Google Kalender + Asana

Google Kalender är en schemaläggning kalender tjänst som gör att du enkelt kan schemalägga möten och hantera din tid genom att hålla alla dina kalendrar på ett ställe.

Google Kalender + Asana -integreringen hjälper team att planera, schemalägga och ta kontroll över sin dag.

Integrering av regler för Google Kalender

Tillgänglig på Asana StarterAdvancedEnterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise.

Med regler kan team gå från att manuellt schemalägga möten till att automatiskt skapa ett möte i Google Kalender med medarbetare i projekt när en uppgift i Asana når en viss fas.

rules integration

Med hjälp av regler kan team till

exempel skapa en utlösare som lägger till en kalender för ett team när en uppgift flyttas till ett ”schemalagt” avsnitt och även bjuda in medarbetare till evenemanget. Ett team kan också använda den här regeln för återkommande situationer, dvs. de kan skapa en återkommande ”Skicka mötesagenda” -uppgift som skickar ut en mötesinbjudan när uppgiften är slutförd.

Steg för att konfigurera regelintegration

1. Gå till det specifika Asana projekt som du vill lägga till en integrering av regler i.
  2. Klicka på Anpassa i det övre högra hörnet, gå till Regler och välj + Lägg till regel
  3. Välj Google Kalender från den vänstra kolumn.
  4. Välj en förinställd regel eller klicka på Skapa anpassad regel
  5. Om du skapar en anpassad regel, lägg till ett namn och välj en utlösare och en åtgärd för att komma igång.
  6. Autentisera genom att klicka på Anslut till regler för Google Kalender
  7. Logga in med ditt Google-konto och klicka på Tillåt.
  8. Fyll i fälten för evenemanget Google Kalender
  9. Alternativt kan du bjuda in medarbetare för uppgifter som gäster för händelsen

Lägg till händelser i kalender till uppgifter som widgets

Team kan också lägga till händelsewidgetar till uppgifter för att länka relaterat arbete och visa viktiga detaljer om uppgiften, till exempel händelsetid och organisatör. När du till exempel schemalägger ett kundmöte kan användare länka mötet till en uppgift så att medarbetare i uppgiften vet att mötet har schemalagts. Händelsewidgetar läggs automatiskt till för händelser som skapats av integreringen "Google Kalender med regler".

calendar event

När du har installerat integreringen av Google Kalender gör du så här för att konfigurera datasynkroniseringsinställningen för händelsewidgetar:

1. Klicka på Anpassa i det övre högra hörnet av Asana -projektet som du vill lägga till den här inställningen i och gå till Appar.
  2. Välj Google Kalender och gå till fliken Inställningar för datasynkronisering
  3. Välj kalender för synkronisering (Obs: den här inställningen gäller bara för kalendrar där du är evenemangsarrangör)
  4. Välj de uppgiftsfält som ska vara anslutna till händelsefält
  5. Välj Spara och stäng för att aktivera inställningen

Inställning av datasynkronisering för händelsewidgetar

Med datasynkroniseringsinställningen kan team enkelt se till att händelser hålls uppdaterade med de uppgifter som användes för att schemalägga dem. Den här inställningen gör det möjligt för team att konfigurera Asana uppgiftsfält som ska hållas uppdaterade i kalender händelsen om en händelse är bifogad.

event widget

Om en regel till exempel används för att automatiskt schemalägga ett evenemang kan evenemangsarrangören redigera slutdatum och sluttid från uppgiften i Asana, och ändringen återspeglas i evenemanget i kalender.

Inställningarna för datasynkronisering synkroniserar endast händelser upp till en personlig kalender för arbetet.

Synkronisera Asana uppgifter till Google Kalender

Team kan också enkelt synkronisera alla uppgifter i ett Asana projekt eller Mina uppgifter till sin Google Kalender för att säkerställa att arbetet inte glöms bort. Kommande milstolpar eller deadliner för projekt kommer att vara synliga i Google Kalender när du synkroniserar ett projekts uppgifter. När du synkroniserar Mina uppgifter visas de uppgifter som ska utföras varje dag i Google Kalender, vilket hjälper team att hålla sig fokuserade.

Så här använder du projektsynkronisering för alla uppgifter i ett projekt eller Mina uppgifter i Google Kalender:

Synkronisera alla uppgifter i ett Asana projekt

1. Gå till projektet och klicka på den nedrullningsbara menyn bredvid projektnamnet
  2. Klicka på Exportera/skriv ut och välj Synkronisera med kalender
  3. Kopiera URL: en från popup-fönstret
  4. Gå till Google Kalender och klicka på Andra kalendrar i sidofältet
  5. Välj ”From URL
  6. Klistra in projektets URL

Synkronisera alla uppgifter i Mina uppgifter

De uppgifter som ska utföras varje dag är synliga i Google Kalender, vilket hjälper team att hålla sig fokuserade

1. Klicka på den nedrullningsbara åtgärdsmenyn i Mina uppgifter
  2. Välj Synkronisera med Kalender
  3. Kopiera URL: en från popup-fönstret
  4. Gå till Google Kalender och klicka på Andra kalendrar i sidofältet
  5. Välj ”From URL
  6. Klistra in projektets URL

Detta är en enkelriktad synkronisering från Asana till din kalender. Uppdateringar i din kalender kommer inte att återspeglas i Asana.

Installera integreringen mellan Google Kalender och Asana

Planera, schemalägg och håll koll på din dag. Använd Asana-regler för att automatiskt schemalägga händelser i kalendern.

Installera integreringen mellan Google Kalender och Asana