Ditt Asana-konto

Asana-konton är gratis och personliga. Asana-konton ger tillgång till delade arbetsytor och organisationer för att användare ska kunna samarbeta med andra Asana-användare.

Med ett enda Asana-konto kan du skapa eller gå med i flera arbetsytor och organisationer, för att samarbeta med olika grupper av Asana-användare. De ytor du tillhör är separata enheter, var och en med sin egen unika uppsättning av personer, projekt och uppgifter.

Utforska Asana: s betalfunktioner gratis. Börja med en gratis provperiod av Asana i dag.

Relaterade artiklar

asana account diagram

Eftersom varje arbetsyta och organisation är separata enheter kan inte dina kollegor se vilka utrymmen du tillhör. Inte heller du kan se vilka utrymmen dina kollegor tillhör. Läs mer om sekretessen mellan de olika ytorna.

Skapa ett konto

Du kan själv registrera dig hos Asana eller acceptera en inbjudan. Det är gratis att skapa ett Asana-konto.

Du måste ange ett namn och en e-postadress när du registrerar dig. Du kan lägga till andra e-postadresser till ditt konto senare. Använd din jobb-e-postadress om du vill gå med i företagets Asana-organisation. Om du registrerar dig med din jobb-e-postadress och det finns en befintlig organisation under den företagsdomänen, kan du begära att gå med i team inom organisationen.

Du behöver inte ha flera konton. Du kan gå med i, skapa eller lämna ett valfritt antal organisationer eller arbetsytor från ett enda konto.

Från startsidan

Gå till https://asana.com och välj Kom igång för att skapa ett konto.

create account from homepage

Du kan registrera dig genom att:

• Ange en e-postadress och skapa ett nytt lösenord som är specifikt för Asana
  • Använda ditt Google-konto om du redan har en betald Asana -prenumeration.
  • Med SAML för användare på Asana Enterprise och Enterprise+ och tidigare abonnemang på Legacy Enterprise.

Om du väljer att registrera dig med ditt Google-konto:

• Kommer vi att använda inloggningsuppgifterna för det Google-konto du för närvarande är inloggad på, eller så ber vi dig att logga in på ditt Google-konto
  • Kommer du inte att ha ett specifikt lösenord för Asana, men du kan skapa ett när som helst med hjälp av processen för bortglömda lösenord.

Från en inbjudan

När du får en inbjudan:

Det är frivilligt att ladda upp en profilbild. Du kan alltid göra det senare från dina inställningar.

Logga in

Gå till https://app.asana.com/ eller https://asana.com för att logga in på Asana. Tänk på att eventuellt lägga till ett bokmärke.

log in page

Du kan logga in genom att antingen:

1. Klicka på knappen Fortsätt med Google.
  2. Ange e-postadressen för Asana-kontot.

Om du för närvarande loggar in på ditt konto med Google och vill byta till att logga in med ett lösenord, kan du begära en länk för återställning av lösenordet.

Logga in med SAML

Tillgänglig på nivåerna Asana Enterprise och Enterprise+, och på den äldre nivån Legacy Enterprise.

Om din organisation har SAML aktiverat behöver du inte ett lösenord för att logga in på kontot. Det räcker med din e-postadress.

För att logga in på ditt konto med SAML aktiverat:

Alternativt kan användare från organisationer som har SAML aktiverat även logga in på sina konton med en anpassad URL. Lägg bara till ditt företags e-postdomän i slutet av URL: en, https://app.asana.com/a/ för att komma åt din anpassade inloggningsportal.

Till exempel så kan medlemmar i organisationen acme.com logga in på sina konton från https://app.asana.com/a/acme.com

Medlemmar i organisationer som kräver SAML-autentisering måste logga in på kontot med sin SAML-relaterade e-postadress, oavsett antalet e-postadresser som finns på kontot.

Inloggningsdetektering

Användare bör får ett e-postmeddelande så snart vi upptäcker en ny inloggning på deras konto. Det här är en säkerhetsfunktion som är utformad för att upptäcka eventuell inloggning på kontot.

E-postmeddelandet kommer att skickas ut till användare när de:

• Använder en webbläsare och en IP-adress för första gången

Det här gäller för inloggningar med användarnamn och lösenord och Google SAML-baserad autentisering av enkel inloggning (SSO).

Logga ut

log out

För att logga ut från Asana:

1. Klicka på din profilbild
  2. Klicka på Logga ut

När du loggar ut från Asana kommer du att loggas ut från alla aktiva sessioner, vilket även innefattar mobila sessioner.

Lösenordsåterställning

Du skapar ditt Asana-lösenord när du registrerar dig. Om du har registrerat dig med ditt Google-konto har du inget lösenord för Asana, men du kan skapa ett med länken Har du glömt ditt lösenord?.

Om du har glömt ditt lösenord eller vill ändra det kan du återställa lösenordet på inloggningssidan.

forgot password

För att generera en länk för återställning av lösenordet:

Klicka på länken Har du glömt ditt lösenord?inloggningssidan och följ anvisningarna på nästa sida

Klicka här för att återställa ditt lösenord.

Titta i din inkorg efter ett meddelande om återställning av lösenord.

Medlemmar i en organisation som har angett flera e-postadresser i sitt konto kommer att få länken för att återställa lösenordet till den e-postadress som är kopplad till organisationens domän.