Desktop-app van Asana

Asana voor Desktop plaatst Asana daar waar je het nodig hebt door de app uit de zee van tabbladen te vissen en je te helpen je werk moeiteloos vast te leggen. Doordat deze app de afleiding uit de weg ruimt, lukt het je makkelijker in een flow te komen en heb jij de controle over je werkomgeving.

De Asana voor Desktop-app is beschikbaar op zowel Mac als Windows (maar wordt niet ondersteund door Linux). Hij kan hier gedownload worden. Alle acties en functies die beschikbaar zijn in de browserversie van Asana, zijn ook beschikbaar in de desktopversie. Asana voor desktop is compatibel met macOS 10.15 (Catalina) en Windows 10 of later.

Ontdek gratis de betaalde functies van Asana. Begin vandaag nog met een gratis proefversie van Asana.

Inloggen via de desktop-app

Zodra je de Asana voor Desktop-app hebt gedownload, kun je er met je Asana-inloggegevens op inloggen.

Allereerst open je Asana voor Desktop, voer je je e-mailadres in en meld je je aan bij Asana.

log in 1

Vervolgens wordt u naar uw browser gebracht om uw inloggegevens te verifiëren.

log in 2

Klik ten slotte op Asana openen om Asana op uw desktop-app te openen.

log in 3

Meldingen van het systeemeigen besturing

De computer-app maakt gebruik van de meldingen van het besturingssysteem, als weerspiegeling van browsermeldingen qua functionaliteit.

Zodra u de computerversie van Asana geïnstalleerd hebt, wordt u gevraagd om toegangslinks in de computer-app te openen. Je kunt altijd of eenmalig in Asana openen, of annuleren en de link in je browser openen.

App links

Rechtsklik-functionaliteit

Rechtsklikken is gestroomlijnd om alleen Asana-toepassingen te omvatten.

Desktop - 2023-08-08T150932.686.png

Bovenste balk en geschiedenis

De bovenste balk van je Asana voor Desktop-app is meer gericht op enkele belangrijke navigatie-acties. Met de functie Geschiedenis heb je ook toegang tot je 15 meest recente pagina 's.

Top Bar and History

Pictogram desktop-app

We hebben een pictogram voor de desktop-app gelanceerd om je te helpen tijd vrij te houden voor werk dat al je aandacht verdient en om je volgende taak gemakkelijker te kunnen identificeren.

Het pictogram van de desktop-app op Mac

Mac-gebruikers zien het pictogram van de desktop-app in de menubalk verschijnen.

Gebruik het pictogram van de Desktop-app op Mac:

1. Navigeer naar de menubalk in de rechterbovenhoek
  2. Klik op het pictogram om het venster Mijn taken te openen

Windows Desktop-app pictogram

Voor Windows-gebruikers verschijnt het pictogram van de desktop-app in het systeemvak.

Gebruik het pictogram van de Desktop-app op Windows:

1. Navigeer naar het systeemvak in de rechterbenedenhoek
  2. Klik op het pictogram om het venster Mijn taken te openen

Mijn taken

Wanneer je op het pictogram klikt opent zich Mijn taken die de belangrijkste taken toont op basis van hun vervaldatums.

Je kunt taken als voltooid markeren zonder het venster Mijn taken te verlaten. Je kunt ook rechtstreeks binnen Mijn taken nieuwe taken maken, of door de volgende snelkoppelingen te gebruiken: [Shift] + [CMD] + [+] op Mac, of [Shift] + [Ctrl] + [+] op Windows. Houd er rekening mee dat sommige sneltoetsen misschien niet werken als u een niet-Engels toetsenbord gebruikt.

App-versie controleren

Om u te helpen op de hoogte te blijven, kunt u de Huidig versie van de Asana for Desktop app die u hebt geïnstalleerd controleren.

U kunt dit op zowel Mac als Windows als volgt doen:

Desktop app version.png

1. Open de Asana Desktop app
  2. Klik op uw profielfoto rechtsboven
  3. Ga naar Instellingen.
  4. Onder het tabblad Algemeen vindt u de Huidig Asana app versie onder About Desktop

Als alternatief kunt u de versie van de desktop-app op de volgende manieren controleren:

Op Mac

image (62).png

1. Open de Asana voor Desktop app
  2. Selecteer Asana in de menubalk
  3. Klik op Over Asana

U kunt dan de versie van de geïnstalleerde desktop-app bekijken.

Op Windows

1. Ga naar Instellingen.
  2. Apps selecteren
  3. Zoek Asana in je lijst met apps

U kunt de versie van de Asana desktop-app zien die u hebt geïnstalleerd en ook de datum waarop deze is geïnstalleerd.

Onderbrekingen beheren

Maak voortgang met het werk dat het belangrijkst is, zonder onderbrekingen. Als je klaar bent om in een belangrijke taak te duiken, kies je die uit de lijst Mijn taken en stel je een timer in. We raden de Pomodoro-techniek aan: 25 minuten concentratie, gevolgd door een pauze van 5 minuten.

Op Mac

My priorities Mac

Do Not Disturb Mac

Op Windows

My priorities Windows

Do Not Disturb Windows

Terwijl de timer loopt, worden je Asana-meldingen gepauzeerd. Als je klaar bent, voltooi je de taak, of verlaat je hem door op de punten rechtsboven te klikken.

Minimaliseren

Minimize Mac

Minimize Windows

Minimaliseer de timer door op een ander venster op je desktop te klikken.

Op zoek naar een betere manier om je werk te beheren? Begin met een gratis proefperiode van 30 dagen met Asana. Probeer het gratis