Outlook Kalender och Asana

Tillgänglig på Asana Starter, Advanced, Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Integreringen mellan Outlook Kalender och Asana förenklar schemaläggningen genom att automatiskt kartlägga uppgifter i din kalender, vilket ökar synligheten och ansvarstagandet. Lär dig hur du ansluter Outlook Kalender med Asana.

Automatisera planering

Använd regler för att automatiskt skapa kalender händelser baserat på specifika utlösare. Du kan använda en av Outlook-förinställningsreglerna eller skapa en anpassad.

1. Navigera till menyn Anpassa och klicka på Regler
  2. Klicka på Outlook Kalender i vänster sidofält för att se en lista med förinställda regler eller klicka på Skapa anpassad regel
  3. Välj din utlösare och villkor vid behov
  4. Välj Skapa en kalender som en åtgärdCreate an Outlook calendar event rule.png

Härifrån kan du bjuda in medarbetare till evenemanget, bifoga filer från uppgiften och generera en möteslänk till team.

Händelsens titel, datum och beskrivning kommer att baseras på uppgiftens information. Händelserna läggs till med en länk till den associerade Asana uppgiften i beskrivningen.

Skapa engångshändelser i en kalender

Du kan skapa en kalender direkt från en uppgift i Asana för att schemalägga en engångshändelse. Evenemangets beskrivning och titel kommer att fyllas i baserat på uppgiften, och kan också redigeras.

Om du vill skapa en engångshändelse går du till uppgiften, klickar på Lägg till händelse i Outlook Kalender under Appar och väljer Skapa ny händelse.

Create new Outlook event from task

Härifrån kan du redigera evenemangets detaljer, till exempel titel, beskrivning, datumintervall, starttid, varaktighet och gäster. När du anger tiden kan du välja Första tillgängliga tid inom datumintervallet för starttid och varaktighet för att automatiskt hitta den bästa exakta start- och sluttiden utan att behöva titta på din kalender manuellt. Edit Outlook Calendar event details.png

Länka kalender händelser

Du kan länka en befintlig kalender till en uppgift i Asana genom att skriva händelsens namn i fältet Outlook Kalender för din uppgift. När du söker efter händelsen tittar sökmotorn igenom händelser från alla kalendrar du har tillgång till för att hitta den bästa matchningen.Linking calendar events

Beviljande av Microsoft Graph-behörighet

Innan du kan konfigurera den här integreringen kan din Microsoft-administratör behöva ge Microsoft Graph-behörigheten Kalendrar.LäsSkriv, om det inte är en behörighet som beviljats din Microsoft-organisation.

Din Microsoft-administratör kan gå till Microsoft Entra (fka Azure) för att lägga till behörigheten Kalendrar.LäsSkriv till din Microsoft-organisation.

Granting Microsoft Graph permission.png