Kalendervy

Visa din projektets kalender för att spåra viktiga deadliner och milstolpar. Du kan även använda team kalendrar för att få en bättre översikt och justera startdatumet för din kalender i dina visningsinställningar.

project calendar

Klicka på fliken Kalender i sidhuvudet i projektet.

Det är bara de uppgifter och underuppgifter med slutdatum som är kopplade till projektet som visas i projektets kalendervy.  Det måste läggas till underuppgifter manuellt i projektet för att de ska synas i projektets kalendervy.

Veckovy

Veckovy för projekt kalender gör det enklare att skapa och konfigurera arbete, så att du kan fokusera på 5-7 dagar i taget snarare än hela månaden med möjlighet att visa helger.

Så här visar du din kalender i veckovyn:

1. Klicka på Månadsvy i sidhuvudet för kalender.
  2. Välj veckovy i den nedrullningsbara menyn.
  3. När veckovyn har valts klickar du på knappen Veckovy igen för växlingsalternativ. Dessa inkluderar Visa helger och Visa flerdagsuppgifter.

Slutföra uppgifter

task complete

Om du vill slutföra en uppgift håller du muspekaren över uppgiftsnamnet och klickar på kryssmarkeringsikonen.

Skapa uppgifter i kalendervy

Klicka på ett tomt datumfält för att skapa en uppgift i en kalender, ange ett uppgiftsnamn och tryck på Retur. Du kan nu också skapa uppgifter i vyn Kalender vecka genom att klicka på knappen+ Lägg till uppgift.

Inline task creation

När uppgiften har skapats kan du klicka på den direkt för att komma åt uppgiftens detaljer.

task details

Därifrån kan du:

1. Lägg till en tilldelad person
  2. Fyll i fälten
  3. Lägg till en beskrivning
  4. Lägg till en underuppgift

Klicka sedan bort från popup-fönstret eller klicka på X längst upp till höger för att avsluta.

För att lägga till en uppgift med knappen+ Lägg till uppgift

1. Du hittar knappen + Lägg till uppgift högst upp till vänster i projektets kalendervy och även längst ner på varje dag i veckovyn.
  2. Klicka på + Lägg till uppgift för att lägga till en ny uppgift.
  3. Lägg till namnet för din uppgift i rutan som dyker upp.
  4. Klicka på uppgiften för att öppna uppgiftsdetaljfönster och lägga till ytterligare detaljer till din uppgift som nämnts ovan.

Ställa in färger på din projekt kalender

Det bästa sättet att ställa in färger på projektets kalender är att skapa anpassade fält och ställa in färger för varje fält. När du sedan ställer in ett anpassat fält i uppgifterna visas denna färg i din kalender.

calendar colors

För att ställa in färger i ditt projekts kalender, klicka på ikonen för färg, och välj ett alternativ från den nedrullningsbara menyn.

Du kan välja Asanas standardinställning som tar hänsyn till andra färger som du redan har valt i Asana eller så kan du ställa in din färg baserat på anpassade fält. När du har valt vilka anpassade fält du vill använda kan du spara vyn så att alla i ditt team ser samma logik för färg när de tittar på projektets kalender.

Kalenderalternativ

En rad olika alternativ är tillgängliga direkt i projektets kalendervy.

calendar options (1).png

Från projektets kalendervy kan du:

1. Återgå till dagens datum
  2. Välj ett datumintervall
  3. Filtrera uppgifter
  4. Dölj och visa helger
  5. Tillämpa färg på din kalender
  6. Se fler åtgärder
  7. Öppna menyn Anpassa
  8. Expandera och minimera upptagna dagar

Spara en kalendervy

Calendar saved views.png

1. För att spara Kalender som din standard projektvy klickar du på trepunktsikonen bredvid fliken Kalender och klickar på Ange som standard.
  2. Du kan filtrera uppgifter och spara den här layouten. Klicka på Spara vy för att spara vyn för alla, eller +Spara som ny flik.

Om du klickar på Spara vy så sparas projektvyn för alla du samarbetar med.

Läs mer om sparade vyer.

Dra och släpp för att ändra slutdatum

drag & drop

Klicka på uppgiften i din kalendervy, håll ned musknappen och flytta uppgiften till det nya slutdatumet.

Antal underuppgifter

Du kan också visa antalet underuppgifter för en särskild uppgift direkt i kalendervyn.

ubtask count

Antalet visas bredvid uppgiftsnamnet i kalendervy.

Mina uppgifter 7 dagars kalendervy

I likhet med projekt har även Mina uppgifter en kalendervy. Visa Mina uppgifters kalender för att hålla koll på viktiga deadliner och kommande uppgifter. Genom att använda kalendervy för 7 dagar kan du omorganisera uppgifter som förfaller dagligen för att alltid se de högst prioriterade uppgifterna först.

my tasks calendar view

I Min uppgift 7 dagars kalendervy kan du:

• Klicka i veckovy för att växla mellan att visa eller inte visa flerdagsuppgifter så att du kan förhindra att långvariga uppgifter stökar till din veckoplanering. Här kan du också beställa din kalender i vecko- och månadsvy samt visa eller dölja helger.
  • Du kan också organisera din kalendervy för att visa alla uppgifter, ej slutförda uppgifter eller slutförda uppgifter genom att klicka på knappen uppgift i ditt verktygsfält.
  • Genom att dra och släppa uppgifter kan du omorganisera uppgifter som förfaller dagligen för att alltid se de högst prioriterade uppgifterna först.
  • Klicka på knappen Ej schemalagda för att få upp ej schemalagda uppgifter (uppgifter som inte har något slutdatum). Det ger dig även tillgång till en minikalender så att du kan snabbt hoppa till ett visst datum. Du kan dra ut uppgifter från sidofältet Ej schemalagda in till veckovyn för att schemalägga uppgifter för specifika dagar.

Letar du efter ett bättre sätt att hantera ditt arbete? Börja med en gratis provperiod av Asana. Prova gratis