Rol van beheerder en superbeheerder in Asana

Beschikbaar op Asana StarterAdvancedEnterprise, en Enterprise+ tiers, evenals legacy tiers Premium, Bedrijf, en Legacy Enterprise.

Ga naar onze pagina met prijzen voor meer informatie.

In Asana zijn er twee organisatiebrede beheerdersrollen - beheerder en superbeheerderBeheerders hebben toegang tot de functies voor gebruikers- en team beheer, en tot de beveiligingsinstellingen voor individuele gebruikers. Superbeheerders hebben toegang tot de volledige set beheerdersfuncties, evenals de beveiligingsinstellingen voor de hele organisatie.

Aangezien superbeheerders de beveiligingsfuncties voor de hele organisatie kunnen overzien, moet de rol van superbeheerder aan een IT-beheerder worden gegeven. De eerste superbeheerder voor een organisatie moet een verificatieproces doorlopen. Eenmaal geverifieerd kunnen superbeheerders daarna ook anderen de status van superbeheerder geven zonder verificatie. Dit proces beperkt de toegang tot kritieke beveiligingsinstellingen tot een beperkt aantal gebruikers.

Alleen organisatieleden kunnen de rol van beheerder of superbeheerder hebben, gasten kunnen dit niet.

Asana ondersteunt ook team beheerders, hoewel ze geen organisatiebrede controle hebben, dus worden ze niet in dit artikel besproken. Meer informatie over team beheerders vind je hier.

Superbeheerder versus beheerder

Als je toegang wilt tot extra functies, ga dan verder met het verificatieproces voor superbeheerder.

• Superbeheerders zijn gewoonlijk IT-beheerders van een organisatie. Ze houden toezicht op mogelijkheden als SCIM en het resetten van wachtwoorden in de hele organisatie.

• Beheerders zijn meestal IT-helpdesk of bedrijfsleiders. Ze hebben toegang tot het resetten van individuele wachtwoorden en aangepaste branding, en tot functies voor gebruikers- en teambeheer.

Bevalt het wat je ziet? Ga vandaag nog aan de slag met een gratis Asana proefperiode van 30 dagen. Probeer het gratis

Toestemmingen voor beheerder en superbeheerder

Table of admin and super admin permissions.png

Toestemmingen bij het in- en uitschakelen van Asana Intelligence functies

Superbeheerders van organisaties kunnen de functies van Asana Intelligence in- of uitschakelen zoals hier beschreven. Beheerders van organisaties die geen superbeheerders hebben, kunnen deze functies uitschakelen, maar kunnen ze niet opnieuw inschakelen. Om ze in te schakelen, moet je het verificatieproces voor superbeheerder voltooien  of contact opnemen met het Ondersteuningsteam. Er wordt een waarschuwingsbanner weergegeven in het product voordat een beheerder deze wijziging aanbrengt. Dit geldt ook voor afdelingen in Asana, omdat afdelingen geen superbeheerders hebben. Om Asana Intelligence functies voor een afdeling in te schakelen, moet een afdelingsbeheerder het verificatieproces voor superbeheerder voltooien en een superbeheerder van de organisatie worden.

Verificatie superbeheerder

add super admin

In de meeste gevallen heb je geen superbeheerder nodig in je domein. Als dat wel zo is, zie je een bericht in de beheerdersconsole dat je door de verificatie zal leiden. Als u vooraf wilt verifiëren, kunt u dat doen door naar de beheerdersconsole te gaan en op het tabblad Beveiliging te klikken, vervolgens op Beheerderstoegang te klikken en te kiezen voor het toevoegen van een nieuwe superbeheerder.

Om de beveiliging en privacy van je bedrijfsgegevens binnen Asana te beschermen, vereisen we dat de eerste superbeheerder in een organisatie een verificatieproces doorloopt. Dit houdt in dat je moet aantonen dat je de DNS-records kunt wijzigen die zijn gekoppeld aan de domeinen gekoppeld aan de Asana-versie van je bedrijf. We vragen je specifiek om een TXT-record toe te voegen op een manier die geen invloed heeft op de werking van je website, maar wel aantoont dat je de eigenaar bent.

In organisaties zal alleen de eerste gebruiker die superbeheerder wil worden dit verificatieproces moeten doorlopen. Die superbeheerder kan vervolgens extra superbeheerders toevoegen. DNS-records kunnen na verificatie verwijderd worden.

De eerste superbeheerder toevoegen

add first super admin

Om de eerste superbeheerder aan je organisatie toe te voegen, klik je op de knop Superbeheerder toevoegen in de sectie Beheerderstoegang van je pagina Beveiliging in de beheerdersconsole.

Het verificatieproces voor superbeheerder

verify super admin
  1. Je ontvangt vervolgens instructies via e-mail, vergelijkbaar met het bovenstaande, van Asana, waarin je wordt gevraagd om een DNS TXT-record toe te voegen aan een van de domeinen die zijn gekoppeld aan de Asana van je bedrijf. In de e-mail van Asana worden de stappen beschreven die u moet uitvoeren.
  2. Zodra u de DNS-records hebt bijgewerkt, moet u wachten tot de wijzigingen zichtbaar worden. Dit kan tot 48 uur duren, maar gebeurt vaak veel sneller.
  3. Zodra de DNS-wijzigingen zichtbaar zijn, gebruik je de link uit de e-mail die je hebt ontvangen om terug te keren naar de beheerdersconsole. Open de sectie Beheerderstoegang van de pagina Beveiliging opnieuw en klik op Verificatie controleren.
  4. Als u de DNS-records met succes hebt bijgewerkt, wordt u gepromoveerd tot superbeheerder.

Als het niet gelukt is, krijg je een foutmelding te zien en een link naar onze ondersteuningspagina. Verificatiepogingen verlopen na een week.

Meer superbeheerders toevoegen

In organisaties kunnen superbeheerders andere superbeheerders toevoegen

add more super admin

Om extra superbeheerders toe te voegen, klik je op de knop Een superbeheerder toevoegen in de sectie Beheerderstoegang van je pagina Beveiliging in de beheerdersconsole

Beheerders weergeven en beheren

Superbeheerders bekijken en beheren

admin roles filter
  1. Klik op je profielafbeelding en navigeer naar de Beheerdersconsole.
  2. Klik op het tabblad Leden en filter op type Lid om een lijst weer te geven van beheerders en superbeheerders voor de organisatie.

Beheerders en superbeheerders beheren

admin roles remove
  1. Klik op het driepuntenpictogram om de opties weer te geven om de beheerder te verwijderen of het profiel van de beheerder te bewerken.

Beheerders bekijken als organisatielid

Om de beheerders te bekijken voor jouw organisatie:

1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek
  2. Selecteer Over mijn organisatie
  3. Klik op Beheerderstoegang om een lijst weer te geven van beheerders en superbeheerders voor de organisatie