Anvisningar för Android

Asana för Android låter dig jobba på dina uppgifter och hålla kontakten med dina teamkollegor.

Relaterade artiklar

Få åtkomst till Mina uppgifter, projekt, inkorgen, portfolior och sökfunktionen från din Android-enhet. Webb- och Android-apparna uppdateras i realtid för att dina uppgifter och meddelanden ska synkronisera automatiskt oavsett vilken enhet du använder.

Ladda ned Asana för Android från Google Play-butiken.

Asana Android-app är kompatibel med Android version 9.0 eller senare.

Skapa konto och logga in

Skapa ett nytt konto

Om det är första gången du använder Asana kan du registrera dig med ett Google-konto som är inloggat på din Android-enhet eller med din e-postadress.

När du har verifierat ditt konto kan du logga in antingen från Android-appen eller från datorn med en av de webbläsare som stöds.

Logga in på ditt konto.

Om du redan har ett konto kan du logga in på ditt konto i Android-appen på samma sätt som i skrivbordsversionen.

På inloggningssidan trycker du på Logga in med Google för att logga in via Google enkel inloggning eller på Logga in för att logga in med ditt lösenord eller via SAML

Logga in med SAML

Om du är medlem i en Enterprise -organisation med SAML aktiverat kan du logga in genom att trycka på Logga in och ange din e-postadress utan att fylla i lösenordet. Du kommer därefter att bli omdirigerad till inloggningssidan eller -appen till ditt företags identitetsleverantör.

Logga in med Google

Tryck på Logga in med Google för att logga in via Google enkel inloggning. Du använda vilket Google-konto som helst som är kopplat till din Android-enhet.

Gränssnitt

Du kommer till listan Mina uppgifter när du loggar in på ditt konto första gången.

interface 1

På skärmen Mina uppgifter kan du:

1. Tryck på den nedrullningsbara pilen för att få åtkomst till din Mina uppgifter Kalender eller redigera din användarprofil
  2. Ändra sorteringsvyn för Mina uppgifter
  3. Åtkomst till din startsida
  4. Få åtkomst till inkorgen
  5. Använd sökfunktionen
  6. Navigera till ditt konto

Startsida

För att få åtkomst till din startsida tryck på startikonen på skärmen.

Homepage 2

På din startsida kan du göra följande:

1. Växla mellan dina projekt och portfolior
  2. Navigera till dina favoritersenaste eller alla projekt
  3. Växla mellan list- eller tavelvy
  4. Skapa ett nytt projekt

Konto

Visa din profil

Om du vill visa din profil trycker du på Visa profil på din kontoskärm.

view profile

view or edit account 2

På skärmen Visa profil kan du:

1. Redigera din profil
  2. Visa dig själv som borta
  3. Se uppgifter som har blivit tilldelade till dig eller uppgifter som du har skapat

Redigera din profil

Om du vill redigera din profil trycker du på pennikonen på skärmen Visa profil.

edit user profile

På skärmen Redigera profil för användare kan du:

1. Ladda upp/ändra din profilbild
  2. Redigera ditt profilnamn
  3. Ange om du är på semester eller inte
  4. Ändra din nuvarande roll
  5. Ändra din nuvarande avdelning
  6. Ändra avsnittet Om dig

Logga ut från Asana

För att logga ut ur Asana klickar du på fliken Konto på din panel. Rulla sedan till botten av sidan och tryck på Logga ut.

Push-meddelanden

Om du har aktiverat aviseringar på din Android-enhet kommer du att få push-meddelanden när något av följande sker:

• En uppgift har tilldelats till dig
  • Någon har kommenterat en uppgift som du har tilldelats eller som du medarbetar på.
  • En uppgift som du samarbetar på märks som slutförd
  • En uppgift som har tilldelats till dig förfaller (skickas vid midnatt samma dag som uppgiften förfaller)
  • Ett meddelande eller en statusuppdatering har lagts upp i ett team eller en arbetsyta som du är medlem i
  • En bilaga läggs till i en uppgift du samarbetar på.

När du väljer Asana-ikonen högst upp på telefonen för att visa dina aviseringar ser du dem grupperade. Använd fingrarna för att zooma in och se mer information eller gå till din Asana-inkorg.

Push-meddelanden är som standard aktiverade.

Hantera push-meddelanden

Tryck på Push-ikonen i kontofliken för att komma åt dina push-meddelanden. I nästa skärm kan du aktivera och inaktivera dina valda push-meddelanden.

Använda Asana offline

Du kan använda Asana för Android offline för att kontrollera dina aviseringar, kommentera uppgifter och meddelanden, ändra slutdatum eller tilldelade personer och slutföra uppgifter när du är på språng.

Du kan använda Asana offline för att:

• Skapa uppgifter, meddelanden eller projekt
  • Tilldelade uppgifter
  • Ställa in slutdatum
  • Lägg till eller ta bort medarbetare
  • Lägga till eller ta bort taggar
  • Lägga till eller ta bort uppgifter från projekt
  • Slutföra uppgifter
  • Ta bort uppgifter
  • Gilla uppgifter, meddelanden eller aviseringar
  • Lägga till eller ta bort kommentarer
  • Bjud in teammedlemmar
  • Arkivera eller avarkivera aviseringar i din inkorg.

Asana offline

När du skapar en uppgift eller lägger till en kommentar offline visas en ljusgrå molnikon bredvid de som ännu inte har synkroniserats. Det här innebär att det bara är du som kan se dem. Dessa ändringar kommer att synkroniseras nästa gång du är online och de uppdaterade uppgifterna, projekten och konversationerna kommer att vara synliga för teamkollegor med relevanta behörigheter.

En räknare längst ned i appen sammanställer de åtgärder du har utfört offline. När du är online igen kommer numret att minska tills alla dina uppdateringar är tillgängliga i Asana och de grå molnikonerna har försvunnit.

Uppgifter och konversationer i ett projekt som aldrig har öppnats i appen är inte synliga offline, men du kan lägga till uppgifter i de här projekten offline.