Moms och försäljning

Asanas kunder kommer att debiteras VAT eller GST i vissa jurisdiktioner till följd av lagstiftning som kräver att utländska företag som tillhandahåller digitala tjänster, såsom Asana, ska samla in VAT eller GST.

Vissa jurisdiktioner kräver inte att VAT eller GST ska debiteras när kunderna är registrerade för VAT- eller GST-ändamål. Sådana kunder bör uppge sina VAT- eller GST-registreringsnummer till Asana för att säkerställa att de inte debiteras VAT eller GST.

Observera att ingen av de uppgifter som lämnas här bör betraktas som skatterådgivning, utan en allmän översikt över relevanta skatteregler och krav. Rådgör med din professionella skatterådgivare för skatterådgivning baserat på dina specifika fakta och omständigheter.

Relaterade artiklar

Lägga till ditt momsregistreringsnummer

Du kan lägga till ditt momsummer på ditt konto via fliken Fakturering i adminkonsolen för betalande organisationer och avdelningar, eller fliken Fakturering i teaminställningarna för betalande team.

Så här lägger du till ditt VAT-nummer:

1. Gå till Adminkonsolen för betalande organisationer och avdelningar, eller teaminställningar för betalande team.
  2. Klicka på fliken Fakturering
  3. Välj Lägg till VAT-nummer

Lägg till momsnummer via fliken Fakturering i adminkonsolen som finns tillgänglig i betalande organisationer och avdelningar.

adding

Lägg till momsnummer via fliken Fakturering i Teaminställningar för betalande team.

adding-team

Genom Asana Support

Du kan skapa ett ärende för Asana: s supportteam som sedan kan lägga till momsnumret till Asana kontot för din räkning.

Kontakt för återbetalning

Du kan kontakta Asana supportteam om du vill ha en återbetalning. Observera att Asana endast kommer att återbetala skatt på fakturor som utfärdats under de senaste sextio dagarna.

Vad du kan göra om du har glömt att ange ditt VAT-nummer

Du kan lägga till ditt momsnummer när som helst via fliken Fakturering i adminkonsolen eller teaminställningarna. När du gör det kommer framtida fakturor inte att innehålla moms.

Om du har glömt att ange ditt moms-/GST-nummer och den tillämpliga skattelagstiftningen tillåter ett undantag på grundval av att kunden har ett giltigt moms-/GST-nummer och sedan har debiterats moms-/GST-nummer, kan du kontakta Asana supportteam så får du hjälp. Observera att Asana endast kommer att återbetala skatt på fakturor som utfärdats under de senaste sextio dagarna.

Fördelar med VAT-funktionen

VAT-funktionen kommer att göra det möjligt för användare utanför USA att erhålla undantag från mervärdesskatt (VAT/GST). Olika länder har rätt till olika undantag beroende på var de ligger och vilka krav som gäller för VAT/GST.