Lijstweergave

Asana biedt verschillende manieren om je taken te sorteren en te filteren. Sommige mensen vinden het prettig om de volgorde handmatig in te stellen, terwijl anderen willen dat taken automatisch gesorteerd worden op een kenmerk zoals de vervaldatum of de verantwoordelijke.

Rangschik taken in een project

drag and drop tasks in list

Taken slepen en neerzetten

Beweeg de muis over de naam van de taak, klik met de linker muisknop en houd het pictogram van het raster vast, sleep de taak dan omhoog of omlaag in de lijst.

U kunt ook sneltoetsen op het toetsenbord gebruiken om taken omhoog of omlaag in de lijst te verplaatsen. Selecteer gewoon een taak en houd command (Mac) of control (Windows) en de pijltjes omhoog of omlaag op je toetsenbord ingedrukt.

Projectwerkbalk

Gebruik uw projectwerkbalk om uw projectweergave aan te passen.

Onvolledig, Voltooid, Alle taken

Toon alleen onvoltooide, voltooide of alle taken.

header

Vanuit de lijstweergave van uw project:

1. Klik op het pictogram om te schakelen
  2. Kies OnvoltooideVoltooide of Alle taken

Filter of sorteer uw taken

Pas de lay-out van uw lijstweergave aan

Klik op Filter in de projectwerkbalk om de lijstweergave van het project aan te passen. Gebruik de voorgestelde snelfilters of klik op + Filter toevoegen voor meer opties, waaronder de mogelijkheid om te filteren op aangepast veld.

Frame 629730.png
Klik op Sorteren om te organiseren hoe taken worden weergegeven. Kies ervoor om te sorteren op vervaldatum, alfabetisch of zelfs op aangepaste veldwaarde.
Frame 629731 (1).png

Klik op Weergave opslaan aan de rechterkant van de projectwerkbalk om uw gewenste projectlay-out op te slaan. Gebruik het vervolgkeuzemenu voor opties om de weergave indien gewenst als een nieuw tabblad op te slaan.

Frame 629732 (2).png

Een indeling opslaan als Standaard

Je kunt je voorkeursweergave als Standaard opslaan, zodat deze weergave automatisch wordt geopend telkens wanneer het project wordt bekeken. Zodra u de beste weergave voor uw project hebt gevonden, kunt u deze opslaan als de Standaard weergave. Dit zorgt ervoor dat iedereen die het project bekijkt het in de Standaard weergave zal bekijken, maar filter- en sorteeropties worden niet opgeslagen tenzij u klikt op Weergave opslaan zoals hierboven weergegeven.

Om een indeling als Standaard op te slaan:

how to save a preferred project view as default.png

1. Klik op het driepunten-pictogram naast de door u gekozen projectweergave
  2. Klik op Instellen als Standaard

Groeperen op

Groeperen op maakt de projectweergave flexibeler en helpt ook bij het instellen van opgeslagen weergaven die zijn afgestemd op uw unieke behoeften. Het kunnen groeperen van taken per specifiek veld is een waardevolle manier om werk te visualiseren en te plannen.

1. Klik op Groeperen op in de projectwerkbalk
  2. Selecteer welk veld u wilt groeperen op

Naast de mogelijkheid om te groeperen op secties, verantwoordelijke, vervaldatum, aangepaste velden (inclusief datumvelden) enz., kunt u ook klikken op het driepunten-pictogram en Lege groepen weergeven selecteren om datumgroepen te zien waar geen taken zijn.

Multi-filter

De knop Onvoltooid/Voltooid/Alle taken wordt nu gecombineerd met de knop Filter.

De knop Filter opent nu een nieuw menu waarmee u meerdere filters tegelijk kunt implementeren. Er zijn ook 3 snelle filteropties die onmiddellijk worden toegepast wanneer ze worden gekozen: Onvoltooide taken + aan mij toegewezenAlle onvoltooide takenAlle voltooide taken.

multi-filter
  1. U kunt nu meerdere filters tegelijk gebruiken
  2. Er zijn 3 snelle filters waaruit u kunt kiezen

Multi-sortering

De knop Sorteren ondersteunt nu meerdere sorteeropties tegelijk. Wanneer een sortering wordt toegepast, wordt de knop Sorteren blauw op dezelfde manier als de knop Filter wanneer een filter wordt toegepast.

multi-sort

In dit voorbeeld worden de taken in de lijstweergave gesorteerd op zowel Laatst gewijzigd op als Verantwoordelijke

Sorteren omkeren

U kunt nu de richting kiezen waarin u taken wilt sorteren, oplopend of aflopend.

Reverse sort 1

Sorteer taken snel door op de koptekst van de kolom in de lijstweergave te klikken.

Reverse sort 2

Klik opnieuw om de sorteerrichting om te keren.

Een veld Medewerkers toevoegen in lijstweergave

U kunt nu een veld Medewerkers toevoegen in de lijstweergave. Met dit veld kunt u Medewerkers rechtstreeks vanuit uw lijstweergave toevoegen en verwijderen, zonder dat u het Deelvenster met taakdetails hoeft te openen. Dit is een optioneel veld en kan worden in- en uitgeschakeld door op de knop Verbergen te klikken, zoals weergegeven in het onderstaande gif.
Add collaborator field.gif

Metagegevens velden

Metagegevens velden zijn beschikbaar in projecten in lijstweergave. Metagegevens bevatten informatie over hun respectievelijke taken. Deze metagegevens kunnen gebruikt worden om doeltreffende workflows te maken om het werk in je projecten bij te houden. Het is ook mogelijk om taken te sorteren en filteren op metagegevensvelden.

Metagegevens velden laten je toe de volgende informatie over taken te bekijken:

# Metagegevens veld Weergegeven informatie
1 Gemaakt op De datum waarop de taak werd gemaakt.
2 Gemaakt door De gebruiker die de taak heeft gemaakt. Het veld blijft leeg voor taken die door Asana werden gemaakt met formulierinzendingen. Voor terugkerende taken zal de gebruiker die het vorige stadium van de taak heeft voltooid, weergegeven worden als de maker van het nieuwe stadium.
3 Voltooid op De datum waarop de taak werd voltooid.
4 Laatst gewijzigd op De datum waarop de meest recente wijziging werd gemaakt, zoals een taak opnieuw toewijzen, de waarden in aangepaste velden wijzigen, reageren op een taak of de beschrijving bewerken.

Meer weten? Bekijk alle functies van Asana projectweergaven.