Asanas skrivbordsapp

I skrivbordsversionen av Asana finns Asana precis där du behöver det. Avskilt från alla flikar hjälper det dig att hantera arbetet utan ansträngning. Denna applikation hjälper dig att hitta flöde och kontrollera din arbetsmiljö genom att ta bort distraktioner.

Asanas skrivbordsversion är tillgänglig för Mac och Windows (stöds inte av Linux). Den kan laddas ned här. Alla åtgärder och funktioner som är tillgängliga i webbläsarversionen av Asana är även tillgängliga i skrivbordsversionen. Asana för stationära datorer är kompatibel med macOS 10.15 (Catalina) och Windows 10 eller senare.

Utforska Asana: s betalfunktioner gratis. Börja med en gratis provperiod av Asana i dag.

Logga in via skrivbordsappen

När du har laddat ned Asanas skrivbordsversion kan du logga in med dina Asana-uppgifter.

Börja med att öppna Asanas skrivbordsapp, ange din e-postadress och logga in på Asana.

log in 1

Därefter tas du vidare till din webbläsare för att verifiera dina autentiseringsuppgifter.

log in 2

Avslutningsvis är det bara att klicka på Öppna Asana för att öppna Asana i skrivbordsappen.

log in 3

Interna operativsystemaviseringar

Skrivbordsversionen gör det möjligt för det interna operativsystemet att skicka aviseringar som liknar webbläsaraviseringar.

När du har installerat skrivbordsversionen kommer du att bli ombedd att öppna de länkar du kommer åt i skrivbordsappen. Du kan öppna den en gång eller alltid i Asana, eller avbryta och öppna länken i din webbläsare.

App links

Funktioner för högerklick

Högerklick har förenklats och innehåller endast Asana-relaterade användningar.

Desktop - 2023-08-08T150932.686.png

Övre fält och historik

Det övre fältet i skrivbordsappen visar de mest grundläggande navigeringsåtgärderna. Med funktionen Historik har du åtkomst till de 15 senast besökta sidorna.

Top Bar and History

Skrivbordsapp-ikon

Vi har lanserat en skrivbordsapp-ikon som hjälper dig att ägna din tid åt fokuserat arbete och lättare hitta nästa uppgift.

Skrivbordsapp-ikon för Mac

Mac-användare kommer att se skrivbordsapp-ikonen i menyraden.

Använd ikonen för skrivbordsapp på Mac genom att:

1. Gå till menyn i det övre högra hörnet
  2. Klicka på ikonen för att öppna fönstret Mina uppgifter.

Windows skrivbordsapp-ikon

Skrivbordsapp-ikonen kommer att synas i systemfältet för Windows-användare.

Använd ikonen för skrivbordsapp i Windows genom att:

1. Gå till systemfältet i nedre högra hörnet
  2. Klicka på ikonen för att öppna fönstret Mina uppgifter.

Mina uppgifter

Om du klickar på ikonen öppnas Mina uppgifter som visar dina viktigaste uppgifter baserat på deras slutdatum.

Du kan märka uppgifter som slutförda utan att lämna fönstret Mina uppgifter. Du kan också skapa nya uppgifter direkt i Mina uppgifter eller genom att använda följande genvägar: [Skift] + [CMD] + [+] på Mac, eller [Skift] + [Ctrl] + [+] på Windows. Tänk på att vissa genvägar kanske inte fungerar om du använder ett tangentbord på ett annat språk än engelska.

Kontrollera appversion

För att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad kan du kontrollera den nuvarande versionen av Asana for Desktop-appen som du har installerat.

Du kan göra det på både Mac och Windows på följande sätt:

Desktop app version.png

1. Öppna Asana Skrivbordsapp
  2. Klicka på din profilbild längst upp till höger
  3. Gå till inställningar
  4. Under fliken Allmänt hittar du den nuvarande appversionen för Asana under Om skrivbordet

Alternativt kan du kontrollera versionen av skrivbordsappen på följande sätt:

På Mac

image (62).png

1. Öppna Asana skrivbordsapp
  2. Välj Asana i menyraden
  3. Klicka på Om Asana

Då kan du se vilken version av skrivbordsappen du har installerat.

På Windows

1. Gå till inställningar
  2. Välj appar
  3. Hitta Asana i din applista

Du kan se vilken version av Asana skrivbordsappen du har installerat och även datumet då den installerades.

Hantera avbrott

Gör framsteg i det arbete som är viktigast - utan avbrott. När du är redo att fördjupa dig i en viktig uppgift väljer du den i listan Mina uppgifter och ställer in en timer. Vi rekommenderar Pomodoro-tekniken: 25 minuters arbete och därefter en paus på 5 minuter.

På Mac

My priorities Mac

Do Not Disturb Mac

På Windows

My priorities Windows

Do Not Disturb Windows

När timern är igång pausas dina Asana-aviseringar. När du är klar kan du antingen slutföra uppgiften eller avsluta genom att klicka på prickarna i det övre högra hörnet.

Minimera

Minimize Mac

Minimize Windows

Minimera timern genom att klicka på ett annat fönster på datorn.

Letar du efter ett bättre sätt att hantera ditt arbete? Börja med en 30-dagars gratis Asana -provperiod. Prova gratis