Agendaweergave

Bekijk de agenda van uw project om belangrijke deadlines en mijlpalen binnen dat project in de gaten te houden. Je kunt ook team kalenders gebruiken voor een beter overzicht en je kunt de startdatum van je agenda aanpassen in je weergave-instellingen.

project calendar

Klik vanuit het project op het tabblad Agenda in de koptekst.

Alleen taken en subtaken met vervaldatums die aan het project zijn gekoppeld, zullen op de agendaweergave van het project verschijnen. Subtaken moeten handmatig aan het project worden toegevoegd om op de agendaweergave te verschijnen.

Weekweergave

De weekweergave van de Project agenda maakt het gemakkelijker om werk te maken en in te stellen, zodat u zich kunt concentreren op 5-7 dagen per keer in plaats van de hele maand met de optie om het weekend weer te geven.

Om uw agenda in weekweergave te bekijken:

1. Klik op Maandweergave in de koptekst van de agenda.
  2. Kies Weekweergave in het vervolgkeuzemenu.
  3. Zodra de weekweergave is geselecteerd, klikt u opnieuw op de knop Weekweergave voor de schakeloptie. Deze omvatten weekenden weergeven en taken van meerdere dagen weergeven.

Taken voltooien

task complete

Om een taak te voltooien, beweegt u met de muis over de naam van de taak en klikt u op het pictogram met het vinkje.

Maak taken in agendaweergave

Om een taak in een agenda te maken, klikt u op de lege ruimte op een datum, voert u de naam van de taak in en drukt u op enter. Je kunt nu ook taken maken in de weekweergave van de Agenda door te klikken op de knop + Taak toevoegen.

Inline task creation

Als de taak eenmaal is aangemaakt, kun je er direct op klikken om de details ervan te bekijken.

task details

Van hieruit kunt u:

1. Een verantwoordelijke toevoegen
  2. Vul de velden in
  3. Beschrijving toevoegen
  4. Een subtaak toevoegen

Klik dan weg van de pop-up of klik op de X rechtsboven om af te sluiten.

Een taak toevoegen met de knop + Taak toevoegen

1. U vindt de knop + Taak toevoegen linksboven in de agendaweergave van uw project en ook onderaan elke dag in de weekweergave.
  2. Klik op de knop + Taak toevoegen om een nieuwe taak toe te voegen.
  3. Voeg uw taaknaam toe in het vak dat verschijnt.
  4. Klik op de taak om het Deelvenster met taakdetails te openen en meer details aan uw taak toe te voegen, zoals hierboven vermeld.

Kleuren instellen voor je project agenda

De beste manier om kleuren in te stellen op project agenda is door aangepaste velden te maken en kleuren in te stellen voor elk veld. Wanneer u dan een waarde voor een aangepast veld instelt op taken, kunt u die kleur zien op uw agenda.

calendar colors

Om kleuren in te stellen in de agenda van je project, klik je op het pictogram Kleur, en kies je een optie uit het vervolgkeuzemenu.

U kunt kiezen voor Asana Standaard, die de kleuren gebruikt die u in Asana hebt ingesteld, of u kunt uw kleur logica instellen op basis van aangepaste velden. Zodra u gekozen hebt welk aangepast veld u wilt gebruiken, kunt u die weergave voor iedereen opslaan, zodat uw hele team dezelfde logica in kleur te zien krijgt als ze de agenda van het project bekijken.

Opties voor agenda

U krijgt een waaier van verschillende opties direct in de agendaweergave van het project.

calendar options (1).png

Vanuit de agendaweergave van het project kunt u:

1. Terugkeren naar de datum van vandaag
  2. Selecteer een datumbereik
  3. Taken filteren
  4. Weekenden verbergen en weergeven
  5. Pas kleur toe op je agenda
  6. Meer acties zien
  7. Open het menu Aanpassen
  8. Uitvouwen en samenvouwen van drukke dagen

Een agendaweergave opslaan

Calendar saved views.png

1. Om Agenda op te slaan als je Standaard projectweergave, klik je op het driepunten-pictogram naast het tabblad Agenda en klik je op Instellen als Standaard.
  2. Je kunt taken filteren en deze indeling opslaan. Klik op Weergave opslaan om de weergave voor iedereen op te slaan, of op +Opslaan als een nieuw tabblad.

Als u op Weergave opslaan klikt, wordt deze projectweergave opgeslagen voor iedereen waarmee u samenwerkt.

Lees meer over opgeslagen weergaven.

Vervaldatum wijzigen met slepen en neerzetten

drag & drop

Klik en houd de taak vast op uw agendaweergave en verplaats deze naar de nieuwe vervaldatum.

Aantal subtaken

U kunt ook het aantal subtaken van een bepaalde taak rechtstreeks vanuit uw agendaweergave bekijken.

ubtask count

Het aantal subtaken verschijnt naast de taaknaam in de agendaweergave.

Mijn taken 7-daagse agendaweergave

Naast projecten heeft je Mijn taken ook een agendaweergave. Bekijk je Mijn taken agenda om je eigen deadlines en aankomende taken bij te houden. Met de 7-daagse agendaweergave kun je de taken die elke dag vervallen herschikken, zodat de taken met de hoogste prioriteit bovenaan staan.

my tasks calendar view

In de 7-daagse agendaweergave van Mijn taak kunt u:

• Klik in de weekweergave om meerdaagse taken in en uit te schakelen om te voorkomen dat langlopende taken je wekelijkse planning overbelasten. Hier kun je ook je agenda sorteren op weekweergavemaandweergave en weekenden weergeven of verbergen.
  • U kunt ook uw agendaweergave organiseren om alle taken, onvolledige taken of voltooide taken weer te geven door op de knop Taak op uw werkbalk te klikken.
  • Door taken te slepen en neer te zetten, kun je de volgorde van de taken die elke dag vervallen aanpassen, zodat de taken met de hoogste prioriteit bovenaan staan.
  • Klik op de knop Ongepland om ongeplande taken (taken die geen vervaldatum hebben) weer te geven. Hiermee heb je ook toegang tot een kleine agenda, zodat je snel naar specifieke datums kunt springen. U kunt taken uit de zijbalk Ongepland naar de weekweergave slepen om taken voor specifieke dagen te plannen.

Op zoek naar een betere manier om je werk te beheren? Begin met een gratis proefversie van Asana. Probeer het gratis