna det nyskapade projektet och klicka på knappen Anpassa .
  3. Välj Appar och sedan Jira Cloud app.
  4. På sidan Jira Cloud app öppnar du fliken Datasynkroniseringsinställningar och skapar en datasynkroniseringsinställning.
    • Obs! Det är inte nödvändigt att importera problem i detta skede om problemen redan är kopplade till befintliga uppgifter.
  5. Kontrollera uppgifter i ditt projekt som redan var länkade till Jira-widgetar:
    • De nyskapade anpassade fälten i Jira-appen bör uppdateras med de senaste värdena från Jira.
    • Namn på uppgift och beskrivning bör förbli oförändrade tills användaren ändrar det från Asana eller Jira enligt fältkartan i datasynkroniseringsinställningen.

Behörigheter och sekretess

Skapa ett Jira-ärende från Asana

När du skapar ett nytt Jira-ärende i Asana följer integreringen Jiras behörighetsmodell, vilket innebär att en användare bara kan skapa ett Jira-ärende om personen har behörighet att göra det i Jira. Det är den enda möjligheten för en användare att skriva in data i Jira (för att skapa ett nytt Jira-ärende). På liknande sätt är det också den enda möjligheten för integreringen att läsa Asana-data.

Visa och redigera data synkroniserade från Jira

När Jira-data har synkroniserats till uppgifter i Asana blir de en del av arbetsgrafobjektet i Asana. Och därför är visnings- och redigeringsbehörigheterna för dessa data föremål för standardbehörigheterna för uppgifterna och projekten.

Läs mer om uppgifts- och projektbehörigheter i artiklarna i vårt hjälpcenter.

Använd synkroniserad Jira-data för automatisering och rapportering på projektnivå

Anpassade regler och rapportering på projektnivå är tillgängliga på Asana StarterAdvancedEnterprise och Enterprise+ -nivåer, samt och tidigare abonnemang på Business och Legacy Enterprise.

Efter datasynkroniseringen blir Jira-data en del av Asana arbetsdiagrammet som anpassade fält som du kan använda för att skapa paneler på projektnivå, skapa regler och sortera, filtrera och söka uppgifter.

reporting

Vanliga frågor

Se vår artikel om vanliga frågor och svar om Jira Cloud för mer information om Asana för Jira Cloud.

Vad är tillgängligt för varje nivå?

Tillgänglig på Asana Starter och på äldre nivå Premium

Tillgänglig på Asana Advanced,  Enterprise, Enterprise+ och på äldre nivåer Business och Legacy Enterprise
Jira-appåtgärder i regler: Premium kunder kan använda regler som skapar ett Jira-ärende efter att en utlösare har aktiverats. Till exempel när en uppgiftsförlopp är inställt skapas ett nytt ärende i Jira. Jira-appens åtgärder i regler: Använd regler som skapar eller uppdaterar ett Jira-ärende efter att en utlösare har aktiverats.
Länka en Asana -uppgift till ett befintligt Jira-ärende. Jira-apputlösare: Använd regler för att skapa eller uppdatera en uppgift i Asana efter att ha skapat eller uppdaterat ett Jira-ärende.
  Tvåvägs datasynkronisering: Synkronisera nya och befintliga uppgifter när de är anslutna till ett Jira-ärende. Tvåvägssynkroniseringen av data uppdaterar uppgifts- och ärendefält när ett Jira-ärende uppdateras eller en Asana -uppgift uppdateras.
  Kan skapa anpassade regler.
  Kan använda Jira-data för att skapa paneler på projektnivå, sortera, filtrera och söka uppgifter.