Formulieren

Beschikbaar op Asana StarterAdvanced Enterprise en Enterprise+ niveaus, evenals legacy-niveaus Premium, Bedrijf en Legacy Enterprise. Bepaalde functies binnen formulieren, zoals vertakkingen, koptekst-aanpassing, meerdere formulieren per project en aanpassing van bevestigingsberichten zijn alleen beschikbaar voor Advanced-, Enterprise - en Enterprise+ -niveaus, evenals legacy tiers Bedrijf en Legacy Enterprise.

Ga naar onze pagina met prijzen voor meer informatie.

Formulieren standaardiseren de manier waarop het werk voor uw team wordt gestart, verzamelen de nodige informatie en zorgen ervoor dat er geen werk over het hoofd wordt gezien. Je kan formulieren gebruiken met interne en externe teams, om informatie te verzamelen en te consolideren, en zo min mogelijk wrijving, heen en weer-verkeer, of misverstanden voor je team te veroorzaken.

Ontdek alles wat Asana Formulieren te bieden heeft. Begin vandaag nog een gratis Asana proefperiode.

Gerelateerde artikelen

Een formulier maken

Formulieren maken deel uit van Asana-projecten. Als iemand je formulier invult, zal de formulierindiening verschijnen als een nieuwe taak in het project waarmee het verbonden is.

reactivation2 (1).png
Een formulier maken:
  1. Open een project en navigeer naar het menu Aanpassen
  2. Ga naar Toevoegen en klik op Formulieren. Hier kun je de inhoud van je formulier aanpassen.
  3. Klik op Publiceren.

How to create a form.png

Vanaf het tabblad formulieren kunt u formulieren maken, bewerken en delen. Je formulier krijgt dezelfde naam als het project waar het mee verbonden is, maar je kan de naam van je formulier wijzigen en een beschrijving toevoegen om de indieners van het formulier aanwijzingen of informatie te geven.

Formulieren worden ook geleverd met twee Standaard vragen, naam en e-mail, om ervoor te zorgen dat je de contactgegevens van de aanvragers krijgt. Je kan ervoor kiezen om deze vragen te verwijderen wanneer je je formulier aanmaakt.

Neem deel aan onze virtuele training Basisworkflows maken in Asana om te leren hoe je het werk met formulieren kunt standaardiseren. Registreer je nu.

Het verwijderen van de e-mailvraag betekent dat de indieners geen e-mailbevestiging meer zullen ontvangen voor hun inzending.

Kopteksten aan uw formulieren toevoegen

Voeg koppen toe aan uw formulieren om uw vragen in secties te organiseren.

headers
Om een kop toe te voegen:
  1. Klik op het tabblad Formulierinhoud
  2. Scroll naar beneden naar de sectie Inhoud en klik op Kop
  3. Sleep en zet uw kop neer op de plaats waar u deze wilt plaatsen

U kunt ook met de muis over uw formulier gaan en klikken op + Een koptekst toevoegen.

Formulieren widget op de Startpagina

Je hebt direct toegang tot formulieren vanaf de Startpagina met de widget Formulieren.

Forms in the Home page

1. De widget toont uw recente formulieren en favoriete formulieren, en u kunt rechtstreeks vanuit de widget een nieuw formulier maken via de knop + Nieuwe toevoegen.
  2. Voeg widgets toe aan je Startpagina door op de knop Aanpassen in de rechterbovenhoek te klikken.

Indieners van formulieren toevoegen als medewerkers

Hou indieners van formulieren in uw organisatie op de hoogte door hen automatisch als medewerker toe te voegen aan de taak die werd gecreëerd door hun formulierinzending. Schakel de instelling in of uit vanaf het tabblad Instellingen.

add submitters in my organization as form collaborators toggle.png

Formuliervertakking

Beschikbaar op Asana AdvancedEnterprise en Enterprise+ evenals legacy tiers Bedrijf en Legacy Enterprise.

Met vertakking van Formulieren kunt u vervolgvragen maken die gekoppeld zijn aan bepaalde antwoorden op vragen met één of meerdere selecties.

Van hieruit beweegt u met de muis over het pictogram Een vertakking toevoegen en klikt erop.
adding a branch in a form.png

Binnen een vertakking kunt u maximaal vijf vertakkingsniveaus hebben.

