Google en Asana

Asana wordt aanbevolen voor werk met Google Werkruimte. Het gebruik van beide samen is een geweldige manier om uw werk gemakkelijk te verbinden tussen verschillende Google-apps en het bij te houden in Asana.

Asana is Recommended for work with Google Workspace

Google SSO

Login op Asana met behulp van Google SSO.

Use Google SSO for a secure and easy login to Asana

Klik op Google-account gebruiken vanaf de inlogpagina.

Meer informatie over authenticatie voor betaalde abonnementen.

Google Agenda

Blijf op de hoogte door uw Asana taken te synchroniseren met uw Google Agenda.

Sync Google Calendar with Asana in the project actions dropdown menu

Klik op de vervolgkeuzelijst voor projectacties en selecteer Sync to Agenda.

Sync Google Calendar with Asana

Leer hier meer over hoe u uw Asana projecten kunt synchroniseren met Google Calendar.

Google Drive

Voeg eenvoudig uw bestanden van My Drive toe aan uw Asana-taken.

Click the paperclip in an Asana task to attach from Google Drive

Klik op het pictogram met de paperclip in het rechterdeelvenster en selecteer Google Drive.

Google Drive screenshot 2

Meer informatie over het toevoegen van Google Drive bestanden aan uw Asana taken vindt u hier.

Ontvang meldingen wanneer er nieuwe reacties worden toegevoegd aan je Google DocsSheets of Slides, en bekijk een snapshot van de documentstatus in Asana taken.

google_drive_integration_inbox
  1. Ontvang een inbox-melding wanneer een nieuwe reactie wordt geplaatst op een gesynchroniseerd document.
  2. Bekijk een snapshot van de documentdetails, waaronder reactie-activiteit en documenteigenaar.
  3. Updates over documentreacties worden bijgehouden in een uitvouwbare geschiedenissectie in de taakgeschiedenis.

Reactiemeldingen synchroniseren

Om je document te synchroniseren zodat je reactiemeldingen ontvangt, klik je op Synchroniseren naar taak op een bestaande Google Drive bijlage.

google_drive_integration_sync

Je kunt een document ook synchroniseren voor reactiemeldingen door de Google Drive-app toe te voegen aan je project.

google_drive_integration_sync
  • Selecteer in je project + App toevoegen in het menu Aanpassen rechtsboven
  • Kies Google Drive en volg de aanwijzingen om in te loggen
  • Eens aangemeld, kunt u een document synchroniseren voor reactiemeldingen rechtstreeks in de taak

Gmail

Maak taken in Asana rechtstreeks vanuit e-mails in Gmail.

create tasks gmail

Klik in Mijn taken of in een project op de vervolgkeuzelijst Projectacties en selecteer Taken toevoegen via E-mail om een e-mailadres te vinden dat u kunt gebruiken om taken via e-mail aan te maken.

Meer informatie over het maken van taken in Asana via e-mail vindt u hier.

Je portfolio exporteren naar Google Sheets

Eens je een portfolio hebt gemaakt, kun je deze op elk moment exporteren naar Google Sheets.

sheets export

Een portfolio naar Google Sheets exporteren:

1. Tik op het driepunten-pictogram naast de portfoliotitel
  2. Beweeg de muis over Exporteren en selecteer Google Sheets

Google Formulieren

Maak automatisch taken aan in Asana vanuit reacties van Google Forms.

Create Asana tasks from Google Forms responses

Deze integratie vereist een plug-in voor Google Formulieren en werkt in combinatie met onze Gmail-integratie.

Meer informatie over het verzenden van Google Forms-inzendingen naar Asana vindt u hier.

Chrome-extensie

Maak snel en eenvoudig taken aan in Asana vanaf elke webpagina in Chrome.

Use Asana's Google Chrome extention and send links directly to Asana

Wanneer de Chrome-extensie is geïnstalleerd, klikt u op het pictogram van Asana in de rechterbovenhoek van uw Chrome-venster om een taak te maken.

Hangouts Chat

We zijn in de vroege fasen van samenwerking met Google over een integratie met Hangouts Chat - de nieuwe intelligente messaging app gebouwd voor teams in Google Workspace. Blijf kijken op de Asana Blog.