Arbetsbelastning för portfolio och universell arbetsbelastning

Portfolio arbetsbelastning är tillgänglig på Asana Advanced, Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Business och Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Arbetsbelastning ger en visuell ögonblicksbild av teamets kapacitet och en inblick i vad teamet arbetar med i olika projekt — allt på ett och samma ställe.

Du kan visa arbetsbelastning baserat på antal uppgifter eller insats. Du kan också ställa in kapaciteten för varje team för att snabbt upptäcka om någon har för mycket arbete.

Lär dig att dra nytta av arbetsbelastningen i vår Få insikter med Rapportera virtuell utbildningRegistrera dig nu.

Få åtkomst till arbetsbelastning i portfolior

Klicka på portfolio i sidofältet, välj en portfolio och gå sedan till fliken Arbetsbelastning.

Portfolios

Alla som har tilldelats arbete i de olika projekten i portfolion finns med i användarlistorna.

Skapa en team portfolio för att se ditt team arbete i de olika projekten. Skapa en teamövergripande portfolio för att se alla dina viktiga projekt som delas av flera team.

Anpassade fält

Ställ in anpassade fält enligt prioritet för att få en uppfattning om uppgiftens betydelse.

custom

Filtrera

Filtrera arbetsbelastningsvyn efter roll eller person.

filter
  • Filtrera efter person
  • Sök efter "roll".
  • Spara en vy som standard för alla. Välj Spara layout som standard i den nedrullningsbara menyn bredvid projektets namn.
filter result

Universell arbetsbelastning

Universell arbetsbelastning är tillgänglig på Asana Enterprise och Enterprise+ och tidigare abonnemang på Legacy Enterprise. Gå till vår prissättningssida för mer information.​​

Med universell arbetsbelastning kan du visa den globala kapaciteten i ett team genom att dra data från uppgifter och underuppgifter i alla projekt till en arbetsbelastningsvy. Uppgifter och underuppgifter måste vara tilldelade, ha ett förfallodatum och tillhöra ett projekt för att räknas in i trendlinjen för kapacitet.

Skapa en universell arbetsbelastning

universal workload

Från rapportering:

1. Klicka på + Skapa
  2. Lägg till personer för att se deras arbetsbelastning
  3. Redigera arbetsbelastning genom att klicka på den nedrullningsbara menyn bredvid namnet och välja Redigera uppgifter om arbetsbelastning.

Klicka på delningsknappen i det övre högra hörnet av din arbetsbelastningsvy för att dela din universella arbetsbelastning. Den som tittar på arbetsbelastningsvyn måste ha behörighet att se uppgiften. Annars visas inte uppgiften i arbetsbelastningsvyn.

Filter i universell arbetsbelastning

Screenshot 2023-08-29 at 10.23.05.png

Klicka på Filtrera i arbetsbelastningsvyn. Välj från:

• Slutförandestatus för uppgift
  • Inkludera uppgifter från: Visa uppgifter från ett specifikt projekt, en portfolio, ett team eller hela organisationen.
  • Exkludera uppgifter från: Exkludera uppgifter från specifika team, portfolior, projekt och projekt som ägs av specifika personer.
  • Typ av uppgift: Visa uppgifter, milstolpar och godkännanden.
  • Filter för underuppgifter: Visa underuppgifter i resultaten, eller uteslut underuppgifter från resultaten.
  • Personer: Du kan välja de personer du vill se i din arbetsbelastningsvy och söka efter namn och roll.
  • Dölj projekt: Du kan dölja vissa projekt från att visas i din arbetsbelastning. Men om uppgiften är multi-homed i ett annat projekt kommer den fortfarande att dyka upp.
  • Exkludera uppgifter från specifika projekt: Det här filtret exkluderar alla uppgifter i det valda projektet. Även om de är multi-homed i andra projekt kommer uppgifter inte att dyka upp.

Redigera teamets insats

Visa och redigera insatsen för dina team med arbetsbelastning. Använd timmar, poäng eller procent som arbetsbelastning.

effort
  1. Klicka på ikonen som visar insats
  2. Klicka på Redigera insats

Timmar och poängfördelning

När du väljer timmar eller poäng som ansträngning fördelas de jämnt över de dagar de är fördelade över. Om en uppgift tar mer än en dag att slutföra kommer insatsen att fördelas jämnt över vardagar. Om en uppgift pågår från en fredag till en måndag beräknas den ta 5 timmar på fredagen och 5 timmar på måndagen.

Procentuell fördelning

Bestäm hur många procent av tiden som ska spenderas på en specifik uppgift och fördela den över så många dagar som behövs. Om du planerar att arbeta med en uppgift för 50% av din tid på en vecka, kommer den uppgiften att ta upp 50% av din tid under hela veckan.

Använd startdatum för att redogöra för uppgifter som tar mer än en dag att slutföra.

Helger i arbetsbelastning

Arbetsbelastningen sprider inte ansträngning under helgerna om det inte behövs. Om du har en 10-timmarsuppgift med startdatum måndag och slutdatum söndag tar det 2 timmar per dag under vardagar. Men om en uppgift har ett startdatum på lördag och ett slutdatum på söndag, kommer det att ta 5 timmar per dag.

Visa statistik

Håll muspekaren över en användares diagram för att se hur många uppgifter den personen har slutfört en viss dag.

hover

Håll muspekaren över rubriken för en viss kolumn för att visa det totala antalet uppgifter för flera olika team den dagen. Håll muspekaren över ett namn för att visa det totala antalet uppgifter eller insatser över tid för den personen.

Drill-down-vy

Klicka på pilen intill en person för att få en detaljerad vy över projekt och uppgifter för den personen.

drill

Klicka på projektnamnet för att öppna projektstatusrutan.

Dra och släpp uppgifter

Dra och släpp uppgifter för att planera om eller omtilldela till en annan person i ett projekt.

Workload

• När du omtilldelar uppgifter låser sig kalendern för att undvika misstag. När du är färdig med att omtilldela kan du dra uppgiften för att planera om.
  • Du kan skapa uppgifter i arbetsbelastningsvyn genom att klicka direkt på din arbetsbelastning under tilldelad person, datum och projekt som du vill schemalägga och skriva in ditt uppgiftsnamn. Klicka sedan i uppgiftsdetaljerna för att lägga till ytterligare information.

Använd flera val för att planera om flera på samma gång: håll ned Command-/Ctrl-tangenten och markera alla uppgifter som du vill planera om och/eller omtilldela samtidigt som du håller ned Command-/Ctrl-tangenten.

Zooma

zoom

Klicka på zoom-knappen  för att välja mellan dagar, veckor, månader, kvartal, halvår eller år. Klick på I dag för att snabbt komma till dagens datum.

Använd zoomen för att justera vyn baserat på hur ditt schema för arbete och uppföljning ser ut.

Antal underuppgifter i arbetsbelastningen

Du kan se antalet underuppgifter i en specifik uppgift direkt från arbetsbelastning.

screenshot focusing on subtask count on workload

Antalet underuppgifter visas bredvid uppgiftsnamnet i den detaljerade vyn i arbetsbelastningen.

Vill du lära dig mer? Upptäck alla funktionerna i arbetsbelastning i Asana.