Gegevensresidentie voor Asana

Gegevensopslag voor Asana stelt wereldwijde teams in staat om de regio te kiezen waar bepaalde soorten gegevens in rust worden opgeslagen. Data Residency, in combinatie met Privacy Commitment van Asana, zorgt ervoor dat uw gegevens alleen worden opgeslagen en gebruikt op de manieren die onze klanten vereisen.

Wie kan deze functie gebruiken?

Gegevensresidentie is beschikbaar om te worden gekocht als een invoegtoepassing in Enterprise organisaties en is inbegrepen in Enterprise+ niveaus. Superbeheerders kunnen gegevensopslag inschakelen voor een organisatie.

Wat moet u weten over gegevensopslag:

• Klanten moeten alle Asana gegevens in één enkele regio opslaan
  • Voor toegang tot gegevensresidentie moeten klanten met een betaald abonnement upgraden naar een Enterprise organisatieplan of Enterprise+.
  • Neem contact op met ons Verkoopteam om gegevensopslag voor uw organisatie in te stellen.

Waar gegevensopslag voor Asana beschikbaar is

Asana werkt samen met Amazon Web Services om opslag met hoge betrouwbaarheid en prestaties te bieden binnen de regio. Doordat ze toegang krijgen tot een regionaal datacenter kunnen klanten gemakkelijker zowel hun eigen interne gegevensbeleid naleven, als voldoen aan de evoluerende regelgeving van overheid en derde partijen die vereisten wat betreft de locatie van gegevens bevorderen.

Bekijk de onderstaande tabel om te zien waar data-residency beschikbaar is en de bijbehorende back-upregio 's.

Gegevensopslagregio Gegevensback-upregio
Virginia, Verenigde Staten (Standaard) Ohio, Verenigde Staten (Standaard)
Frankfurt, Duitsland Dublin,  Ierland
Tokyo, Japan Osaka, Japan
Sydney, Australië  Dublin, Ierland

Hoe gegevensopslag voor Asana werkt

Gegevens opgeslagen in de gegevensregio

De volgende categorieën klantgegevens worden in rust opgeslagen in een datacenter binnen de geselecteerde regio van de klant vanaf de datum waarop gegevensresidentie is ingeschakeld:

• Klant gegevens: waaronder teams, projecten, taken, domein- en CSV-exports en bijlagen.
  • Door gebruikers gegenereerde inhoud die is opgenomen in het eerste project van een gebruiker
  • Gebruikersprofiel gegevens: gebruikersnaam, profielfoto en landinstelling

Gegevens opgeslagen buiten de gegevensregio

De volgende categorieën gegevens kunnen buiten de gegevensregio van de klant worden opgeslagen:

• Gebruiker authenticatie: e-mailadressen, wachtwoorden (gasten), eenmalige sleutels (bijv. wachtwoord reset links, signup/invite links), IP-adressen, random identifier
  • Gegevens die worden gebruikt om het aantal zitplaatsen, het gebruik en de inkomsten te meten

Opmerking: de functie voor gegevensopslag verandert niets aan Asana, behalve de opslaglocatie voor gegevens in rust in Amazon Web Services. Asana zal alle categorieën gegevens in de Verenigde Staten en andere internationale locaties blijven opslaan en verwerken in overeenstemming met de Privacy Verklaring van Asana en, indien van toepassing, het Addendum Gegevensverwerking dat is aangegaan met Asana. Zie onze pagina Subverwerkers en gelieerde ondernemingen voor meer informatie over waar informatie wordt opgeslagen en verwerkt via onze subverwerkers of gelieerde ondernemingen van Asana.

Gegevensmigratie

Standaard blijven gegevens in de Verenigde Staten aanwezig voor nieuwe werkruimten en bestaande klantgegevens. Klanten moeten contact opnemen met ons Verkoopteam om zich aan te melden voor gegevensopslag om hun organisatie naar de geselecteerde gegevensregio te migreren.

Hoe benadert Asana privacy en beveiliging?

Asana houdt zich aan de wereldwijde privacywetten en beveiligingsnormen. Klik hier voor meer informatie over vertrouwen bij Asana. Klant gegevens worden gecodeerd at rest en in transit, en beschermd met cross-regionale back-ups.

Enterprise Key Management

Nieuwe en bestaande Enterprise Key Management (EKM) -klanten kunnen ervoor kiezen hun encryptiesleutels te maken en op te slaan in een specifieke gegevensregio met gegevensresidentie.

Multiorganisaties

Nieuwe en bestaande klanten die meer dan één data-residency-regio nodig hebben om hun multi-geo compliance-behoeften te ondersteunen, kunnen zich aanmelden voor multi-org-implementatie en multi-geo data-residency krijgen, zodat ze hun gegevens gescheiden kunnen houden.

Netwerk en Data Flow Diagrammen

Bekijk het vertrouwenscentrum van Asana voor een gegevensstroomdiagram op hoog niveau en een gedetailleerd netwerkdiagram.

Klaar om te beginnen?

Neem vandaag nog contact op met ons Verkoopteam.