Formulierinstellingen

options from the setting tab in forms.png

Vanaf het tabblad Instellingen kunt u:

1. Een veld selecteren voor de taaktitel
  2. Een Standaard verantwoordelijke aanwijzen voor elke formulierindiening
  3. Alle antwoorden voor de taakbeschrijving kopiëren
  4. Selecteren wie toegang heeft tot het formulier
  5. Een aangepast bevestigingsbericht toevoegen
  6. Een knop toevoegen, zodat indieners gemakkelijk een andere inzending kunnen doen

De mogelijkheid om een Standaard verantwoordelijke en een aangepast bevestigingsbericht toe te voegen is beschikbaar op Asana AdvancedEnterprise en Enterprise+ niveaus, evenals evenals legacy tiers Bedrijf en Legacy Enterprise.

Bijlagen toevoegen aan een formulier

Voeg een bijlagevraag aan je formulier toe, zodat indieners creatieve briefings, afbeeldingen, documenten, PDF 's en meer kunnen bijvoegen. Elke bijlage die aan een formulier wordt toegevoegd, wordt aan de taak gekoppeld die in je project wordt aangemaakt zodra een formulier is ingediend.

Om een bijlage toe te voegen, klikt u op het pictogram Bijlage onder uw vragenlijst.

Attachments
attachment 2

Als u uw vraag hebt toegevoegd, kunt u:

1. De naam van de vraag wijzigen of bewerken en een vraagbeschrijving toevoegen
  2. Toevoeging van meerdere bijlagen toestaan
  3. Schakel het veld Verplicht aan of uit

Voorbeeld van een formulier

Terwijl je je formulier opbouwt, kan je het op elk moment bekijken om te zien hoe het eruit zal zien voor de indieners van het formulier door op Formulier bekijken te klikken.

preview a form.png

Formulieren als een sjabloon

Door Asana gemaakte projectsjablonen omvatten formulieren.

creative requests

Een formuliersjabloon maken:

1. Vanuit Een projectsjabloon kiezen klikt u op Creatieve aanvragen
  2. Klik op de knop Sjabloon gebruiken wanneer u naar formuliersjabloon gaat

Vanuit de projectsjablonen word je doorgestuurd naar een formulier voor Creatieve aanvragen, dat alle creatieve aanvragen van je team zal vastleggen en voor je ordenen.

view 2

Wanneer je Sjabloon gebruiken kiest, kan je de sjabloon een andere naam geven en met je nieuwe project in formuliersjabloon aan de slag gaan.

Meerdere formulieren per project

Beschikbaar op Asana AdvancedEnterprise en Enterprise+ evenals legacy tiers Bedrijf en Legacy Enterprise.

Omdat elk project een andere doelstelling en functie heeft, is het heel belangrijk om verschillende types input en informatie te consolideren zodat projecten effectief worden gebruikt. U kunt meerdere formulieren per project maken om verschillende soorten werkaanvragen binnen een bepaald project te ondersteunen. De mogelijkheid om meerdere formulieren te maken, kan de workflows stroomlijnen en ‘werk-over-werk', dat de gebruiker vaak extra werk bezorgt, minimaliseren.

Werkverzoeken indienen en beheren op één plek. Begin met een gratis proefperiode van 30 dagen met Asana. Probeer het gratis

Een formulier dupliceren

Het dupliceren van formulieren kan je helpen tijd te besparen bij het itereren van je intakeproces.

duplicate form

Om een formulier te dupliceren klik je op het driepunten-pictogram in de rechterbovenhoek en kies je Dupliceer formulier.

Choose where to duplicate a form.png

Hier kun je een project selecteren waarnaar dit formulier moet worden gedupliceerd en op Dupliceren klikken.

In het menu Aanpassen kun je al je formulieren bekijken.

Je kunt maximaal 20 formulieren in een project hebben.

Wanneer je een project dupliceert, heb je ook de mogelijkheid om je formulier te dupliceren. U hoeft alleen maar het selectievakje Formulier aan te vinken bij het dupliceren van het gewenste project

duplicate
Formulieren worden automatisch gedupliceerd via door Asana gemaakte sjablonen, aangepaste sjablonen, en de API.

Een vraag dupliceren in een formulier

Om een vraag te dupliceren klik je op het + pictogram. Je kunt dan de gedupliceerde vraag en zijn vertakkingen bewerken.

duplicate question

Misbruik melden in een formulier

Om misbruik in een formulier te melden, klikt u op Misbruik melden. Het beveiligingsteam van Asana zal verwittigd worden om het incident in kwestie te bekijken en er actie op te ondernemen.

report abuse 1

Meer weten? Bekijk alle functies van Asana Formulieren.