Jira Server

Beschikbaar op Asana StarterAdvanced, Enterprise, en Enterprise+ tiers, evenals legacy tiers Premium, Bedrijf, en Legacy Enterprise.

Ga naar onze pagina met prijzen voor meer informatie.

Asana voor Jira Server is een integratie die samenwerking en zichtbaarheid mogelijk maakt tussen teams die in Asana en Jira werken.

Deze integratie brengt de waarde van de Jira Cloud integratie naar gebruikers die Jira Server gebruiken.

Het stelt bedrijfs- en productteams (die het grootste deel van hun tijd werk plannen en uitvoeren in Asana) in staat naadloos samen te werken en werk te volgen met engineeringteams (die werk plannen en uitvoeren in Jira). Het doel is om de planning te optimaliseren door sprints te volgen en uiteindelijk Asana gebruikers inzicht te geven in de ontwikkelingsfase in Jira.

Asana voor Jira Server overbrugt de kloof tussen de planningsfasen in Asana en de ontwikkelingsfasen in Jira, van uitvoering tot oplevering.

Het creëert en bewaakt de status van Jira-issues binnen Asana taken.

Gerelateerde artikelen

Veelgestelde vragen over Jira-server

Asana voor Jira Cloud

Asana voor Jira Cloud Veelgestelde vragen

Vereisten voor installatie

Asana-vereisten:

De Jira-beheerder moet het volgende beschikbaar hebben voor de eerste stappen van de installatie:

• Een Asana-account
  • Een betaald abonnement

Op zoek naar een betere manier om je werk te beheren? Begin met een gratis proefperiode van 30 dagen met Asana. Probeer het gratis.

Jira-vereisten

Jira Software Server of Data Center instances worden ondersteund, en geconfigureerd volgens de hieronder gelinkte vereisten. Voor specifieke versie-ondersteuning verwijzen wij u naar de lijst op Jira Marketplace .

Als u Jira Cloud gebruikt, gebruik dan de Asana voor Jira Cloud-integratie

Zo installeert u

De Jira-beheerder moet de applicatielink maken door de plug-in te installeren van de Jira Server Marketplace. De Jira-beheerder moet de eerste stappen voltooien. Daarna kunnen de eindgebruikers in Asana de integratie toevoegen aan alle projecten waartoe ze toegang hebben.

Jira-beheer installatie:

Vervolgens moet de Jira-beheerder de toepassing verifiëren door te klikken op Verbinden met Asana

• U wordt gevraagd om te authenticeren met Asana
  • Eenmaal toegestaan kiest u het juiste Asana-domein om verbinding te maken met de nieuwe integratie
  • Zodra u een bevestiging ziet in Jira, zijn de stappen die nodig zijn van de server voltooid, en kan de rest door de gebruikers in Asana voltooid worden

Asana-gebruikers:

1. Ga in Asana naar het project waaraan u de integratie wilt toevoegen
  2. Klik rechtsboven in uw scherm op Aanpassen, scroll in het menu naar beneden en klik op App toevoegen add apps

Als je tijdens de verificatie de boodschap "Jouw Asana is niet toegevoegd aan de Jira-server" krijgt, ga dan terug naar de stap "Jira-beheerder Installeren" en controleer of de Asana organisatie geverifieerd is, de relevante werkruimte geselecteerd is en in het Jira-serverbeheer verschijnt.

Jira server

Zodra het voltooid is, wordt de app aan het project toegevoegd. Gebruikers zouden een Jira Server-veld moeten zien op taken. Hier kunnen ze bestaande Jira-issues aan toevoegen of nieuwe Jira-issues maken vanuit Asana.

Jira Server field

Als dit de eerste keer is dat u probeert de App aan een project toe te voegen, moet u een reeks Jira- en Asana -verificatiestromen doorlopen. Na afloop zult u in staat zijn om problemen aan taken in het betreffende project te koppelen.

OAuth 2.0 voor Jira Server en Jira Data Center

OAuth 2.0 wordt ondersteund voor Jira Server en Jira Data Center vanaf versie 8.22 en hoger.

Er zijn twee manieren om een integratie voor Jira Server en Jira Data Center te installeren. Met het OAuth 1.0-installatieproces moeten klanten de Asana voor Jira Server invoegtoepassing van de Atlassian Marketplace installeren.

Het gebruik van OAuth 2.0 vereist deze stap niet om het installatieproces in te schakelen, wat betekent dat een Jira-beheerder het volledige installatieproces rechtstreeks vanuit zijn Jira-instantie kan voltooien.

Stapsgewijze installatie-instructies

Dit proces kan uitsluitend worden uitgevoerd door Jira-beheerders.

