Åtkomstnivåer för anpassat fält

Tidigare var möjligheten att redigera ett anpassat fälts inställningar i Asana binär: den var antingen begränsad till en enskild person eller öppen för alla projektmedlemmar.

Att begränsa redigeringsåtkomst till en enda person var ofta för restriktivt. Å andra sidan, när ett anpassat fält lades till i fältbiblioteket, vilket utökade redigeringsåtkomsten till alla medlemmar i organisationen, erbjöd detta otillräcklig kontroll.

För att ta itu med detta har Asana infört mer detaljerade åtkomstnivåer för anpassade fält, vilket gör det möjligt att skräddarsy åtkomstinställningar för enskilda användare. Dessa är fält admin, redigerare och användare. Den här uppdateringen gör det också möjligt för fält administratörer att bjuda in andra organisationsmedlemmar till fältet för att hjälpa till att hantera fältet som fält administratörer eller redaktörer.

Relaterade artiklar

Åtkomstnivåer

Vissa organisationsmedlemmar kan behöva omfattande kontroll över ett anpassat fält, inklusive möjligheten att ta bort fältet eller lägga till ytterligare medlemmar för att hjälpa till att hantera det. Dessa personer ska beviljas administratörsåtkomst för fält.

Andra, vars krav är begränsade till att redigera anpassade fältalternativ, skulle tilldelas åtkomst till redigerare.

Majoriteten av organisationsmedlemmarna, som kanske inte behöver ändra det anpassade fältet, skulle få åtkomst för användare. Detta gör det möjligt för en individ att interagera med fältet, lägga till det i projekt och portfolior om det är globalt, men ändå skydda mot redigeringar som att byta namn eller radera.

Detta förbättrade tillvägagångssätt syftar till att balansera flexibilitet och kontroll inom Asana, skräddarsy åtkomsten för att passa olika roller inom ett projekt och därigenom förbättra både effektiviteten och säkerheten.

Behörigheter som beviljats av åtkomstnivåer

Se tabellen nedan för en detaljerad beskrivning av åtkomstnivåerna för anpassade fält och de behörigheter som beviljats varje roll.

Behörighet Fältadministratör Redigerare Användare
Kan hitta ett globalt fält i organisationens fältbibliotek  ✅  ✅  ✅
Kan lägga till ett globalt fält till projekt och portfolior  ✅  ✅  ✅
Kan se ett fält i ett projekt eller en portfolio som det har lagts till i  ✅  ✅  ✅
Kan redigera fältets titel och beskrivning  ✅
Kan ta bort fältet  ✅
Kan lägga till eller ta bort fältet från organisationens fältbibliotek  ✅
Kan hantera fältaviseringar  ✅  ✅
Kan ändra fältets alternativ och färger  ✅  ✅
Kan ändra formelinmatningar  ✅  ✅
Kan ta bort fältet från ett projekt eller en portfolio*  ✅  ✅  ✅
Kan bjuda in nya medlemmar till ett fält  ✅  ✅*
Kan justera åtkomstnivåer för andra fältmedlemmar  ✅  ✅
Kan ta bort sig själva från ett fält  ✅  ✅  ✅

*Redaktörer kan bjuda in nya medlemmar till ett fält på samma eller lägre nivå, vilket innebär att de kan bjuda in andra som redaktörer eller användare, men inte administratörer för fält.

Skapa ett anpassat fält och tillämpa behörigheter

Access-levels-on-fields_Creating-a-field (1).gif

1. Skapa ett anpassat fält i ett projekt genom att klicka på + Lägg till fält, eller via menyn Anpassa
  2. Lägga till det anpassade fältet i organisationens fältbibliotek, vilket gör det till ett globalt fält
  3. Navigera till behörighetsinställningar högst upp i fönstret
  4. Ändra behörighetsinställningarna för medlemmar genom att välja mellan fält admin, redigerare eller användare

Redigera behörigheter för ett existerande fält

Access-levels-on-fields_Editing-a-field (1).gif

1. I listvyn klickar du på den nedrullningsbara menyn högst upp i den anpassade fältets kolumn och sedan på Redigera fält
  2. Navigera till behörighetsinställningar högst upp i fönstret.
  3. Ändra behörighetsinställningarna för medlemmar genom att välja mellan fält admin, redigerare eller användare