Hoe nodig je team leden uit voor Asana

Nu je een paar taken en projecten hebt aangemaakt, is het tijd om met je team samen te werken en het meeste uit Asana te halen. In dit artikel leert u hoe u anderen kunt uitnodigen voor Asana en de beste praktijken om uw team klaar te stomen voor succes.

De waarde van Asana voorstellen

Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van Asana die u met uw team kunt delen:

• Asana maakt realtime samenwerking met team leden mogelijk, wat zorgt voor naadloos teamwerk en tijdige voltooiing van taken.
  • Het helpt bij het beheren van individueel werk en verhoogt de persoonlijke productiviteit door de organisatie en het tijdbeheer te verbeteren.
  • Elke taak heeft één eigenaar en een vervaldatum, waardoor het duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de voltooiing ervan en een tijdlijn biedt voor wanneer het werk naar verwachting zal worden voltooid.
  • Met Asana kunt u projectvoortgang, updates en belangrijke statistieken delen met uw manager of belanghebbenden, zodat iedereen op de hoogte is en op de hoogte is van de status van het werk.

Teamgenoten uitnodigen in Asana

Er zijn verschillende manieren om mensen uit te nodigen in Asana.

Met de snel toevoegen-toets

1. Klik op de knop Snel toevoegen en selecteer Uitnodigen
  2. Van hieruit kun je uitnodigen via e-mail of uitnodigen met een link

Om met e-mail uit te nodigen, selecteer je een team waaraan je ze wilt toevoegen en een project, voeg je hun e-mailadres toe en klik je op Verzenden. Om met een link uit te nodigen, selecteer je een team waaraan je ze wilt toevoegen, klik je op Link maken en vervolgens op Link kopiëren.

Vanaf de overzichtspagina van het team

1. Navigeer naar de overzichtspagina van het team en klik op Lid toevoegen
  2. Voeg hun e-mail toe en klik op Uitnodigen

Vanuit het project of de portfolio

U kunt teamgenoten rechtstreeks aan projecten of portfolio 's toevoegen. Klik op de knop Delen in de rechterbovenhoek, voeg hun namen of e-mails toe en klik op Verzenden.

Nadat u een van deze opties hebt gekozen en de e-mailadressen van uw teamgenoten hebt ingevoerd, wordt er namens u een uitnodiging gestuurd. Zorg ervoor dat u zakelijke e-mailadressen gebruikt, zodat iedereen samen in uw organisatie terechtkomt.

Meer informatie over het uitnodigen van mensen voor je organisatie.

Bereid uw team voor op succes

Zodra uw teamgenoten zich bij Asana hebben aangemeld, bent u klaar om uw werk samen te gaan bijhouden. Hier zijn een paar tips voor een vlotte aftrap:

• De sectie Inleiding tot Asana in het Helpcentrum is een goede plaats om te beginnen. Hier vindt u alle basisprincipes die u moet weten wanneer u aan de slag gaat met Asana. Begin met het instellen van je Asana profiel en het beginnen met het gebruik van Asana artikelen.
  • Het Helpcentrum is een geweldige bron om te leren hoe u de verschillende functies binnen Asana kunt gebruiken.
  • Leg een paar afspraken vast met uw team, zodat u allemaal op één lijn zit.
  • Nodig teamgenoten uit voor uw bestaande projecten en brainstorm over nog meer potentiële projecten die uw team in Asana zou kunnen opzetten. Door samen een project te bouwen, raakt iedereen betrokken.
  • Voeg ze toe als Medewerkers van relevante taken, en moedig ze aan om u taken toe te wijzen en te reageren, te liken, bijlagen toe te voegen aan, of zelfs een taak te voltooien in plaats van e-mails of chat-berichten te sturen.
  • Maak een project een paar weken na het gebruik om vragen te verduidelijken, na te denken over hoe de dingen gaan, en te noteren welke voordelen u aan uw team kunt overbrengen.

Extra middelen

Word lid van onze Roll out Asana to your team live training en ontdek best practices voor het uitrollen van Asana.

Lees meer over hoe u uw team kunt helpen Asana aan te nemen.