Project overzicht tabblad

In de sectie Project roles van je projectoverzicht kun je gemakkelijk de projecteigenaar voor je project zien, en rollen toewijzen zoals ApproverContributor of een andere rol van je keuze. U hoeft niet te selecteren uit vooraf bepaalde rollen.

Rollen bewerken en toevoegen

Om de rol van een projectlid te bewerken, klikt u op de vervolgkeuzelijst naast de naam van het lid.

How to edit project roles.png

Vanuit het vervolgkeuzemenu kunt u:

1. De rol toevoegen of wijzigen
  2. Het lid instellen als de projecteigenaar
  3. Het lid verwijderen uit het project

Belangrijkste bronnen

Voeg gemakkelijk bestanden van uw computer, Dropbox, Google Drive of OneDrive/Sharepoint toe vanuit uw projectoverzicht.

Om een bestand bij te voegen, klikt u op het paperclip-pictogram.

key resources

Een projectbriefing maken

Door een projectbriefing toe te voegen kun je het wat en waarom van het project aan je team uitleggen.

Om een projectbriefing toe te voegen, klik je op het pictogram Projectbriefing maken onder de sectie Belangrijkste middelen van je projectoverzicht.

Vervolgens voegt u meer context toe door meer details in te vullen. U kunt ook de Voorgestelde inhoud in de rechter zijbalk gebruiken.

project brief 2

+ pictogram

Gebruik het + pictogram in je projectbriefing om snel team leden, taken, projecten of portfolio 's te @vermelding of links, emoji' s, sectie-einden, tabellen, afbeeldingen of media in te voegen.

+ icon

Werkbalk

Met de projectbriefing-werkbalk kun je tekst opmaken en team leden, taken, projecten of portfolio 's @vermelding geven of links, emoji' s, sectie-einden, afbeeldingen of media invoegen.

toolbarEen bestaande projectbriefing bewerken

Om een bestaande projectbriefing te bewerken, klik je op het pictogram met het potlood.

Afbeeldingen en media toevoegen aan je projectbriefing

Afbeeldingen toevoegen

Je kunt eenvoudig afbeeldingen toevoegen aan je projectbriefing.

adding images

Om afbeeldingen toe te voegen aan je projectbriefing:

1. Klik op het + pictogram
  2. Afbeelding selecteren

Media toevoegen

Om media van Adobe XD, Canva, Figma, InVision, InVision Freehand, Looker, Loom, Lucidchart, Miro, Vimeo, Whimsical, Wistia of YouTube aan je projectbriefing toe te voegen, klik je op het pictogram Media in je werkbalk.

adding media 1

Om media toe te voegen aan je projectbriefing:

1. Klik op het + pictogram
  2. Selecteer één van de Media-opties

adding media 2

Plak in het volgende venster uw URL-link.

Je kunt de link van één van deze diensten ook direct in je projectbriefing plakken. Het zal dan automatisch het ingesloten element weergeven.

Je projectbriefing afdrukken

Om je projectbriefing af te drukken klik je op het driepunten-pictogram en selecteer je Afdrukken.

print

Slepen en neerzetten

Gebruik de sleep- en neerzetfunctie om uw inhoudsblokken gemakkelijk te verplaatsen of te reorganiseren.

drag and drop

Een tabel invoegen in je projectbriefing

Voeg een tabel in via alle manieren waarop je tekst met opmaak-elementen kunt invoegen. Je kunt rijen en kolommen invoegen, volledige rijen/kolommen selecteren om te verwijderen, tabellen kopiëren en plakken uit documenten van buitenaf, en zelfs enkele nuttige blokelementen (lijsten en afbeeldingen) in de cellen invoegen.

U kunt een tabel invoegen door op de vervolgkeuzelijst naast Invoegen op uw werkbalk te klikken. Kies dan Tabel.

table

Slash-opdrachten om inhoud voor tekst met opmaak in te voegen

Typ "/" om elementen in je document in te voegen. Filter de opties door de optie die je wilt kiezen in te typen en/of gebruik de pijltjestoetsen om deze uit het vervolgkeuzemenu te kiezen. Dit werkt ook in tabellen om rijen en kolommen in te voegen.

Tekst omzetten in taken in je projectbriefing

Om tekst om te zetten in taken in je projectbriefing:

1. Open je projectbriefing
  2. Selecteer een stuk tekst
  3. Klik op Omzetten in... Taak op de werkbalk
  4. U hebt dan een taak in uw project. Klik op de naam van de taak om deze toe te wijzen of meer informatie toe te voegen.
convert text to task

Je kunt tekst ook omzetten in een taak in je projectbriefing met de sneltoetscombinatie Ctrl/Cmd+shift+enter.

Project-mijlpalen

Project mijlpalen zijn toegankelijk en zichtbaar in uw projectoverzicht. Klik in een mijlpaal om de gegevens weer te geven of te bewerken. Klik op het + pictogram om een nieuwe mijlpaal toe te voegen. Mijlpalen zijn beschikbaar met een betaald Asana abonnement.

Milestones

Bevalt het wat je ziet? Begin vandaag nog met een gratis proefperiode met Asana. Probeer het gratis.

Projectvoortgang en statusupdates

Je kunt de voortgang bekijken of de status bijwerken van elk project waaraan je werkt vanaf je tabblad projectoverzicht.

project progress