Översikt över behörigheter

I Asana, behörigheter styr nivån på åtkomst användare måste visa och redigera information. Detta gör det möjligt för användare att balansera samarbete och kontroll samtidigt som de ser till att företagsdata förblir säkra. När man till exempel arbetar med ett konfidentiellt projekt ska projektets team kunna samarbeta, men informationen ska bara delas med dem som behöver den.

Behörigheter förekommer huvudsakligen på objektnivå och är alternativ som begränsar åtkomsten till saker som team, projekt eller uppgifter.

Vad är en objektbaserad behörighet?

Objektbaserade behörigheter avgör vilken typ av åtkomst du har som medlem beroende på vilket team, portfolio, projekt eller uppgift du har bjudits in till.

Om du till exempel lägger till någon i ett team kan de komma åt alla projekt i team med endast team eller delade med organisationens sekretessinställningar. De kan dock bara visa projekt som är inställda som privata för medlemmar i detta team om de bjuds in direkt till projektet. Behörigheter baserade på objekt är till för att skydda känslig information.

Du kan också lägga till medarbetare i en uppgift utan att lägga till dem i projektet som uppgiften är en del av. Dessa medarbetare får inte åtkomst till andra uppgifter i projektet. Auktoriserade medlemmar, till exempel en projektadministratör eller projektredigerare, kan ge dig åtkomst till att visa eller redigera projekt om det behövs.

I Asana kan en användare ha flera åtkomstnivåer, baserat på det skapade innehållet och de givna behörigheterna.

Overview of Asana structure

Åtkomst till uppgift och behörigheter

Åtkomst till en uppgift beror på uppgiftens sekretessinställning, och kan också bero på sekretessinställningarna för det projekt där uppgiften kan finnas. Om du vill ha en detaljerad översikt över de scenarier där någon kan komma åt en uppgift kan du gå direkt till vår artikel om behörigheter för uppgifter.

Åtkomst till projekt och behörigheter

I projekt finns tre sekretessinställningar samt kommentator- och redaktörsroller för ökad kontroll över projektdata. Vår artikel om projektbehörigheter är den mest omfattande guiden för hantering av integritet och behörigheter för projekt.

Åtkomst och behörigheter för team

Besök vårt team behörigheter artikel för bästa insikt i team integritet och delning, inklusive team admin roller.

Åtkomst till organisation och arbetsyta

Organisationer är endast tillgängliga för användare av Asana som har registrerat sig för ett konto med sin företags-e-postadress, eller som specifikt har bjudits in till en organisation. Administratörer kan styra inbjudningsinställningarna via adminkonsolen.

Asana arbetsytor är endast tillgängliga för Asana-användare som uttryckligen har bjudits in till arbetsytan av en nuvarande medlem i arbetsytan.

Administratörsrättigheter

Administratörskonsolen är där administratörer kan hantera Asana för din organisation. Medlemsfliken ger en korrekt översikt över medlemmar, gäster och väntande inbjudningar. Dessutom ingår säkerhetsalternativ och provisioneringskontroller. På så sätt kan du enkelt lägga till eller ta bort användare efter behov, vilket ger dig fullständig kontroll över organisationens medlemmar från en enda central plats.

Behörigheter för gäst

Gäster är användare som inte delar organisationens e-postdomän. Gäster har bara åtkomst till det som någon uttryckligen har delat med dem. Använd gäster för att samarbeta med klienter, leverantörer, kunder eller vem som helst utan en godkänd e-postdomän för organisationen.

Läs mer om gäster och deras behörigheter i vår artikel i vårt hjälpcenter för gäster med vanliga frågor och svar.

Sekretesskontroller

Asana tillhandahåller inbyggda adminkontroller, behörigheter på användar- och objektnivå, samt möjligheten att definiera vilka tredjepartsapplikationer som är tillgängliga för din organisation.

Läs mer om hur vi skyddar och säkrar dina data.

Asana har etablerat ett omfattande DSF-efterlevnadsprogram. Läs mer om de viktiga stegen som Asana har tagit för att anpassa sina metoder till Dataskyddsförordningen.