Samlingar

Tillgänglig på Asana Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Legacy Enterprise.

Gå till vår prissättningssida för mer information.

Samlingar är alla kombinationer av regler, fält, avsnitt och uppgiftsmallar som kan användas i flera projekt åt gången. Varje gång du redigerar eller uppdaterar ett paket kommer dessa ändringar att återspeglas i alla projekt som använder det specifika paketet. Med samlingar kan du standardisera processer i stor skala, spara tid och bibehålla enhetlighet.

Relaterade artiklar

Skapa ett paket

Create a bundle 1.gif

För att skapa ett paket:

1. Navigera till ditt projekt och öppna menyn Anpassa
  2. Klicka på Samlingar under avsnittet Lägg till
  3. Härifrån kan du klicka på Skapa paket för att skapa ditt eget paket eller använda ett från samlingar galleriet.
  4. Du kan också klicka på trepunktsikonen högst upp i menyn Anpassa och välja Generera paket från projekt för att skapa ett paket med projektets befintliga arbetsflöde.

Skapa ditt eget paket

create your own bundle

Så här skapar du ditt eget paket:

1. Klicka på Skapa samling
  2. Lägg till ett namn och en detaljerad beskrivning av samlingen
  3. Lägg till avsnitt för att organisera uppgifterna i faser, kategorier etc.
  4. Lägg till anpassade fält för att spåra det som är viktigt
  5. Lägg till regler för att automatisera ditt projekt eller din process
  6. Lägg till uppgiftsmallar för att standardisera uppgifter
  7. Klicka på ”Continue”
  8. I fliken panel kan du lägga till paketet till alla projekt

Alla samlingar du skapar läggs automatiskt till i din organisations galleri med delade samlingar.

För att enkelt hitta samlingar i framtiden och upprätthålla konsekvens i din domän, använd en tydlig namngivningskonvention (dvs. [team A] _ Intake flow) för varje team samlingar. Inkludera en kortfattad beskrivning för samlingen så att andra vet hur man använder den.

add field

De anpassade fälten du skapar kan vara globala eller lokala i samlingen, vilket gör att fältet kan användas på alla projekt som samlingen är på men inte läggs till i fältbiblioteket.

Skapa ett paket med hjälp av projektets arbetsflöde

Du kan skapa ett paket med projektets arbetsflöden. Med andra ord kommer den att kopiera alla befintliga avsnitt, fält, regler och uppgiftsmallar som projektet redan har. Det här alternativet stängs dock av om objekt i din anpassningsmeny är trasiga eller inte visas om ett paket redan är kopplat till projektet.

Generate a bundle.gif

Om du lägger till samma projekt som ett paket genererades från kan du skapa dubbla avsnitt, regler eller uppgiftsmallar för det projektet. Ta bort de ursprungliga objekten om du vill att paketet ska hantera arbetsflödet för det nuvarande projektet.