Tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie (2FA) is een vaak gebruikte, extra beveiligingslaag die u kunt toevoegen aan uw online accounts. Het inschakelen van tweestapsverificatie betekent dat Asana bij uw identificatie zal vragen om een extra code, naast e-mail en wachtwoord.

Gerelateerde artikelen

Deze code wordt gegenereerd door een authenticator-app (bijv. Duo, Authy, Microsoft Authenticator) die u op uw telefoon kunt installeren.

2FA inschakelen

Om toegang te krijgen tot uw 2FA-instellingen, navigeert u naar Mijn Instellingen.

2FA

Klik op het tabblad Account op Authenticatie in twee stappen.

Enable or disable 2FA

Vervolgens wordt u gevraagd om uw wachtwoord te verifiëren.

password

Vervolgens wordt u gevraagd een QR-code te scannen.

QR code

Voer ten slotte de code in die door uw authenticatie-app is gegenereerd en klik op Inschakelen.

QR code 2

2FA uitschakelen

Om 2FA uit te schakelen, klikt u op Mijn Instellingen en navigeert u naar het tabblad Account. Klik dan op Tweestaps Authenticatie.

disabling 2FA 1

Voer vervolgens uw Asana wachtwoord in en klik op Uitschakelen.

disabling 2FA 2

2FA wordt dan uitgeschakeld.

2FA off

Inloggen met 2FA

Eenmaal ingeschakeld, moet u 2FA gebruiken wanneer u inlogt op uw account.

Klik eerst op Inloggen op de startpagina van Asana.

log in 1

Voer vervolgens uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Inloggen.

log in 2

Gebruik vervolgens uw code gegenereerd door uw authenticatie-app en klik op Doorgaan.

log in 3

Inloggen met 2FA op mobiel

Zodra 2FA is ingeschakeld, moet u deze gebruiken wanneer u inlogt via uw mobiele apparaat.

Voer eerst uw e-mailadres in en klik op Doorgaan met e-mail om in te loggen.

mobile 1

Voer vervolgens uw wachtwoord in en klik op Inloggen.

mobile 2

Gebruik ten slotte de code die door uw authenticatie-app is gegenereerd en klik op Doorgaan.

mobile 3

Problemen met aanmelden met 2FA?

Als u problemen ondervindt bij het inloggen met 2FA nadat deze is ingeschakeld, neem dan contact op met ondersteuning.

2FA opnieuw instellen door beheerder

Beschikbaar op Asana Enterprise en Enterprise+ niveaus, evenals legacy tier Legacy Enterprise.

Via de beheerdersconsole kunnen beheerders bekijken of 2FA is ingeschakeld voor een lid. Ze kunnen 2FA ook uitschakelen voor een specifieke account. Dit is handig als een lid zijn 2FA-apparaat kwijt is en weer toegang moet krijgen.

Om veiligheidsredenen mogen beheerders 2FA alleen opnieuw instellen als het lid tot geen enkel ander domein behoort.

Om de 2FA-instellingen voor een lid te bekijken, navigeer je naar het tabblad Leden van de beheerdersconsole. Klik daar op Profielinstellingen bewerken.

Admin 1

Ga in het volgende venster naar het tabblad Beveiliging en scroll omlaag naar Authenticatie met twee factoren

Admin 2