1. De inloggegevens voor de applicatielink genereren:
  • Open het vervolgkeuzemenu Applicaties door op het pictogram van het tandwiel te klikken
  • Open Applicatie links in het vervolgkeuzemenu
  • Maak een nieuwe inkomende applicatielink met de volgende parameters:
  1. Nadat je op Opslaan hebt gedrukt, biedt de pagina die zich vervolgens opent je de inloggegevens: Klant ID en Klant geheim. Houd deze pagina open, je hebt deze gegevens nodig in stap 5.
  2. Open de installatiepagina door in een  apart tabblad van je browser https://jira-api.integrations.asana.plus/setup in te voeren.
  3. Log in met je Asana account en bevestig dat je ermee instemt toestemming te verlenen door op Toestaan te klikken. Nadat je bent ingelogd, selecteer je een Asana-werkruimte waarmee je je Jira-instantie wilt integreren.
  4. Je wordt gevraagd de volgende gegevens in te voeren:
  • Jira-domein: Het Jira-domein waarmee je verbinding wilt maken. Je Jira-exemplaar moet toegankelijk zijn vanaf het openbare internet; als je Jira-exemplaar alleen toegankelijk is via je bedrijfsnetwerk of een VPN, zal het niet functioneren.
  • Client-ID: vanaf stap 2.
  • Client-geheim: vanaf stap 2
  • Klik op Opslaan.
  1. Je wordt vervolgens gevraagd om Asana toestemming te geven voor toegang tot je Jira-domein. Klik op Toestaan als u door wilt gaan.

Functies

De integratie kan nu gebruikt worden om een bestaande Asana-taak aan een bestaande Jira-issue te koppelen of een nieuwe issue aan te maken.

Asana-taak koppelen aan bestaande Jira-issue

In het vervolgkeuzemenu bij het Jira Server-veld kunt u een bestaande issue toevoegen.

add field

Voer dan de URL van de Jira-issue in, of typ gewoon de naam van de issue in het tekstveld.

url

Van hieruit kunt u een Jira-issue openen, feedback geven en een issue uit een taak verwijderen.

Jira-issue
maken vanuit Asana taak

Selecteer Nieuwe issue aanmaken in het Jira Server-veld binnen de taak in Asana.

create issue

Er verschijnt een nieuw dialoogvenster dat u moet invullen. Probeer alle velden in te vullen (specifiek project en issuetype). U kunt ook bestanden bijvoegen vanuit de Asana-taak.

create issue

Klik op Issue maken.

Asana zal de relevante gegevens uit de ingevulde velden laden om de issue aan te maken.

Nadat u een issue gemaakt of gekoppeld hebt, ziet u de bijgewerkte details over de issue binnen de taak in Asana. U kunt maar één Jira-issue per Asana-taak toevoegen.

Zodra de Jira-issue aangemaakt is, is er een realtime Jira widget beschikbaar die u de status, prioriteit, en verantwoordelijke van de Jira-issue laat zien. Klik erop om meer te zien.

asana changes

Alle wijzigingen aan de issue in Jira worden bij de volgende keer dat de pagina wordt geladen in Asana weergegeven.

Belangrijkste functionaliteiten

• Overbrug de kloof tussen de planningsfase en de hand-off: Project Managers kunnen naadloos vanuit Asana een Jira-issue aanmaken wanneer taken klaar zijn voor engineering. De planning is al gebeurd in Asana en de productmanager is klaar om met gemak over te dragen aan de engineeringafdeling om hun sprintplanning in Jira te doen. Deze integratie bespaart tijd en vermijdt inconsistenties in de gegevens.

• Om stappen te besparen en uw workflow te optimaliseren, kunt u het aanmaken van Jira issues automatiseren via onze functie regels. Meer informatie.

Adding rules jira

Uit de Voeg regel toe-pop-up:

1. Klik onder Jira Server op Nieuw issue maken
  2. Vul alle velden in het vak Nieuwe issue maken in
  3. Klik op Regel aanmaken om het aanmaken van Jira Server-issues te automatiseren
  • Transparantie in het ontwikkelwerk in Jira: Asana gebruikers hebben zicht op het werk dat in Jira gebeurt, zodat zij belanghebbenden en belangrijke klanten kunnen bijpraten over belangrijke releasedata, bugfixes, enz. Op dezelfde manier wil de productmanager de flexibiliteit hebben om Jira-werk binnen Asana te kunnen volgen, plannen en uitvoeren. Het is een win-win situatie.

Voor een lijst van veelgestelde vragen over de Asana voor Jira Server integratie, zie ons Veelgestelde vragen artikel.