Dela och begränsa åtkomst till team

I Asana är det sammanhanget som definierar åtkomsten till ett team och det finns några olika inställningar som påverkar vem som kan få åtkomst till ett team, dess öppna projekt och meddelanden från team.

Relaterade artiklar 

Dela ett team

Team som kräver medlemskap genom förfrågan

Det finns två sätt att dela ett team som kräver medlemskap genom förfrågan:

  1. Bjuda in nya team medlemmar - om du bjuder in någon till ett team som kräver medlemskap genom förfrågan får den personen åtkomst till det team ets öppna projekt och team meddelanden.
  2. Ändra så att teamet blir ett öppet team - att ändra teamet till ett öppet team innebär att alla organisationsmedlemmar automatiskt får åtkomst till teamets öppna projekt och team meddelanden utan att behöva godkännas. Organisationsgäster kan inte gå med i eller ens se ett öppet team i sidofältet.
tp5and7.png

Det finns två sätt att bjuda in någon till ett team som kräver medlemskapsförfrågan:

  1. Klicka på + -ikonen i sidhuvudet.
  2. Klicka på + -ikonen i sidofältet och klicka på Bjud in teamkollegor
tp6.png

För att byta till ett öppet team:

Navigera till fliken inställningar i team inställningar och välj Öppet för organisation, klicka sedan på knappen Uppdatera team.

Privat team

Det finns tre sätt att dela ett privat team:

  • Bjuda in nya team medlemmar - om du bjuder in någon till ett privat team får den personen åtkomst till teamets öppna projekt och team meddelanden.
  • Ändra till ett medlemskap genom förfrågan team - att ändra till ett medlemskap genom förfrågan team innebär att alla organisationsmedlemmar kan begära att gå med i detta team från deras sidofält, men deras ansökan måste godkännas innan de kan få tillgång till det team ets öppna projekt och team meddelanden. Gäster i en organisation kan inte ansöka om medlemskap eller se ett team som kräver medlemskapsförfrågan i sidofältet.
  • Ändra så att teamet blir ett öppet team - att ändra teamet till ett öppet team innebär att alla organisationsmedlemmar automatiskt får åtkomst till teamets öppna projekt och team meddelanden utan att behöva godkännas. Organisationsgäster kan inte gå med i eller ens se ett öppet team i sidofältet.
tp5and7.png

Det finns två sätt att bjuda in någon till ett privat team:

  1. Klicka på + -ikonen i sidhuvudet.
  2. Klicka på + -ikonen i sidofältet och klicka på Bjud in teamkollegor
tp8.png

Så här ändrar du till ett team som kräver medlemskap genom förfrågan:

Navigera till fliken inställningar i team inställningar och välj medlemskap genom förfrågan, klicka sedan på knappen Uppdatera team.

tp6.png

För att byta till ett öppet team:

Navigera till fliken inställningar i team inställningar och välj Öppet för organisation, klicka sedan på knappen Uppdatera team.

Öppet team

Alla medlemmar i en organisation kan söka efter och gå med i öppna team utan godkännande. Organisationsgäster måste få en inbjudan till ett öppet team för att få åtkomst till det.

  • Bjuda in organisationsgäster - om du bjuder in en organisationsgäst till ett öppet team får gästen åtkomst till teamets öppna projekt och meddelanden från ett öppet team.
tp5and7.png

Det finns två sätt att bjuda in någon till ett öppet team:

  1. Klicka på + -ikonen i sidhuvudet.
  2. Klicka på + -ikonen i sidofältet och klicka på Bjud in teamkollegor

Begränsa åtkomst till ett team

Begränsa åtkomst till ett team som kräver medlemskap genom förfrågan

Det finns fyra sätt att begränsa åtkomst till ett team som kräver medlemskap genom förfrågan:

  • Neka någons begäran om att gå med i team.
  • Ta bort en befintlig team medlem - att ta bort någon från ett medlemskap genom förfrågan team kommer att ta bort deras tillgång till alla projekt som team, både öppna och privata, samt team meddelanden.
  • Ändra så att team blir privat - om du ändrar till ett privat team innebär det att andra organisationsmedlemmar inte längre kan ansöka om att gå med i detta team från sidofältet.
  • Kräv godkännande av team admin - ett team admin kan kräva att alla inbjudningar till team först måste godkännas. Detta är endast tillgängligt för Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Legacy Enterprise kunder.
 

För att neka åtkomst:

Navigera till teaminställningar från namnet på ditt team i sidofältet. Om någon har ansökt om att gå med i vårt team kommer Godkänn pågående medlemmar att visas.

Klicka på Neka för att neka personen åtkomst till team.

 

Så här tar du bort en team medlem:

Navigera till fliken medlemmar i team inställningar, håll muspekaren över team medlemmens namn och klicka på knappen Ta bort från team.

Settings - Overlay (1).png

För att byta till ett privat team:

Navigera till fliken inställningar i team inställningar och välj Privat, klicka sedan på knappen Uppdatera team.

Privat team

Det finns två sätt att begränsa åtkomst till ett privat team eftersom åtkomst till privata team endast ges till de som har bjudits in.

  • Ta bort team medlemmar - att ta bort någon från ett privat team kommer att ta bort deras tillgång till alla projekt som team, både offentliga och privata, samt team meddelanden.
  • Kräv godkännande av team admin - ett team admin kan kräva att alla inbjudningar till team först måste godkännas. Detta är endast tillgängligt för Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Legacy Enterprise kunder. 

Så här tar du bort en team medlem:

Navigera till fliken medlemmar i team inställningar, håll muspekaren över team medlemmens namn och klicka på knappen Ta bort.

Öppet team

Det finns fyra sätt att begränsa åtkomst till ett öppet team:

  • Ta bort organisationsgäster - om du tar bort organisationsgäster från ett öppet team förlorar de åtkomst till projekt (både öppna och privata projekt) och meddelanden från team.
  • Ändra till ett team som ansöker om medlemskap - att ändra till ett team som ansöker om medlemskap innebär att alla organisationsmedlemmar kan ansöka om att gå med i detta team från sidofältet, men deras ansökan måste godkännas innan de kan få tillgång till teamets öppna projekt och meddelanden från team.
  • Ändra till ett privat team - om du ändrar till ett privat team innebär det att andra organisationsmedlemmar inte längre kan ansöka om att gå med i detta team från sidofältet eller ens söka efter ett team.
  • Kräv godkännande av team admin för gäster - ett team admin kan kräva att alla gästinbjudningar till team först måste godkännas. Detta är endast tillgängligt för Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Legacy Enterprise kunder.
Settings - Overlay (1).png

Så här tar du bort en team medlem:

Navigera till fliken medlemmar i team inställningar, håll muspekaren över team medlemmens namn och klicka på knappen Ta bort.

Tekniskt sett kan du ta bort en organisationsmedlem från ett öppet team, men eftersom teamet är öppet går det att helt enkelt bli medlem igen utan att behöva godkännande för åtkomst till teamets öppna projekt och teammeddelanden.

Så här ändrar du till ett team som kräver medlemskap genom förfrågan:

Navigera till fliken inställningar i inställningar för team och välj medlemskap genom förfrågan, klicka sedan på knappen Uppdatera team.

tp10.png

För att byta till ett privat team:

Navigera till fliken inställningar i team inställningar och välj Privat, klicka sedan på knappen Uppdatera team.

Var denna artikel till hjälp?

Thanks for your feedback