De basisbeginselen van Android

Met Asana voor Android kunt u aan uw taken werken en verbonden blijven met uw teamgenoten.

Gerelateerde artikelen

Vanaf je Android-apparaat heb je toegang tot je mijn taken, projecten, inbox, portfolio 's en zoeken. De web- en Android-apps worden in realtime bijgewerkt, dus je taken en berichten worden automatisch gesynchroniseerd ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

Download Asana voor Android uit de Google Play Store.

De Android-app van Asana is compatibel met Android-versie 9.0 en later.

Registreren en inloggen

Registreer voor een nieuw account

Als u Asana voor de eerste keer gebruikt, kunt u zich registreren met elk Google-account dat is ingelogd op uw Android-apparaat of met uw e-mailadres.

Zodra u uw account hebt geverifieerd, kunt u inloggen via de Android-app of op uw computer met behulp van een van de browsers die we ondersteunen.

Inloggen op uw account

Als u al een account heeft, kunt u op dezelfde manier op uw account op de Android-app inloggen als u dat op uw computer zou doen.

Tik op de inlogpagina op Inloggen met Google om in te loggen met Google SSO of tik op Inloggen om in te loggen met uw wachtwoord of via SAML

Inloggen via SAML

Als u lid bent van een Enterprise organisatie met SAML ingeschakeld, kunt u inloggen door op Inloggen te tikken en alleen uw e-mailadres in te voeren. Het wachtwoordveld kunt u leeg laten. Dit stuurt u door naar de IDP-loginpagina of app van uw bedrijf.

Inloggen met Google

Tik op Inloggen met Google om in te loggen via Google SSO. U kunt met elke Google-account inloggen die is gekoppeld aan uw Android-apparaat.

Interface

Je wordt naar je lijst met Mijn taken gebracht wanneer je voor het eerst op je account inlogt.

interface 1

Vanuit het scherm Mijn taken kunt u:

1. Op de vervolgkeuzepijl tikken voor toegang tot de Mijn taken Agenda of uw Gebruikersprofiel bewerken
  2. De sorteerweergave van uw Mijn taken wijzigen
  3. Ga naar uw Startpagina
  4. Toegang tot uw inbox
  5. De zoekfunctie gebruiken
  6. Navigeer naar uw account

Startpagina

Tik op het pictogram Startpagina op het scherm om de Startpagina te openen.

Homepage 2

Op uw startpagina kunt u het volgende doen:

1. Schakelen tussen uw Projecten en portfolio 's
  2. Navigeren naar uw FavorietenRecent of Alle projecten
  3. Schakelen tussen lijst- of bordweergave
  4. Een nieuw project maken

Account

Uw profiel weergeven

Tik in uw account-scherm op de melding Profiel weergeven om uw profiel weer te geven.

view profile

view or edit account 2

Vanaf het scherm Profiel bekijken kunt u:

1. Uw profiel bewerken
  2. Laten zien dat u niet aanwezig bent
  3. Door u gemaakte of aan u toegewezen taken bekijken

Uw profiel bewerken

Tik in het scherm Profiel weergeven op het pictogram met het potlood om uw profiel te bewerken.

edit user profile

Vanaf het scherm Gebruiker profiel bewerken kunt u:

1. Upload/wijzig uw profielfoto
  2. Uw profielnaam bewerken
  3. Aangeven of u op vakantie bent of niet
  4. Huidig rol wijzigen
  5. Huidig departement wijzigen
  6. Uw 'Over u' -sectie bewerken

Uitloggen uit Asana

Om uit te loggen uit Asana klikt u in uw dashboard op het tabblad Account. Vervolgens scrolt u naar de onderkant van de pagina en tikt u op Uitloggen.

Pushmeldingen

Als je meldingen voor je Android-apparaat hebt ingeschakeld, zal je pushmeldingen ontvangen voor de volgende acties:

• Er werd een taak aan u toegewezen
  • Een reactie werd gepost op een taak die aan jou is toegewezen of waar jij medewerker van bent
  • Er werd een taak waar u medewerker van bent als voltooid gemarkeerd
  • Er vervalt een taak die aan u is toegewezen (wordt rond middernacht van de dag van de vervaldatum van de taak verzonden)
  • Een bericht of statusupdate werd gepost in een team of werkruimte waartoe jij behoort
  • Er werd een bijlage toegevoegd aan werk waar u medewerker van bent

Als u het Asana-pictogram bovenaan het scherm van uw telefoon selecteert om uw meldingen te bekijken, zult u zien dat ze gebundeld zijn. Knijp en vouw ze uit om meer informatie te zien, of tik door naar uw Asana-inbox.

Pushmeldingen zijn standaard ingeschakeld.

Uw pushmeldingen beheren

Tik in uw account-tabblad op het pictogram Push om de besturingselementen voor uw pushmeldingen te openen. In het volgende scherm kunt u de geselecteerde pushmeldingen in- en uitschakelen.

Asana offline gebruiken

U kunt Asana voor Android offline gebruiken om onderweg uw meldingen te controleren, op taken en berichten te reageren, vervaldatums of verantwoordelijken te wijzigen, en taken te voltooien.

Gebruik Asana offline voor:

• Taken, berichten of projecten aanmaken
  • Taken toewijzen
  • Vervaldatums instellen
  • Medewerkers toevoegen of verwijderen
  • Tags toevoegen of verwijderen
  • Het toevoegen aan of verwijderen van taken uit projecten
  • Taken voltooien
  • Taken verwijderen
  • Taken, berichten of meldingen liken
  • Reacties toevoegen of verwijderen
  • Teamgenoten uitnodigen
  • Archiveer verhalen in uw inbox of maak het archiveren ongedaan

Asana offline

Wanneer u offline een taak maakt of een reactie toevoegt, verschijnt er een lichtgrijs wolk pictogram naast de taken die nog niet gesynchroniseerd zijn. Dit betekent dat ze momenteel alleen voor u zichtbaar zijn. Deze wijzigingen worden gesynchroniseerd wanneer u de volgende keer online bent en de bijgewerkte taken, projecten en gesprekken zijn zichtbaar voor teamgenoten met de relevante machtigingen.

Een teller onderaan de app telt de acties die je offline hebt uitgevoerd. Wanneer u weer online bent, telt het aantal updates in behandeling af totdat al uw updates live zijn in Asana. Dan zullen ook de grijze wolk-pictogrammen verdwijnen.

Taken en gesprekken binnen een project die nog nooit eerder op uw app zijn geopend, zullen niet offline zichtbaar zijn, maar u kunt wel offline taken aan deze projecten toevoegen.