Webbformulär och Asana

Använd vår integrering med Google Formulär för att samla in formulär från webbformulär till projekt i Asana.

Användningsförslag

Samla information från människor utanför företaget:

• Hämta in försäljningsleads på företagets webbplats och hantera dem i Asana.
  • Samla in supportärenden från användare.
  • Samla in ordrar eller förfrågningar.
  • Hantera eller kategorisera en lista över evenemangsdeltagare.
  • Använd formulär på en sida för jobbansökningar och hantera ansökningarna i Asana.
  • Samla in namn på personer som är intresserade av att utföra användarundersökningar eller betatestning.

Samla information från teamet eller företaget:

• Få in detaljerade uppgifter om buggar för att spåra fel/problem.
  • Samla in strukturerad information från anställda - till exempel kontaktinformation.
  • Bygg ett system för insamling av anställningsrekommendationer.
  • Samla in formulärfeedback som alla i teamet kan skicka in.
  • Skapa en ”förslagslåda” för teamet.

Google Formulär

Använd Asana e-post integrering för att skicka vidare svar från Google formulär till projekt i Asana.

Konfiguration

Installera tillägget e-post aviseringar för formulär för Google formulär.

forms setup

Skapa en ny regel i Google formulär:

1. Klicka på pusselikonen och välj e-post aviseringar för formulär
  2. I popupfönstret väljer du Skapa avisering via e-post
  3. Ange namn och e-postadress för avsändaren
  4. Ange e-postadressen för ditt projekt i Asana
  5. Klicka på ”Continue”

Avsändarens e-postadress måste vara kopplad till ett Asana -konto som har åtkomst till projektet.

Skicka formulärinlämningar till ditt Asana projekt:

1. Ange e-postmeddelandets ämnesrad. Ämnesraden blir uppgiftens titel
  2. Ange e-postmeddelandets text. Lägg till alla svar inom klammerparanteser för att automatiskt lägga till varje svar i texten
  3. Klicka på Skapa regel

Använd den nedrullningsbara menyn + Lägg till för att infoga moduldata från svaret i ämnesraden eller texten i din e-post.

När du har skapat den här regeln läggs en uppgift till i projektet för varje gång ett formulär besvaras.