Data Residency för Asana

Dataresidens för Asana gör det möjligt för globala team att välja den region där vissa typer av data lagras. Data Residency, tillsammans med Asana 's sekretess åtagande säkerställer att dina data lagras och används endast på de sätt som våra kunder kräver.

Vem kan använda den här funktionen?

Data hemvist är tillgänglig för att köpas som ett tillägg i Enterprise org och ingår i Enterprise+ nivåer. Superadministratörer kan aktivera datalagring för en organisation.

Vad du behöver veta om datahemvist:

• Kunderna måste lagra alla data i Asana i en enda region
  • För åtkomst till datahemvist måste betalda abonnemangskunder uppgradera till Enterprise org-abonnemang eller Enterprise+
  • Kontakta vårt försäljningsteam för att konfigurera dataresidens för din organisation.

Där datahemvist för Asana är tillgängligt

Asana har ingått partnerskap med Amazon Web Services för att erbjuda lagring med hög tillförlitlighet och prestanda i regionen. Med tillgång till ett regionalt datacenter kan kunderna lättare följa både interna datapolicyer och myndighets- och tredjepartsförordningar som ständigt utvecklas, för att gynna kraven på datahemvist.

Kolla in tabellen nedan för att se var dataresidens är tillgänglig och motsvarande säkerhetskopieringsregioner.

Datahemvistregion Region för datasäkerhetskopiering
Virginia, USA (standard) Ohio, USA (standard)
Frankfurt, Tyskland Dublin,  Irland
Tokyo, Japan Osaka, Japan
Sydney, Australien  Dublin, Irland

Hur datahemvist för Asana fungerar

Data lagrade i dataregionen

Följande kategorier av kunddata kommer att lagras i vila i ett datacenter inom kundens valda region från och med det datum då dataresidens är aktiverad:

• Data om kund: inklusive team, projekt, uppgifter, domän- och CSV-exporter och bilagor.
  • Användargenererat innehåll som ingår i en användares första projekt
  • Uppgifter om användarprofil: användarnamn, profilbild och språkinställning

Data som lagras utanför dataregionen

Följande datakategorier kan lagras utanför kundens dataregion:

• Autentisering av användare: e-postadresser, lösenord (gäster), engångsnycklar (t.ex. länkar för återställning av lösenord, länkar för registrering/inbjudan), IP-adresser, slumpmässig identifierare
  • Data som används för att mäta platsantal, användning och intäkter

Obs! Funktionen för datalagring ändrar inte några andra aspekter av Asana än de data som finns på vilolagringsplatsen i Amazon Web Services. Asana kommer att fortsätta att lagra och behandla alla kategorier av data i USA och andra internationella platser i enlighet med Asana: s sekretess, och i tillämpliga fall, databehandlingstillägget som ingåtts med Asana. Besök vår Underbiträden och Affiliate-sida för mer information om var information lagras och bearbetas via våra underbiträden eller Asana affiliates.

Datamigrering

Som standard kommer data att fortsätta att finnas i USA för nya arbetsytor och befintliga kunddata. Kunderna måste kontakta vårt försäljningsteam för att välja datahemvist för att migrera sin organisation till sin valda dataregion.

Hur hanterar Asana sekretess och säkerhet?

Asana följer globala sekretesslagar och säkerhetsstandarder. Besök https://asana.com/trus för mer information om förtroende hos Asana. Data från kund är krypterade vid vila och vid överföring och skyddade vid inter-regionala säkerhetskopieringar.

Enterprise-nyckelhantering

Nya och befintliga EKM-kunder (Enterprise-nyckelhantering) kan välja att skapa och lagra sina krypteringsnycklar i en specifik dataregion med datalagring.

Multiorganisationer

Nya och befintliga kunder som behöver mer än en datahemvistregion för att stödja sina behov av efterlevnad för flera geografiska områden kan välja att distribuera flera geografiska områden och få datahemvist för flera geografiska områden så att de kan hålla sina data åtskilda.

Nätverks- och dataflödesdiagram

Se Asana Trust Center för ett dataflödesdiagram på hög nivå och detaljerat nätverksdiagram.

Är du redo att komma igång?

Kontakta vårt försäljningsteam i dag.