API

Samenwerking tussen teams en tools verloopt het beste wanneer iedereen gesynchroniseerd blijft en processen vlot en naadloos verlopen. Dit is de reden dat we de API van Asana hebben. Het is een platform om ervoor te zorgen dat al je informatie actueel is en dat je teams efficiënt en op de hoogte blijven.

De API van Asana biedt software en scripts een middel om informatie binnen Asana te lezen, externe informatie in te voeren in Asana en automatisch te reageren wanneer dingen veranderen. Dit kan omvatten: het consistent uitvoeren van repetitieve of vervelende taken, het maken van rapporten over de status van taken en projecten, of het gesynchroniseerd blijven met andere software die in uw organisatie wordt gebruikt zoals Slack of Salesforce.

Het platform van Asana is gebouwd om flexibel en krachtig te zijn. Het is gebouwd om zo intuïtief te zijn dat alle teams het kunnen aannemen en inzicht behouden in het werk dat wordt gedaan.

Als je op zoek bent naar meer informatie over de API van Asana, kun je onze documentatie voor ontwikkelaars raadplegen. Als je graag meer zou willen weten over apps, ga dan naar onze Apps-pagina.

Asana Connect

Asana Connect is een eenvoudige en veilige manier om API toegang te verlenen tot applicaties van derden zonder uw gebruikersnaam en wachtwoord te delen.

Asana Connect gebruikt OAuth 2.0, een industrienorm voor verificatie. U heeft waarschijnlijk OAuth gebruikt om u met uw Facebook-, Twitter- of Google-accounts te laten verifiëren.

Gebruik altijd discretie bij het goedkeuren van toegang tot uw account. Lees zorgvuldig alle toegangs- of toestemmingsverzoeken van de diensten waarmee u verbinding maakt. Het wordt ook aanbevolen om regelmatig de apps te bekijken waarvoor u toestemming hebt verleend. U kunt ook de toegang intrekken van integraties die u niet langer nodig hebt. U kunt deze altijd later opnieuw toegang verlenen.

U kunt de link hier gebruiken om toegang te krijgen tot uw ontwikkelaarsconsole of de onderstaande stappen volgen:`

Om de geautoriseerde applicaties van uw account te bekijken:

1. Klik op uw profielfoto in de bovenste balk en selecteer Mijn Instellingen
  2. Navigeer naar het tabblad Apps
  3. Bekijk de geautoriseerde sectie

U kunt vanaf dit tabblad op elk gewenst moment de toegang van een app intrekken. Gebruik daarvoor de knop Autorisatie intrekken naast de naam van de app.

Pat 's en apps voor ontwikkelaars
beheren

Gebruik de pagina Developer App Management om persoonlijke toegangstokens te maken.

U kunt de link hier gebruiken voor toegang tot uw ontwikkelaarsconsole of de instructies volgen die in de onderstaande screenshots worden uiteengezet:

Ga als volgt te werk om de pagina Developer App Management te openen:

1. Klik op uw profielfoto in de bovenste balk en selecteer Mijn Instellingen
  2. Navigeer naar het tabblad Apps
  3. Klik op Beheer apps van ontwikkelaars

Op de Developer App Management-pagina kunt u:

1. De apps die u bezit beheren of registreren
  2. Nieuwe persoonlijke toegangstokens beheren of maken

Tokens voor persoonlijke toegang

Persoonlijke toegangstokens bieden een soepele manier om toegang te krijgen tot de Asana API bij het schrijven van scripts, het werken met opdrachtregelhulpprogramma 's of het ontwikkelen van app-prototypen. In de meeste gevallen mag u geen persoonlijke toegangstokens geven aan applicaties die u niet kent of waarvan u de maker niet volledig vertrouwt.

U kunt de link hier gebruiken om toegang te krijgen tot uw ontwikkelaarsconsole of de onderstaande stappen volgen:

Een persoonlijk toegangstoken aanmaken

Maak een persoonlijk toegangstoken vanaf de pagina Developers App Management:

1. Typ een beschrijving van waar u het Personal Access Token voor gaat gebruiken
  2. Klik op Aanmaken.
  3. Kopieer uw token en gebruik het om aanvragen te autoriseren

Lees meer over het werken met verificatie in de Asana API in onze Documentatie voor de ontwikkelaar.

Toepassingen die toegang tot Asana voor veel gebruikers ondersteunen, moeten gebruik maken van Asana Connect in plaats van persoonlijke toegangstokens.

Het is een goede gewoonte om regelmatig de toegangstokens die u niet meer wilt of nodig hebt te evalueren en er indien nodig de autorisatie voor in te trekken.

Bevalt het wat je ziet? Ga vandaag nog aan de slag met een gratis Asana proefperiode van 30 dagen. Probeer het gratis.