Listvy

Asana erbjuder en mängd olika sätt att sortera och filtrera dina uppgifter. Vissa föredrar att ställa in ordningen manuellt, medan andra vill att uppgifterna ska sorteras automatiskt baserat på en funktion såsom slutdatum eller tilldelad person.

Omorganisera uppgifter i ett projekt

drag and drop tasks in list

Dra och släpp uppgifter

Håll muspekaren över uppgiftsnamnet, vänsterklicka och håll ned rutnätsikonen och dra uppgiften upp eller ned i listan.

Det går även att använda kortkommandon för att flytta uppgifter i listan. Välj en uppgift och håll ned command (Mac) eller control (Windows) och någon av upp- eller nedpilarna på tangentbordet.

Projektets verktygsfält

Använd projektets verktygsfält för att anpassa projektvyn.

Ej slutförda eller slutförda uppgifter, eller alla uppgifter

Visa enbart ej slutförda eller slutförda uppgifter, eller visa alla uppgifter.

header

I projektets listvy:

1. Klicka på växlingsikonen.
  2. Välj Ej slutfördaSlutförda eller Alla uppgifter
    .

Filtrera eller sortera dina uppgifter

Anpassa listvyns layout

Klicka på Filtrera i projektets verktygsfält för att anpassa projektets listvy. Använd de föreslagna snabbfiltren, eller klicka på + Lägg till filter för fler alternativ, inklusive möjligheten att filtrera efter anpassat fält.

Frame 629730.png
Klicka på Sortera för att organisera hur uppgifter ska visas. Välj att sortera efter slutdatum, alfabetiskt, eller till och med efter anpassat fältvärde.
Frame 629731 (1).png

Klicka på Spara vy till höger i projektets verktygsfält för att spara önskad projektlayout. Använd den nedrullningsbara menyn för alternativ för att spara vyn som en ny flik om så önskas.

Frame 629732 (2).png

Spara en layout som standard

Du kan spara din föredragna vy som standard så att den öppnas automatiskt varje gång projektet visas. När du har hittat den bästa vyn för ditt projekt kan du spara den som standard. Detta säkerställer att alla som tittar på projektet kommer att se det i standard vyn, men filter och sorteringsalternativ kommer inte att sparas om du inte klickar på Spara vy som visas ovan.

Så här sparar du en layout som standard:

how to save a preferred project view as default.png

1. Klicka på trepunktsikonen intill den valda projektvyn
  2. Klicka på Ställ in som standard

Gruppera efter

Gruppera efter gör projektvyn mer flexibel och hjälper också till att skapa sparade vyer som stämmer överens med dina unika behov. Att kunna gruppera uppgifter efter specifika fält är ett värdefullt sätt att visualisera och planera arbetet.

1. Klicka på Gruppera efter i projektets verktygsfält
  2. Välj vilket fält du vill gruppera efter

Förutom att du kan gruppera efter avsnitt, tilldelad person, slutdatum, anpassade fält (inklusive datumfält) etc., kan du också klicka på trepunktsikonen och välja Visa tomma grupper för att se datumgrupper där det inte finns några uppgifter.

Multifilter

Knappen Ej slutförda/Slutförda/Alla uppgifter kombineras nu med knappen Filter.

Filterknappen  öppnar nu en ny meny som låter dig implementera flera filter samtidigt. Det finns också 3 snabbfilteralternativ som tillämpas omedelbart när de väljs: Ej slutförda uppgifter + tilldelade till migAlla ej slutförda uppgifterAlla slutförda uppgifter.

multi-filter
  1. Du kan nu använda flera filter samtidigt
  2. Det finns tre snabbfilter att välja mellan

Multisortering

Knappen Sortera stöder nu flera sorteringsalternativ samtidigt. När en sortering tillämpas blir knappen Sortera blå på samma sätt som knappen Filter gör när ett filter tillämpas.

multi-sort

I det här exemplet sorteras uppgifterna i listvyn efter både Senast ändrad och tilldelad person

Omvänd sortering

Du kan nu välja i vilken riktning du vill sortera uppgifter, antingen stigande eller fallande.

Reverse sort 1

Sortera uppgifter snabbt genom att klicka på kolumn rubriken i listvyn.

Reverse sort 2

Klicka igen för att vända på sorteringsriktningen.

Lägga till ett fält för medarbetare i listvyn

Du kan nu lägga till ett fält för medarbetare i listvyn. I det här fältet kan du lägga till och ta bort medarbetare direkt från din listvy, utan att behöva öppna uppgiftsdetaljfönster. Detta är ett valfritt fält och kan slås på och av genom att klicka på knappen Dölj som visas i gif-filen nedan.
Add collaborator field.gif

Fält för metadata

Fält för metadata är tillgängliga i projekt i listvyn. Fälten för metadata innehåller information om deras respektive uppgifter. Det är också möjligt att sortera och filtrera uppgifter efter metadatafält.

Med fälten för metadata kan följande information om uppgifter visas:

# Fält för metadata Information som visas
1 Skapad den Den användare som skapade uppgiften.
2 Skapad av Användaren som skapade uppgiften. För uppgifter som skapats av Asana via formulärinlämningar förblir fältet tomt. Den användare som slutför den föregående instansen av en uppgift visas som skapare av den nya instansen.
3 Slutfördes den Det datum då uppgiften slutfördes.
4 Senast ändrad den Det datum uppgiften slutfördes, till exempel när uppgiften omfördelades, anpassade fältvärden ändrades, uppgiften kommenterades eller beskrivningen redigerades.

Vill du lära dig mer? Upptäck alla funktionerna i projektvyer i Asana.